2009. június 6., szombat

Second Darkness - FR D&D

A drow nő szökését követően kis csapatunk elkezdte számba venni, hogy a Arany Goblin kaszinó korábbi tulajdonos, Saul (a képen) hol és hány ponton tett lóvá minket. Miután ez az érték igen magasra mutatott eljött az ideje, hogy előkerítsük és a körmére nézzünk.

Valami különös véletlen folytán kaptunk egy levelet Saul riválisától, hogy a jó ember a város melletti mocsárban rejtőzik, egy hajóroncs temetőben. Mielőtt elmentünk volna kivizsgálni a helyszínt a thay konklávé segítségét kértük, hogy egy jövendölés varázslattal segítsenek meghatározni Saul jelenlegi tartózkodási helyét.


Kezdeményezésünk előrelátónak bizonyult, ugyanis Saul nem a levélben megjelölt helyen bújkált, hanem a kikötőben, pontosan az orrunk előtt. Ökölropogtatva lesétáltunk az éj leple alatt és néhány másodperc elteltével nem csak a hajót őrző legénységet, hanem Sault és cinkosait is legyűrtük. A féreg elárulta, hogy ő írta a levelet, azzal a szándékkal hogy lerázzon bennünket a nyomáról és a potenciálisan halálos mocsárba csaljon, ahol majd valami veszedelem előbb-utóbb végez velünk.

A kínzás során bevallotta, hogy üzleti kapcsolatban volt a drow nővel, aki busásan fizetett neki az Arany Goblin alatt található barlangrendszer használatért. Mivel ezt korábban elfelejtette megosztani velünk, kiszedtük belőle a pénz rejtekhelyét, majd karakterem egy érintéssel megállította a szívét.

A város kincsvadászai ezalatt igencsak felbuzdultak, ugyanis a távoli szigetre látványosan becsapódott meteor hihetetlen gazdagság ígéretét hordozta magában. Mire észbekaptunk az "aranyláz" már tombolt, így sebtében csatlakoztunk mi is - nem annyira a haszon, sokkal inkább a bosszú jegyében.

Nincsenek megjegyzések: