2009. augusztus 8., szombat

Maryām Complex part IV. - 3OHA

SZOMBAT

Elkövető: Zsolt
Tettestársak: Dávid és jómagam

LeXeR a történtek után leszerel és a Zóna közelébe telepszik le. Embereket kísér Zónába be és ki. Akár alaposan kopasztva őket, pár szerencsétlent még az életétől is megfosztva. Dárius is fel-feltűnik és időnként munkával látja el.

Rendszeresen leveleznek Holtággal, aki a magyar határhoz közel, otthonában Beregszászon telepszik le. Gyermeke gyorsan növekszik és fejlődik. Láthatólag hamarosan járni fog és egy éves amikor már beszélni tud.

Dárius fekete Volgája párszor megjelenik nála. Az első alkalommal Holtág közli, hogy a gyermek nem Dáriusé. Második alkalommal, feltűnik neki a számsor Dáriuson is. Harmadszor Dárius megpendíti, hogy bármikor szívesen beviszi a Zónába. Negyedik alkalommal becsomagolva várja.

A ZM megjegyzése

A történet vége és az eredeti történet szál közel sem hasonlítottak. Az események a 2. alkalomtól teljesen eltértek az eredetileg kitűzött céltól. Hogy Mihály szavaival éljek: character driven és nem story driven lett a történet.

Anélkül, hogy szpojlerezném a történet mögött meghúzódó eseményeket. Eredetileg az egész történet „csak” egy kis intrónak szántam, pár helyszín megismerésével. A végcél annyi, lett volna, hogy eldöntik a karakterek, hogy maradnak-e a Zónában vagy elhagyják azt. Miként az, az első fejezet végén alakult is.

Viszont az első alkalom után a karakterek által megszellőztetett lehetőség megváltoztatta a történetet is. Teljesen más irányba tereltem, terelték a karakterek, a történet befejezését. Alapvetően megváltoztattam a háttérben rejtőző szereplők céljait, motivációit. Sokat segített Mihály cím alkotása. Persze a játékosok számára jelenleg még nem derült, derülhetett ki, hogy én mit értek a cím mögé. Remélem, van Roening által elhintett Mirjam Projectről senki nem hiszi, hogy igaz volt, vagy csak ennyi köze van a történet eredeti címéhez.

Na de a vetítésből elég. A Zóna első történetének szereplői hamarosan visszatérnek az Őrangyal – avagy a Конец детства című történetben.

Nincsenek megjegyzések: