2009. március 8., vasárnap

Eenheid Neegen - TS [U]-[U]

Libor Rouchek igazgató elérkezettnek látta az időt, hogy összehívja a csapatát és kiterítsen pár lapot. A 2-es Részleg megalakítására őt legelső sorban személyes indokok vezették. Meggyőződése szerint idősebb Fenris Svartendal 2096 június 9-én bekövetkezett halála nem baleset, hanem egy összeesküvés része volt. Sajnos semmilyen, akkor a rendelkezésére álló törvényes eszközzel nem tudta ezt bebizonyítani, így alapos aknamunkába kezdett hogy megalakítsa ezt a részleget mellyel végre betekintést nyerhet a függönyök mögé. Sajnos mint kiderült ezen szálak sokkal mélyebbre, a hadsereg és katonai hírszerzés berkeibe vezetnek melyek továbbra is elérhetetlennek bizonyultak. Ezirányú nyomozások erőltetését Rouchek nemigen szorgalmazta, ám azt az egy szálat mely eme függönyök mögé vezet mindenáron fel kell gombolyítani: ez pedig nem más mint Pierre Transier, a Francia Katonai hírszerzés ügynöke, aki az is lehet hogy kettős vagy rogue ügynök. Megelőzési lépésként létrehozott egy anyagi bázist, melyet a csapatnak arra kell fordítania, hogy szükség esetén meghamisíthassák a halálukat és eltűnhessenek a föld színéről. Ennek megszervezését az ügynökökre bízta.

Mira Lagendijk kapott egy névtelen hívást, mely szerint másnap délben "aszimmetrikus haművelet" veszi kezdetét a francia illetőségű Belafonte Industrie párizsi székháza ellen. Ügynökeink rögvest értesítették kapcsolataikat a francia titkosszolgálatnál, és miután a munka oroszlánrészét rájuk és a terrorista elhárítókra bízták, ráérősen elkezdtek foglalkozni az üggyel. Utánanéztek a cég múltjának, számbavették azokat az ellenségeket akik terrorakcióra vetemednének. Kapcsolataiknak köszönhetően sikerült a két cégvezető közül a könnyebbik esethez, Henri Belafontehoz (jobb oldali kép) bejutni. A hóbortos fiatal vezetőmérnök hamar megnyílt Svartendal (Dávid) őrnagy előtt, miután az készségesen beszélgetett vele a Puli egységekről melyek iránt a mérnök láthatóan gyermeki lelkesedéssel viseltetett. Henri megerősítette a gyanút, hogy a július 16-án történt robotrepülő meghibásodás külső beavatkozás műve volt és bizonyosságot szereztek affelől, hogy valamilyen módon érintett benne az az infomorf, melynek másolatai májusban átvették az irányítást a Simulacra OG felett.

Utánanéztek a titokzatos telefonálónak is, akit csak azért sikerült rögzítenie egy közterületi kamerának, mert azt néhány órával azelőtt állították üzembe egy korábbi karbantartási munkát követően. Az illető körvonalai nehezen voltak kivehetők, némileg takarásban is volt, de egy képjavító eljárással sikerült valamelyest feljavítani az eredményt (fenti kép). Kiderült, hogy egy nyomtatott eldobható webfonról telefonált és hamisított hitelkártya adatokkal vette igénybe a szolgáltatást. Semmilyen adatbázisban sem találták nyomát az illetőnek.

Kövi János (Máté) megtudta hogy a megjelölt időpontra nyílt napot szervezett a Belafonte Industrie (bal oldali kép), melynek meghívott vendégei között szerepelt a francia védelmi miniszter és két magasrangú katonai vezető is. Mindkettő lemondta a meghívást, miután a terrorista fenyegetés híre eljutott hozzájuk, így a cég biztonsági embereinek és a terrorista elhárítóknak már csak a nyílt napra érkező civil vendégek biztonságára kellett koncentrálniuk. Ennek megszervezését a Belafonte Industrie biztonsági főnöke, Florence Yves már a 2-es Részleg ügynökeinek bevonásával tette meg. A támadás nem sokkal dél után el is kezdődött, de nem a vendégek és a kiállított harci eszközök által zsúfolt látogató térben hanem a 24-dik emeleti üzemi étkezőben.

Kilenc dolgozó ragadott fegyvert melyek az ételpultba kihelyezett tárolóedényekben voltak elrejtve. Rögvest összeterelték a többi 34 dolgozót és a zárt láncú kommunikáción kapcsolatba léptek Florance Yves-el és rajta keresztül a 2-es Részleg embereivel is. Beolvasták követeléseiket melyet szépen be is illesztek ide, bár megjegyzem nincs túl nagy gyakorlatom terrorista kiáltványok írásában:

Mi vagyunk az Eenheid Neegen és fogságba ejtettünk 34 alkalmazottat a Belafonte Industrie dolgozói közül. Terrorakciónk nem a társadalom egésze vagy az ártatlan egyén ellen, hanem az Uniót vezető testület és az azon belül működő érdekcsoportok ellen irányul! A bioroid felszabadítási politika mögött meghúzódó hazugságok végre utolérik azokat akik kreálták őket! Mi vagyunk azok a bioroid menekültek, akik miatt több a terhetek, akik miatt magasabb adót kell fizetnetek, hogy végül integrálódás után végre elvehessük az állásaitokat és betölthessük a munkahelyeiteket. Mi vagyunk az Eenheid Neegen és nem tűrjük tovább, hogy mi a kirakatbábjai ti pedig teherviselői legyetek egy olyan politikának, mely a legamorálisabb és legetikátlanabb eszközöktől sem riad vissza, hogy magát a megváltó szerepében tüntethesse fel.

Követeléseink a következők:
Az EU Parlament szóvivője a Teralogos rendkívüli híradásban hozza nyilvánosságra a Marcatoni jegyzőkönyvet, ugyanígy a Belafonte Industrie a Sarokkő-projekt részleteit! Ha legkésőbb az 1 órási hírekben egyik követelésünk sem teljesül, úgy 1/2 óránként kivégzünk egyet a túszul ejtett Belafonte alkalmazottak közül. Ne próbálkozzanak túszmentéssel, a vérontás elkerülhető! Amint teljesülnek a kívánságaink, letesszük a fegyvert és megadjuk magunkat!

Mi vagyunk az Eenheid Neegen, nincsenek vezetőink, nincsenek katonáink és nincs több türelmünk ! Egyetlen eszme vagyunk ami ellen nem lehet harcolni vagy fegyverrel legyőzni, kiáltásunk hangját egyedül az igazság némíthatja el! Ezért a halál fenyegetése semmit sem jelent nekünk, még ha elbukunk is a mai küldetésünkben, ti és testvéreink folytatni fogjátok közös akaratunkat! Csapást-csapásra mérünk amíg a mostani parlament nyilvánosságra nem hozza a Delgado-kabinet irányítása alatt megszületett Marcatoni jegyzőkönyvet illetve a Sarokkő-projekt részleteit!


Nagyjából ezzel egyidőben úgynevezett memetikus aknák robbantak az Európai Unió infoszférájában: közösségi portálok, blogok, nyílt hírszolgáltatók illetve a teljes parlamenti személyzet el lett árasztva az Eenheid Neegen követeléseivel és akciójuk részleteivel, teljesen ellehetetlenítve az ügy titokbantartását. Rouchek kiderítette, hogy a kérdéses jegyzőkönyv állam- a projekt pedig hadititok besorolás alatt van és mint ilyen nem fog napvilágot látni terroristák kedvéért. Megtudta, hogy már dolgoznak egy hamisítványon melyet hajlandóak lennének közzétenni, ha egy esetleges túszmentés nem lenne megoldható. A 2-es Részleg tehát akcióba kezdett és 2-3 másodperc alatt kivonták a forgalomból a kilenc túszejtőt és mindössze egyetlen túsz vesztette életét: Harald Boering a Belafonte Industrie Biofegyver részlegének igazgatója.

Az elfogott terroristák kihallgatása során különös felismerést tettek. Mindnyájan a cég dolgozói és egytől-egyig bioroidok, némelyikük rehabilitált menekült némelyikük azonban tősgyökeres. Mindegyikük több éve dolgozott a cégnél, a legkülönbözőbb beosztásokban. Cselekedetükre nem igazán tudtak kielégítő magyarázatot adni, állítólag maguk sem tudják, hogy a kérdéses jegyzőkönyv illetve projekt pontosan mit is tartalmaz. Néhány mélyebb kérdéssel könnyen zavarba lehetett hozni őket, de hazugságra vagy félrevezetésre utaló magatartást nem tanúsítottak.

Svartendal kérésére Gaál Kinga utánanézett a Marcatoni jegyzőkönyvnek, mely mint kiderült a Külügyi Bizottság egyik okmánya. Tartalma államtitok, ám témáját sikerült megállapítani: A bioroid felszabadítási és integrációs folyamatok külpolitikai irányelvei. Henri Belonte pedig utánanézett a Sarokkő-projektnek, melyet a SEDE rendelt meg 2091 júliusában, majd 2093 áprilisában le is állíttatott és minden erre vonatkozó adatot megsemmisíttetett.

Csapatunk végül úgy döntött, hogy felkeresi az Anaparnassiss-lakóparkot és alaposan átkutatja. Útban oda megérkezett Fekete Sándor (Zsolt) nyomozásának eredménye a francia titkoszolgálattól: eszerint 2099 június 16-án - tehát azon a napon amikor ők egy rakétabaleset áldozatai lettek - Pierre Transier őrnagy a francia haditengerészet Encore nevű rombolóján teljesített szolgálatot, mely akkor rutin hadgyakorlatot hajtott végre a Földközi-tengeren, Marseillestől 170 kilométerre. Hogy kinek a parancsából tartózkodott ott és milyen jellegű szolgálatot teljesített az nem ismert.

Nincsenek megjegyzések: