2009. augusztus 7., péntek

Maryām Complex part III. - 3OHA

PÉNTEK

Elkövető: Zsolt
Tettestársak: Dávid és jómagam

2008 nyarán a szatymazi 2. session azzal ért véget, hogy Holtág és LeXeR délfelé indulnak a 12-es körzet katonai kutató intézetébe, de előtte, ha lehet, felkeresik a Kalózok nevű szervezetet, aki támadást készülnek indítani az intézetbe.

Kétnapnyi út után a Sötét Völgyet délfelé elhagyva a ködbe füstszag keveredik, a talaj felégetett.

Holtágnak látomása van egy vörös hajú lányról, aki lángtengerben áll egy szikla mögött.

A sziklát becserkészve rálelnek a vörös lányra, Répára, a Kalózok őrszemére. Hamarosan megérkezik Hernyó és Cingár a váltás. Cingárral és Répával, miután elnyerik bizalmukat, elmennek a Kalózok átmeneti rejtekére.

A Kalózok szállása egy megfeneklett tanker, ami bunkerként szolgál. Lenin, a Kalózok vezetője beavatja őket, a nem túl bizalomgerjesztő, tervébe. A leydeni korongot energiaforrásként szeretnének használni a jövőben.

Holtágnak újabb látomása van, amiben kívülről látja magát egy műtőben, egy üvegfal túloldaláról, egy rá rendkívül hasonló kislány szemén keresztül, a kislány megfogja LeXeR kezét "ugye a mamának nem lesz baja?"

A Kalózoknál töltött rövid idő alatt Répa rámászik Holtágra, akiben az árva lány fokozatosan erősíti az anyai érzéseket.

Éjjel LeXeRt rémálmok gyötrik, mintha valami külső szemlélőkét látná a világot és miután megszerzi a látomása felett az irányítást megkeresi saját magát is. Ezzel meggyőződve, hogy ő maga a helyén alszik, LeXeR egyre többet gondolkodik az öngyilkosságon.

Az Erőmű irányából ezen az éjjelen, mint ezután minden éjjel erős, fehér fény látszódik az égbolton.

Holtág szerez egy képet Lenintől, ami 4 alakot ábrázol (Szolcsin százados, egy fekete fickó, Dr van Roenoing és Holtág), a kép azon a katonai laptopon van, amin a behatoláshoz használatos infokat mutatta korábban Lenin. A laptopot a Doki adta a Kalózóknak, segítendő a behatolást.
Másnap reggel Holtág és LeXeR is a Kalózokkal tart a katonai poszt ellen, de még csak megközelítik azt, amikor lesből elkezdik őket leszedni. Hamar kiderül, hogy az orvlövész Wolf.

Leszed pár Kalózt, mielőtt menekülni kénytelen. LeXeR és Holtág több száz méteren üldözik, majd lelövik. Még farkas alakban a folyón átúszva sem tud elég gyors lenni. LeXeR átúszik utána és a már akkor halott Wolfot lefejezi. Wolf testéből a vérnél sokkal sűrűbb anyag folyik ki.

Körbeszaglásszák a posztot, de olyan mintha csomagolnának. Visszatérve a Kalózokhoz, ahol azok partra szálltak. A kalózokat nem találják, de a hajójukat szétlőtték, holtesteket viszont nincsenek. Még azok sem, akiket Wolf leszedett.

Némi gondolkodás után (mit is csináljunk most) rájönnek, hogy van Roeninggel nincs minden rendben, főként miért is küldte őket ide. Valami nem stimmel.

Útban vissza Yantar tó felé eléri őket egy elektromágneses lökés hullám a katonai telep felöl, újabb ideiglenes amnézia. Valami ilyesmi volt, amitől a helikopterük lezuhant.

Vissza a Yantar tóhoz, a dokit kicsit megszorongatva elköpi, hogy a Kalózokat ő bujtotta fel a korongok ellopására. Valamint a fotón a Mirjam projekt első kiképzettjei és a mentális kiképzést nyújtó orvos, vagyis ők láthatóak. Szolcsin (Luk van den Boek) és Zalkovszky Réka az itteni zónában a néger Jervis Fire pedig valahol egy másikban teljesít szolgálatot. A Projekt feladata az, hogy az ukrán hadsereg tagjaként a Zónával kapcsolatos információkat juttassanak az EU mérőállomásnak. Viszont a projekt felszámolás alatt van, mert valami gáz van. Szolcsin, mintha teljesen agymosott lenne nem jelent, sőt úgy viselkedik, mintha tényleg ukrán katona lenne. Réka sem emlékszik semmire. Ezért az EU úgy döntött, hogy lehúzzák a rolót.

Van Roening megígéri, hogy a jelentésében kudarcnak ítéli meg a projektet. A két hírszerzőt pedig teljesen agymosottnak állítja be, hogy az EU ne zargassa őket tovább. Doki elmondja, hogy éjjel el is indul a limaszki stadionnál lévő kivonási ponthoz. Megfigyelés alá vonják a Doki konténerét. Ez alatt csak Bohóc keresi fel valami szajréval van Roeninget. Távoztában megállítják, és megvetetik vele áron alul Holtág egyik hangtompítós fegyverét. Doki a testőreivel együtt tényleg elindul éjjel. LeXeR és Holtág egy darabon követi őket, de a kivonási ponthoz már nem mennek el. Az éjszakai fehér fény ezen az éjjelen már bántóan erős.

Úgy döntenek, hogy visszatérnek Borov házához. Hajnalban LeXeR magára hagyja Holtágat és lesétál a folyó partra, hogy a szétdurrantsa a fejét. A zóna nem hagyja, az utolsó pillanatban a Fehér fény erős vonzalmat éleszt LeXeRben, aki öntudattalanul a fény irányába indul.

Holtág másnap talál rá kelet felé ájultan, kimerülten. Holtág elvégzi a van Roening által javasolt koponya lékelést, ami megmenti LeXeR életét. A lékből sűrű váladék folyik ki, majd eláll. LeXeR pedig magához tér.

LeXeR úgy dönt, hogy lesz, ami lesz, eljut az Erőműig és megnézi magának a Fehér fényt. Odafelé a Vörös Erdő állja útjukat, de LeXeR a sugárzással mit sem törődve átvág rajta.

Az erdőben egy kihalt tisztáson látják meg a Fehérfényt. Elsőként LeXeR, majd 1 nap várakozás után Holtág is belép a fénybe. Mindkettőjüket elnyeli egy fémes hengerből áradó fénynyaláb. Elsőre ismeretlen nyelvű hangokat hallanak, majd egyre jobban érthető hang közli, hogy "a szerves adatrögzítők visszatértek, adat letöltés folyamatban”.

Mindketten kórházban térnek magukhoz, a műtő lámpájának fényében. LeXeR az agyműtétjén esik túl, egy fém lappal boldogabban. Holtág pedig életet ad Szonjának.

Valójában nem korházban vannak, hanem a 12-es Körzet Kutató állomásán. Itt van Szolcsin százados, aki segít nekik mindenben.

Hamarosan egymástól függetlenül észlelik, hogy mindhármuk illetve Szolcsin százados fején apró pontokból összeálló, vonalkódra emlékeztető, fura jelek találhatóak, amik lassan értelmet nyernek, olyanok mintha sorszámok lennének.

Nincsenek megjegyzések: