2009. augusztus 29., szombat

Age of Worms 27. felvonás - EBERRON D&D

A folyton-folyvást regenerálódó harci trollok (képen, balra) testét torzóvá szenesítették a Delta és Ámon által megidézett lángok, majd a harcosok elválasztották a fejüket a testüktől, hogy végleg ártalmatlanná tegyék őket. Az időközben a zsoldosokból álló haditábor rohamra induló katonáit egy hirtelen megjelenő, illúzióval létrehozott, gigászi Gorin késztette megtorpanásra, aki mágikusan felerősített orgánumával beszédet intézett hozzájuk, hogy elfordítsa lojalitásukat az imposztor kelashva'artól. A Vérivók kopjafájával jelzett központi sátorból egy hatalmas illúzió Kroga'art emelkedett elő, ám a kibontakozó szópárbajban látványosan alulmaradt a ghaash'kala orkkal szemben. A sikeres zavarkeltés utána a csapat visszavonult Valaar Könnyéhez, hogy az Álommenedék oltalmában megbeszéljék a további lépéseket. Szürke Agyar már várta őket és értékes információkat osztott meg velük a Démonpuszták törzseit és Kroga'art terveit illetően.

A jelenleg Gorinhoz hű törzsek a következőek: a Tűzhozók Fernia manifesztációs zónájában élnek, tagjaik képesek tüzet lehellni és fegyverüket lángba borítani, sámánjaik pedig tűzelemenzálokat idézni, a Sas Népe óriási sasokat tud lehívni az égből, az Agancsos Kígyó Őrzői a puszták egyik oázisát, Lamannia manifesztációs zónáját védelmezik, a Bennin Végzete a híres hőst lebíró shifter törzs leszármazottai, a Holdvigyázók, Szürke Agyar törzse pedig Nymm Király, Eberron egyik holdjának útmutatását követve utaznak a pusztaságban, hogy a megfelelő helyeken bemutatott áldozatokkal zárva tartsák a rájuk bízott démon börtönét.

Kroga'art kopjafája alá is öt törzs gyűlt össze eddig: a Vérivók, akik legyőzött ellenfeleik vérét és húsát fogyasztják, hogy beléjük szálljon az erejük, a Dögvész Hírnökei, akiknek testét minél irtóztatóbb kórok emésztik, annál hatalmasabb harcosok, a Sakál Népe alakváltókból áll, akiket egy sakálember vezet, a Viharlovasok lovasnomád nép, démonvérű, szélsebes lovakat tenyésztenek, amik képesek szó szerint meglovagolni a szelet, a Sápadt Nép pedig egy ősi város katakombáiban élő, csontfegyvereket használó törzs, élükön egy nagyhatalmú élőholttal.

A goblinoidokból álló Keleti Szél Harcosai, a pusztakezes ork harcosok, akik a Fekete Ökölnek nevezik magukat, és az Esküszegők, akik először felesküdtek az őrzésükre bízott démon szolgálatára, majd elpusztították azt, továbbra sem kötelezték el magukat egyik oldal mellett sem, mint ahogy a Démonpuszták két leghatalmasabb törzse sem, akiktől Szürke Agyar szerint tanácsot és jóslatot kellene kérni a kelashva'arnak. Az orákulumnak tartott Nevriss éjboszorkány vezette Éjszaka Fiai minden törzstől egy előre meghatározott személyt követelnek meg áldozatként évente egyszer, az ezt megtagadókat pedig egy éjjel szárnyas szörnyetegek látogatják meg, hogy elragadják a kiszemeltet és még néhány másik törzstagot is figyelmeztetésként. Arbogast Gyermekei mind egy több, mint ezer éve Xen'drikről idevándorolt óriás fattyai, gyermekei, unokái, dédunokái, aki megzavarodott hosszú élete során és egy omladozó erődítmény tróntermében tölti idejét. A törzs időnként portyára indul, hogy asszonyokat raboljon az ősi titkokon merengő Arbogast királynak.

A Menedékből kilépve Ámon mágikus üzenetet kapott Nogwier fődruidától, ami Abu visszatértét jelezte. A shifter szerzetes beszámolt arról, hogy a Gyémánt-tóban nagy pusztítást véghez vivő fekete sárkány begyógyíthatatlan sebeket okozó negatív energiát lehelt, Kroga'art (képen, balra) pedig Icosiol Pecsétjét keresi, ami a Démonpuszták Labirintusában található egyik sírboltjában rejtezik és amelyet csak a Remény Lángja képes kinyitni. A vaati Szélherceg saját maga feláldozásával börtönzött be egy nagyhatalmú démont a kriptába, ami a ghaash'kalák által védelmezett kanyonok egyikében van. Delta hozzátette, hogy a Remény Lángját egy Arul Tugi nevű gyűjtő raboltatta el a Morgrave Egyetem kiállítóterméből, aki kapcsolatban lehet az elveszett expedícióval, ami a Zodeárban lévő kék kristályok nyomában volt. A döntés hamar megszületett a visszatérésről Sharnba, hogy az orgazda körmére nézzenek, de előbb egy bizalmi kérdést kellett végleg lezárni: Delta vállalta, hogy az Igazság Körében, több észlelőmágia hatása alatt hajlandó megengedni Zodeárnak, hogy belepillantson az elméjébe, hogy társai megbizonyosodhassanak a megbízhatóságáról.

A rituálé alatt váratlan dolog történt, a mentális kapcsolat Deltát és a psziont is kiütötte, társaik pedig megszállást vagy mentális kontrollt gyanítva mindkettejüket összekötözték, hogy kihallgassák őket. Kiderült, hogy Delta elméjét valamiféle csapda védte, ami annak felfedését próbálta megakadályozni, hogy a varázslónő emlékeit még kisgyerekkorában meghamisították. Rá kellett döbbenjen, hogy apja egy Balthazar nevű titokzatos alakkal kötött szövetséget valamiféle nagyléptékű, quorikkal kapcsolatos fenyegetés ellen, akinek egy kék kristály van a homlokába ágyazva és a jelek szerint nem öregszik. Az új emlékek által sokkolt Delta kénytelen volt átértékelni az eddigi világnézetét és átgondolni a következő lépéseit.

1 megjegyzés:

Santito írta...

A harci trollok legyőzéséért mindenkinek: +1400 xp (a távollévő Vilinek ennek csak a fele)
Az illúzió Gorin megjelenítéséért és a támadókhoz intézett beszédért: +200 xp Mihálynak, +100 xp Zsoltnak
Az Igazság Körében folytatott hosszú szerepjátékért: +1000 xp mindenkinek, ezenfelül +250 xp Mihálynak és Dávidnak