2009. március 29., vasárnap

Age of Worms - Korranbergi Krónika 2

TIZEDIK ALKALOMMAL IS MEGRENDEZÉSRE KERÜLNEK A SHARNI GLADIÁTORJÁTÉKOK - SHARN, BRELAND

A Breland szerte ismert Loris Raknian, a Sharni Aréna igazgatója ezúttal tizedik alkalommal rendezi meg a Sharni Gladiátorjátékokat, melynek győztesének markát valóságos vagyon üti, egy hercegség éves bevételével felérő összeg, kettőszázezer ezüst és besöpörheti a dicsőséget, ami a sharni Dol Dorn székesegyház nagyhatalmú ereklyéjének, a Bajnokok Övének hordozójának jár. A visszavonult kalandozóból befolyásos üzletemberré vált Loris Rakniant kérdeztük az előkészületekről.

LR: - Természetesen ezúttal is a sharniak kedvében szerettünk volna járni, ezért egy egzotikus szörnyet hozattunk a Viadalra, amiről, erről biztosíthatom, még soha nem hallottak, és még évek múlva is beszélni fognak róla.
KK: - Mit szól az idén jelentkező csapatok felkészültségéhez?
LR: - Nem panaszkodom, több ígéretes csapatot is láttam, közülük talán a Csontmorzsolón és az Üzeneten lesz érdemes rajta tartani a szemünket.
KK: - Köztudott, hogy a Négyeket maga patronálja. Gondolja, hogy eséllyel szállhatnak szembe a tavalyi két év győztesével?
LR: - Meggyőződésem, hogy az ikerharcot folytató gladiátoraim szolgálnak majd meglepetéssel még az olyannyira elbizakodott Auric számára is…

A rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Bajnok, Auric mindössze csak ennyit fűzött hozzá Raknian csípős megjegyzéséhez: „Khellek barátommal sokat készültünk az ezévi Viadalra és semmi kétségem, hogy ezúttal is mi nyerjük el a fődíjat. Raknian mondhat, amit akar, de az utóbbi két év Gladiátorjátékainak eredményéből is csak azt szűrhetjük le: a tisztelt igazgató úr mindig is keserű vesztes volt.”

KARRNATH TÁMADÁSNAK ÉRZI A TALENTA SÍKSÁGON ÉPÜLŐ VALENÁR ERŐDÖT - VULYATH, KARRNATH

Xeria ir’Borutau bárónő a Vulyartól délkeletre emelkedő erőd építésének azonnal félbeszakítására szólította fel a valenári elfeket, olyan provokációnak nevezve az építményt, „amit a hatalmas Karrrnath nem hagyhat figyelmen kívül”. A tegnap tartott katonai gyűlésen a bárónő bejelentette, hogy indítványozni fogja a Korthban állomásozó karrn csapatok parancsnokának a katonai válaszlépés azonnali foganatosítását. „Nincs egyetlen elf település sem két nap lovaglásnyi távolságon belül, így nem bújhatnak a szokásos „önvédelmi okokból” érvük mögé. Ha az erőd felépül, Kelet-Karrnath szívének irányított tőr válik belőle.”

Shulach Miritarn hadifőnök véleménye szerint amit ir’Boratau művel, az nem több provinciális kardcsörgetésnél. „A Valaes Tairnnak nincsenek Karrnathal kapcsolatos tervei. Ami az erődnél történik, azt legfeljebb a leromlott állapotából történő helyreállításnak lehet nevezni, semmiképpen sem építkezésnek. Ezek az erődök – mi taernek hívjuk őket – már jóval azelőtt őrizték a határainkat, mielőtt az emberek Khorvaire, nemhogy Karrnath földjére tették a lábukat. Ha valaki, akkor itt a karrnok a betolakodók, nem pedig a Valaes Tairn.” „Kelet-Karrnath és a Talenta Síkság ember és félszerzet lakosságának semmi félnivalója sincs Valenar elf nemzetségeitől. Abban az esetben azonban ha a karrnok fegyverrel zavarják meg az építkezést, csak annyit mondhatok, hogy a síkság földjét vér fogja áztatni. És nem a nemes Valaes Tairné, abban biztosak lehetnek.” – zárta le a beszélgetést Miritarn.

REPÜLŐ ERŐD ÉPÜL FAIRHAVEN FELETT - FAIRHAVEN, AUNDAIR

Az Utolsó Háború óta nem látott építkezés kezdődik Fairhaven mellett: egy mágikus erőd munkálataiba kezdtek, melyet Delta Tastír, Aurala királynő udvari főmágusának, Raudgir Tastírnak a lánya kezdeményezett. Az Arkán Tanács fiatal tagja egyenesen a város kormányzójához, a királynő öccséhez fordult a különös kéréssel, melyet a Tanács is jóváhagyott, így remélhetőleg pár hónapon belül az eredményt is láthatjuk majd

Nincsenek megjegyzések: