2009. június 20., szombat

Grave Impact - AFMBE

A hónapra pontosan három évvel ezelőtt félbehagyott kampányom folytatására sikerült most sort keríteni. Az utolsó játékülés során az előregenerált karakterekből álló parti a műfaj követelményeinek megfelelően meghalt/öngyilkos lett/zombivá változott, így eljött az ideje, hogy a játékosok által kreált csapat kerüljön reflektorfénybe.

A tettestársak a következők voltak:

Dávid - Max Downing őrmester, a Nemzeti gárda marcona rangidőse.
Krisztián - Borisz Baranszkij genetikus, fáradhatatlan munkamániás
Zsolt - William Turns biokémika hallgató, az RST videótéka utolsó hírmondója.

Mivel Máté kiugrott a karaktere felett érzett elégedetlenség okán, így Krisztián egy újonnan készített karakterével helyettesítettük az űrt. Ez lehetővé tette, hogy a korábbi kulcsfontosságú (és azóta a felejtés ködébe veszett) jeleneteket újra lejátsszuk ezzel felzárkóztatva őt is.

A történet helyszíne az Észak-Karolinai Pungo városka, egész pontosan egy ott található használaton kívüli geológiai kutatóállomás. Kevesen tudják, hogy a magányosan álló épület alatt 1992-ig egy atomrakéta kilövő állomás működött, melyet miután kivontak a szolgálatból magányosan állt. Ide menekítette a kormánytól és hadseregtől független kutatásait Dr. Brown, aki nem nézte jó szemmel a kutatás ottani irányait. A Föld felé közelítő Nemezis nevű meteorit korábban ideért darabkái ugyanis ismeretlen eredetű kozmikus sugárzást bocsátottak ki, melyek hatására az elhunytak dühöngő kannibálokként éledtek újjá. A kormány a kétirányú felhasználás lehetőségeit kutatta, míg Dr. Brown a hatás megfordításán dolgozott. Ezen erőfeszítéseit felettesei nem nézték jó szemmel, így titokban ellopta az eredményeket és minden kapcsolatát latbavetve megszervezte ezt az akciót.

Brown bizalmasa, Dr. Carda Deodato (bal oldali kép), a genetikus Borisz Baranszkij valamint a Downing őrmester vezette négyfős nemzeti gárdás biztosítás bevetette magát a földalatti erődítménybe , ahol a tervek szerint csatlakozott volna hozzájuk Dr. Brown. Sajnos a hadsereg előbb lépett, így a doktor egyedül új barátja, Will Turns közvetítésével tudta elküldeni hozzájuk a kutatás eddigi eredményét, mely elegáns dobermannjának, Dr. Titusznak a vérében rejtőzött. Dr. Brownnal nem tudni mi történt, de Will leszállította a kutyát és a kutatási terület ismerőjeként maga is csatlakozott Deodátóhoz. Még aznap este bekövetkezett a randevú a Nemezissel, mely nem úgy sült el ahogy a világ vezetői tervezték.

A Nemezis egyik darabja az afrikai egyenlítőtől délre fekvő területébe csapódott 800000 megatonnának megfelelő robbanást okozva. Mindenütt földrengések támadtak, szökőár kelt, az épületek rombadőltek, forgószelek söpörtek, az ég végleg elsötétedett, a hőmérséklet lehűlt. A társadalmi szervezetek működése megszűnt, a legtöbb településen elment az áram, a gáz és a vízszolgáltatás, illetve a földi és a mobilkommunikáció. A földrengések több utat járhatatlanná tettek, az áldozatok száma nem ismert. A katasztrófa után szórványos jelentések érkeztek személyek elleni erőszakos támadásokról, melyek elkövetői önkívületi állapotban lévő emberek, akik egyénileg és csoportokban egyaránt veszélyesek. Az utóbbi órákban az esetek egyre szaporodtak, lassan olyan mértékben, hogy a jelenség járványként lesz azonosítható. Eltörött a világ.

Ezalatt a három tudós éjt nappallá téve dolgozott, míg Downing széthulló embereit tartotta kordában, akiket a bezártság tétlen napjai, valamint a kinti események hatása lassan elkezdett felörőlni. Brown nélkül nagyon sok ideig tartott volna tökéletesíteni a formulát, így Baranszkij (jobb oldali kép) kezdeményezésére egy, a kozmikus sugárzástól védő dermatológiai megoldást készítettek: krémet, mely meggátolja, hogy a sugárzással való érintkezés után az alany feltámadjon.

El is készültek az anyaggal sőt, még egy a sugárzást kémia úton mérő műszert is konstruáltak amikor kiderült, hogy a földrengés megrongálta a földalatti bázist ellátó geotermikus reaktor gégecsövét. Hátrahagytak egy laptopot, mely végtelenített adásban sugározza a NORAD felé a védőanyag formuláját, majd lassan maguk mögött hagyták a bázist.

Odakint minden amit ismertek romokban hever, ám helikopterük tankja tele, egyedül az úticél ismeretlen.

Nincsenek megjegyzések: