2009. szeptember 12., szombat

Limbus Puerorum - TS [U]-[U]

Ügynökeink megérkeztek a brüsszeli Központi pályaudvarra, ahol is körültekintően átvették a poggyászmegőrzőből a találka helyét és időpontját egy 2 decis Evian gleccservizes palack formájában. Korábbi tapasztalataikból (és a webfon beszélgetésből) arra következtettek, hogy a vízben hemzsegnek a neurovírusok, melyeket ha a csapatukban dolgozó bioroid, Kövi János (Máté) megiszik, akkor a helyszín és az időpont is a tudomásukra jut. Ezt a furgonjukban, a pályaudvar földalatti parkolójának -2-dik szintjén akarták megejteni.

Ezen a ponton a játékosok figyelmetlenül meghozott döntései okán a mese olyan mértékben eltért a medertől, mely katasztrófikus következmények visszafordíthatatlan láncolatát indította el. Kövi János - aki a telefonbeszélgetés során parancsnokát megkerülve készségesen elárulta biorid típusát - most úgy döntött hogy inkább nem issza meg a vélhetően neki készített neurovírust. Ezen döntésére nem tudott kielégítő magyarázatot adni (révén a játékos inkább browser alapú online játékokkal osztotta meg a figyelmét), mindössze hevesen tiltakozott. Profihoz nem méltó viselkedését feszült társai nem finom könyörgéssel, hanem először direkt parancssal, majd erőszakkal próbálták meg megtörni, melynek reakciójaként Kövi János rendőrt hívott(!). Ezzel a lépéssel sokkal rosszabb következményeket vont maga után mint amivel társai kecsegtették.

A pályaudvaron riadót rendeltek el, Kövit a rendőrségre vitték, a tanúk elszéledtek, ügynökeink is csak a Puli rakétáinak segítségével tudtak kitörni a lezárt parkolóból. Bár profihoz méltón sikerült eltűnniük a városban, de sajnos sokat már nem tehettek. Néhány órával később felrakták az egyik Eenheid Neegen elméletekkel fogalkozó portálra az eddig nyomozati anyagaik disztillált változatát, melynek hatására nem sokkal később jelentkezett Négyből a Negyedik, a Legszűkebb Szélső Keresztmetszet.

Újabb találkozót beszéltek meg, ahol is Svartendal őrnagy (Dávid) elmesélte mi történt pontosan, miért nem jelentek meg a korábbi találkozón és hogy a tanúk elvesztésével semmi esélyük nincs az ügyet bírósági úton, egy parlamenti vizsgálat keretében nyilvánosságra hozni. Az entitás elfogadta a magyarázatot, majd figyelmeztette ügynökeinket, hogy hagyják el az Unió területét, mert a törvényes út helyett társai most a radikális lépés mellett döntenek majd. Az őrnagy még feltett neki egy kérdést az apjára vonatkozólag, melyre válaszul egy linket kapott azzal az utasítással, hogy két hét múlva élő lesz és megnyithatja. Ezt követően csapatunk 72 órán belül szétszéledt a világban, példájukat követte Gaál Kinga és az 1-es Részleg is.


A Csendes-óceáni háború alatt kilőtt kínai első csapásmérő nukleáris arzenállal felfegyverzett kémműhold látványosan cáfolta a róla kiállított katonai jelentéseket amikor is teljes készletének kilövésével a feledésbe küldte Brüsszelt, egész Belgiumot és a környező országok errefelé eső területeit. Ezután nyolc nagy európai fővárosban a kihaltnak hitt Hanta-E vírus új, vélhetően mesterségesen mutált változata ütötte fel a fejét. A visszafordíthatatlan idegsorvadást okozó járvány nagyon gyorsan milliónyi életet követelt magának, mire sikerült izolálni és kifejleszteni az ellenszert.

Két héttel az események után Svartendal őrnagy felkereste azt a linket amit a Négyből a Negyedik entitás adott neki búcsúzóul. Nagy meglepetésére az egyik korábbi ügy kapcsán felmerült Night Club School fogadta, melynek titkait már soha nem ismerik meg a játékosok.

Ezzel a gyászos fináléval közel két és fél év után véget ért az [Unrivalled]-[Unparalelled] címet viselő Transhuman Space kampányom, melynek több tanulságát is levontam. A kapszula mesék kiválóan működnek kampány keretébe helyezve is, azonban nem tanácsos korlátlan forrásokat a játékosok rendelkezésére bocsátani, ha még nem ismerik az adott szettinget eléggé. Beletelt néhány szessönbe mire kellően belerázódtak. Azzal hogy Pierre Transiert nem találták meg, sok részlet nem került a helyére így egyes játékos élmények a meg nem értés miatt csorbultak, ami egy kampányfinálé esetében többszörösen súlyos. Sajnos ezen már a mese utáni összefoglaló sem tudott sokat segíteni. A tanulságok közé sorolom még a mesélői játékélmény jogosultságát is, így ennek érdekében a jövőben válogatni fogok az oda nem figyelő, metagémelő résztvevők szűrésével.

1 megjegyzés:

Santito írta...

Volt valami egyedi íze annak is, hogy így sült el a kampány vége, így igazán apokaliptikus lett, valamennyire kárpótolt azért, hogy Sharn nem lett élőholtak martaléka... :)

A szetting mindenesetre több, mint kiváló, mint ahogy a Mesélő felkészültsége is a témában. Ilyet akarunk még, ha csak one-shot-okat vagy mini-kampányokat is...