2009. augusztus 1., szombat

Voyage of the Golden Dragon part I. - EBERRON D&D

SZOMBAT

Elkövető: Krisztián
Tettestársak: Bori, Andris, Dávid, Thirlen és jómagam

Viszonylag kevés időm lévén egy már régóta kiszemelt mesével készültem a táborra: a Voyage of the Golden Dragon gyári Eberron modul alapmotívumát már az Age of Worms kampány szövedékébe is beleszőttem, az ottani karakterek már hallottak a brel kormány és a Lyrandar Ház repülő csatahajójáról, aminek megépítése a háború drasztikusra sikeredett végével okafogyottá vált. Egy titokzatos szponzor azonban előkerítette a Békehozóra keresztelt Arany Sárkány befejezéséhez szükséges összeget, így a hajó első útja egyúttal egy Thrane és Karrnath közti békeegyezmény utolsó simításainak helyszínéül szolgált.

Az eredetileg utasokat alakító játékosokat a legénység megszemélyesítésére kértem fel, így egy kissé megfűszerezve a játékmenetet. Az általam megadott karakterek közül szabadon lehetett választani, pár megkötéssel éltem csak, többek között a hátterüket és felszerelésüket én adtam meg, minden mást a játékosokra bíztam. Az emaileken keresztül lebonyolított brainstormingból a következő szereplők születtek:

Alastair d’Lyrandar (Thirlen), a Békehozó fél-elf kapitánya, akit eddig folyamatosan a balszerencse kísért (három hajónak kellett kényszerleszállást végrehajtania a parancsnoksága alatt), ez az út az utolsó esélye, hogy visszanyerje a Házon belüli státuszát és az ezzel járó megbecsülést Natasha (Mihály, ki más), női személyiségű csatagólem, a hajó biztonsági főnöke és a Medani Ház őrségének parancsnoka Manten Dramgrin (András), a hajó törpe főgépésznője, a hajó szívének, a kettős elemi gyűrűnek a karbantartója Jaeden Kovane (Dávid), a hajó főszakácsa, egyben a brel korona changeling ügynöke, az egykor a Hollók Kompániájában Zsákos néven ismert hadtápos megbízatása a brel nemzet érdekeinek védelme volt, többek között Alastair kapitány személyének védelme, hogy befolyásos apjának kedvében járjanak Zan (Bori), elf szerzetes (valójában changeling szökésben a Sharn központú Tyrant nevű alvilági szervezet elől), a Nyugalom Szigete masszázsszalon bérlője.

A legénységnek természetesen már a hajó útrabocsátását megelőző estélyen dolga akadt: hobgoblin zsiványokkal egy sebhelyes gazember és csatagólem zsoldosa túszul ejtették a vendégeket kettőszázezer ezüst váltságdíjat követelve. Hamar kiderült, hogy ez az akció csak figyelemelterelés. mindeközben egy banishment bomba került elhelyezésre a vízelementál kamrájában, aminek detonációja eredményeképp a hajó a mélybe zuhant volna. A kapitány súlyos hibát elkövetve megpróbált mágiát alkalmazni az egyik túszejtőn, aki azonban azonnal elvágta áldozata torkát, egy folyamatban lévő mellékszálnak a magvát szakítva ezzel a fő kampányban: a polgármesterjelölt támogatásába Delta komoly erőforrásokat ölt, úgy tűnik ezúttal hiábavalóan. A merényletet végül sikerült meghiúsítani, bár a megvadult vízelementál komoly kihívást nyújtott a csatagólem biztonsági tisztnek. A főkolompos ugyan megszökött, azonban a legénység a nyomába eredt, ami Sharn alsóbb kerületeiben egy jó ideje előkészített Kyuss fatty invázió meghiúsításához vezetett.

Nincsenek megjegyzések: