2009. szeptember 6., vasárnap

Helvetet, Vägen och den Goda Viljan - TS [U]-[U]

Míg Bleau (Gábor) egy romantikus gyertyafényes vacsora keretében lezárt egy nyitott eltűnési ügyet Toulonban, addig a társai a Csepel-toronyban megállapodtak a letartóztatásukra idetartó Gaál Kingával, hogy ők "menekülés közben lelövessenek", a sztorinak pedig majd a testmásolatokkal adjanak súlyt. Svartendal (Dávid) egy apró bónusz formájában a lelövetésre szánt ospreyba ültette a korábban Boran Trier álnéven dolgozó szabadúszó ügynököt (nevezzük bérgyilkosnak) is.

Egy új, bérelt személyazonosság álcája alatt a csapat kétfelé szakadt, egyikük begyűjtötte az időközben Párizsba utazott Bleau-t, a másikuk pedig Genfbe utazott, hogy felvegyék a Mira Lagendijk (bal oldali kép) nevén futó számlán pöffeszkedő 180,000,000 euró egy részét. Végül is bevárták egymást és nagy körültekintéssel meg is ejtették 20 millió euró készpénzben történő felvételét. Sajnos Mira ellenőrzése kényelmetlenül sokáig tartott és ez idő alatt a bank előtt elvonult közel nyolcszáz békés bioroid demonstráló, akikhez a közöttük tolakodó Kövi János (Máté) végül csatlakozott is. Mint kiderült a bioroidok a genfi EU konzulátushoz vonultak, ahol is az Eenheid Neegen követeléseit kezdték skandálni a Marcatoni-jegyzőkönyv, illetve a Sarokkő-projekt kiadatásáról.

Kiderült hogy egyidőben további nyolc európai nagyvárosban hasonló demonstrációkat tartanak bioroidok. Ennek már nemzetközi visszhangja támadt, melynek hatására másnap reggelre a parlamenti szóvivő hivatalos nyilatkozatot készült tenni az ügyben. Vélhetően a neurovírus hatása alatt cselekvő Kövit az őrnagy visszaparancsolta, majd felkeresték Siiri Oviirt, a SEDE elnökét akiről úgy vélték, hogy visszabuktatása miatt negatív érzülettel bírhat az ellenségükként azonosított Guiseppe Gargani felé. A férfi azt mondta, hogy ha sikerül tanúvallomást kicsikarniuk Lars Ekborgból (jobb oldali kép), az 1-es Részleg korábbi műveleti igazgatójából, akkor hajlandó lesz beszállni a hintába és felállni Gargani ellen.

A tolókocsis Ekborg jelenleg a lappföldi Arvidsjaurban alkoholizmussal öntözi mindennapjait, és ezen elfoglaltsága agysérülésével kombinálva nem teszi őt alkalmassá hogy tanúként lépjen elő. Ügynökeink felfedezték, hogy a jobb időket látott igazgató lakása szénné van drótozva és vélhetően a gondját viselő Svedka gynoid is része a megfigyelésnek. Ekborggal a hónuk alatt gyorsan leléptek és Gaál ezredes segítségével laboratóriumot béreltek a malmöi Központi Idegszanatóriumban, ahol Seberg doktornő megvizsgálta a férfit. Kiderült, hogy a férfi agytranszplantáción esett át, jelenleg az agyába - a bioshellek mintájára - számítógépet építettek amin egy teljes elmemásolat töredéke fut, vélhetően emlékek tekintetében alaposan átszerkesztve.

Nosza be is gyűjtötték az itt dolgozó Maritta Marke professzort, akihez Ekborg havonta járt kontrollra és aki némi szorongatás után simán bevallotta, hogy ő hajtotta végre a műtétet...Ekborg kérésére. Az elkészített teljes és hibátlan elmemásolatot egy férfi kapta akivel mindössze egyszer találkozott, ám akiről óvatosságból készített egy fényképet. Ezt a csapat rendelkezésére bocsátotta, akik azonnal felismerték hogy az illető nem más, mint nemezisük Pierre Transier (alsó kép). Marke professzort is magukkal vitték, akiknek amúgy délután négykor kellett volna indulnia Kenyába - természetesen Transier utasítására.


Transier hívását visszakövették Brüsszelig így nyomban ide is indultak. Reggel 10-kor az EU parlamenti szóvivője megtette a nyilatkozatát, melynek nagy része egy "nesze semmi fogd meg jól" volt a köznépnek, ám egy ponton mégis plusz jelentéssel bírt csapatunk számára: az elhangzottak alapján esélyes, hogy az egész Sarokkő-projektet a korábban letartóztatásba helyezett Libor Rouchek nyakába akarják varrni.

A bejelentést követően Mira Lagendijk zsebében megszólalt az a webfon ami valamikor szeptemberben került hozzá és melyen keresztül akkor figyelmeztetést kaptak a Belafonté Industrie ellen készülő terrorakcióról. A vonalban a Négyből a Negyedik, a Legszűkebb Szélső Keresztmetszet jelentkezett be és Svartendal őrnagy bizalmát kérve találkozót javasolt. Az őrnagy a társaival való egyeztetés után végül megelőlegezte a bizalmat és ráállt a találkozóra, melynek helyét és időpontját a Brüsszeli Központi Pályaudvar ujjlenyomat azonosítású poggyászmegőrzőjében helyezi el Mira biometrikus adataival.

Ha minden jól megy, a kampány fináléja most szombaton kulminál.

Nincsenek megjegyzések: