2009. augusztus 2., vasárnap

Voyage of the Golden Dragon part II. - EBERRON D&D

VASÁRNAP

Elkövető: Krisztián
Tettestársak: Bori, Andris, Dávid, Thirlen és jómagam

A Békehozó ezek után végre útjára indulhatott karrn és trán diplomatákkal, egy a hajó vesztét kívánó lhazár kalózkapitánnyal és egy brel titkosügynökkel a fedélzetén, ami egyszerre három történetszál összegubancolásának kezdetét is jelentette. A kalózkapitány Paldrith Malinko elbájoltatta a karrn követség egyik élőhalott katonáját, hogy az időnkénti jelzésekkel jelenthesse a hajó helyzetét a nyomukban lévő zsoldosainak, ugyanakkor az egyik alakváltó testőre robbanó szerkezetet helyezett el a Békehozó mágikus műhelyének ajtaján. Mindettől függetlenül a karrn nagykövet írnoka egy magic jar varázslattal megszállta a trán nagykövetet, majd a kardinális testében tovább szította a tránokat vádoló karrnok gyűlöletét, összeugrasztva a testőreiket, akiket a játékosoknak kellett szétválasztaniuk. Ezalatt a Szerencse Házát működtető brel titkosügynök félszerzet ellopta az ugyancsak a hajón utazó Orien megbízott iratait, ami a Xen’driken lévő Orien enklávénak küldött parancsokat tartalmazta és a gyanút a kalózhercegre terelte. A kialakuló káoszban a nekromanta ügynök a megszállt elsőtiszt testében megrongálta a hajó irányítószerkezetét, majd visszatérve a kardinális testébe mérget ivott, hogy pontot tegyen a diplomáciai fiaskó végére. Nagyjából ekkor futottak be Malinko pterodactylok hátán lovagló félszerzet zsoldosai és két hárpia szeretője. Az eseményeken csendben mulatott egy Xen’drikre tartó kalandor és kísérete, akiknek vezetőjében a fő kampány szereplői Eligos Yurevre ismertek volna.
A levegőből a hajó felgyújtását követelő támadókat Malinko kiadásával sikerült lecsillapítani, miután a félszerzet brel titkosügynök a békés elvonulásért cserébe biztosította a brel korona támogatásáról a lhazár főhercegi cím megszerzéséért folytatott törekvéseiben. A nekromanta Güntert sikerült elfogni, a holmija között egy pergamentekercsen ezen karakterek számára semmitmondó homályos jóslatot találtak:

Mikor két nép reményei és két sárkányfészek álmai
Egyszerre töretnek össze félúton a Vén és az Újvilág között
az Ében Hadúr szigete újra felmerül a habokból.

A Férgek Korának egy újabb próféciatöredékét sikerült meghiúsítani és egyúttal a fő történetszál szereplői egy igen kemény mid-boss megjelenését úszták meg a kampány fősodrában. Bár még lett volna egy felvonás, utat adtam a mese dénouement-jának, egyrészt mivel ez egy meglehetősen elcsépelt és fantáziátlan „titokzatos-templom-kifosztása-Xen’drik-dzsungelében-és-küzdelem-a-kincseket-védő-megelevenedett-kőszobrokkal-és-élőholtakkal” sablon lett volna, másodrészt az egynaposra tervezett kaland így is duplájára nyúlt, harmadrészt pedig Mihály beígért (és skillfully delivered) Cortex-alapú Terminator intrójában akartam játszani. És lőn.

2 megjegyzés:

Thirlen írta...

Erre tévedtem... A Tirlen az valójában Thirlen. :-)

Üdv.:
Thirlen

Batboy írta...

excuse moi...javítottam :)