2009. augusztus 3., hétfő

Destroy Everything You Touch - T-CORTEX

HÉTFŐ

Elkövető: jómagam
Tettestárs: Dávid, Krisztián és Máté

Ladytron egyik számának címét viselő kalandomban a játékosok három terminátort, egész pontosan T-X-et alakítottak, akiket (vagy amiket) a Skynet 1999 áprilisába Washingtonba küldött vissza, néhány szépen definiált direktívával. A gyilkos robotlányok elsődleges feladata három szenátor terminálása volt, akik a másnap kezdődő 15-dik NATO summiton megfúrnák a Skynet fejlesztésének folytatását, így a mesterséges intelligencia nem születhetne meg. A szenátorokat egyesével keresték fel, kettő (Máté és Krisztián) relatíve akadálymentesen végre is hajtotta a küldetést, ám a harmadikat (Dávid) már várta a légierő egy alakulata. Miután egy jól irányzott rakétalövéssel kivonták a forgalomból, majd az ilyetén módon harcképtelenné tett egységet elszállították a Bolling légibázisra.

A másodlagos direktíva három programcsomag - egész pontosan vírus - elhelyezése volt különféle banki és tömegkommunikációs szerverekbe, illetve egy még fel nem lőtt katonai műholdba, mely jelenleg a Bolling légibázison várja, hogy továbbszállítsák. Az 1-es (Máté) és 2-es egység (Krisztián) az egyik meggyilkolt szenátor és testőrének álcájában meg is érkeztek a légibázisra, ahová a még életben lévő szenátorokat menekítették. Azonban egy kelepce is várta őket. A bázis parancsnoka, Kirby tábornok ugyanis egy T-1001-es mimetikus polialoidból készült terminator volt, amit a Skynet szökevényként és kivégzendőként szerepeltetett a nyilvántartásban. Az alaprogramozásban rejlő valamiféle parancskóddal sikerült átvennie az uralmat a 3-as egység (Dávid) felett aki rögtön elárulta társait. Az elkerülhetetlen összecsapásban az 1-es egység elpusztította a 3-ast, ezzel az installációra váró programcsomagot is, lehetetlenné téve a másodlagos feladat teljesítését. A T-1001-es egy jól irányzott plazmalövéstől szétspriccelődött és nem is állt össze újra.

Az 1-es és a 2-es egység részleges sikerrel fejezte be a másodlagos feladatot, majd egy 150 mérföldre lévő régi, kongresszusi szálloda alatt található atombunkerben energiatakarékos módra kapcsoltak, várva az Ítélet napját és a Skynet további utasításait.

Így ért véget az [Unrivalled]-[Unparalelled] című Transhuman Space kampányom örökösének szánt Terminátor történetfolyam intrója. Amint az [U]-[U] utolsó két fejezetét is lezártuk, kezdetét veheti a The Queen's Gambit.

Nincsenek megjegyzések: