2009. március 29., vasárnap

Age of Worms 22. felvonás - EBERRON D&D

A démonok támadásának sokkjából felocsúdva a csapat tanakodni kezdett, vajon hogyan bukkanhattak rájuk újfent. Hakim Szahat arra gyanakodott, hogy valószínűleg őt figyelték meg, de aztán Delta csakhamar rádöbbent: Pilum (képen, balra) fémtestébe még mindig bele van vésve a Kompániában töltött zsoldosévek alatt viselt mágikus tetoválás. Zodeár vezetésével haladéktalanul átléptek az Álomtisztásra a tetoválás mágikus kötéseinek szétoldásához, azonban rövid időn belül újabb támadás érte őket, ezúttal tsucora quori vadászok képében, a hirtelen felhúzott mentális korlátnak köszönhetően azonban csak ketten jutottak át a Menedékbe. A heves küzdelem során megpróbáltak kommunikálni is a védőkkel, azonban csak Amon értette meg teljesen, amit telepatikusan sugároztak az elméjükbe, vagyis hogy csak Zor és az általa ellopott dolog kell nekik. A Dal Quor-i rémek leterítése után megjelent Szürke Agyar is, aki észlelte az Álommenedék védelmének áttörését, ezért Zodeár Ovion segítségével áthelyezte azt egy másik koordinátára, hogy csak beavatottak találhassák meg újra. Ezalatt Delta felfedezte, hogy ebben a közegben nem működnek az extradimenzionális terekkel és teleportációval operáló hatások.

A rövid közjáték után egy Hakim Szahat által Alsó-Durában bérelt lakásban rövid tanácskozás vette kezdetét a Gladiátorjátékokat illetően, de előbb Amon megkérte az elf mágust, hogy mesélje el honnan tud a Férgek Korának eljövetelét tartalmazó Próféciákról. Egy nyelvbotlást követően sikerült ellentmondásba keverni Szahatot, aki kénytelen volt színt vallani: a Próféciát és a Kyuss fattyakat ő fedezte fel egy az Utolsó Háború utolsó évében végrehajtott küldetés során, amikor az Első Ököl tagjaként egy karrn határváros, Loran Rath erődjébe hatolt be. Az erőd belső tornyában egy mágikus ceremónia kellős közepébe csöppentek, ahol is Kyuss egy főpapja egy karrn kapitány segítségével készült megidézni a Harmadik Apostolt. A szertartás biztonságát felügyelő Kyuss élőholtak meglepték csapatát, amikor férgek egész hada szabadult rájuk: csupán Szahat és bajtársa, Vércse (aki most az Eligos Yurev nevet viseli) jutott ki élve. Azonnal jelentették az esetet Kratos cor Maraknak, aki úgy döntött általános támadást rendel el, aminek okát azonban nem osztja meg a Kompániával. A kiválasztott két Ököl megakadályozta az idézést és míg a többi Holló a helyőrség tagjait hányta kardélre, eltüntették a nyomokat. Mivel csak Szahat tudta elolvasni a talált iratokat, ő fedezte fel az első Próféciatöredéket a Férgek Koráról, és a Kyuss élőholtak teremtésének titkát. Kratos cor Marak először karrn kémeknek akarta eladni ezt a titkot, de végül egyre inkább a Szahat által lefordított iratok megszállottjává vált. A feljegyzések útmutatásával, a Kompániát felhasználva keresztül-kasul utazta a Háború által szétforgácsolt Galifár Birodalmat, hogy újabb, a Férgek Korához köthető töredékeket, információkat és ereklyéket kutasson fel. Szahat szívét eltöltötte a rettegés, amint egyre többet tudott meg a bukott istenség eljöveteléről, de mivel féltette az életét, nem mert nyíltan szembeszállni Kratos-szal. A vonakodásából cyr nemes is megsejthetett valamit, mert ezentúl már csak a legszükségesebb fordításoknál kérte a segítségét, minden más feladatot a bizalmasaira bízott. Amikor Kratos a Kompánia pusztulása után kámforrá vált, Szahat úgy döntött, hogy a birtokában lévő információk alapján megpróbálja megakadályozni a Prófécia beteljesülését.

A hirtelen jött vallomás után újra a Sharni Viadalokra terelődött a szó, így Amon és Szahat megosztotta az ezzel kapcsolatos tudását a többiekkel. Loris Raknian (képen, jobbra) valaha kalandozó volt, de miután állítólag társaival legyőzött egy sárkányt, visszavonult és tizenkét évvel ezelőtt a zsákmány rá eső részéből felépíttette a sharni Arénát. Felküzdötte magát a város tíz legbefolyásosabb családja közé, és elvette az Orien Ház egy kisebb lányát, aki három évvel ezelőtt kétes körülmények között elhunyt. A Viadalokra huszonnégy csapat nevezett, melyek közül a tíz legesélyesebb a következő:

- Arkán Auriga: öt elf íjásznő egy Xen'drikhez közeli kis szigetről (5-ös rang)
- a Vadon Haragja: ork druida, öt shifter harcossal (5-ös rang)
- Csontmorzsoló: egy dombi óriás a két fiával (8-as rang)
- a Sivatag Lehelete: egy janni nemes és három valenár lovas zsoldos (4-es rang)
- a Négyek: ikerharcot folytató törpe négyesikerpár, Raknian védencei (6-os rang)
- Auric Zászlósai: a két éve veretlen Bajnok, Auric csapata, rajta kívül még Khellek, egy élő varázslat (Gyilkos felhő) és még két csapattag (Vordon és Belial), akiről nem tudni semmit (9-es rang)
- az Üzenet: a Pengék Ura által küldött, kizárólag csatagólemekből álló csapat, egy csodaműves, két harcos és két ismeretlen csapattag (6-os rang)
- Farkasok: a Rekkenmarki Katonai Akadémia növendékei, hatan vannak (5-ös rang)
- Szürke Révészek: a Morgrave Egyetem anatómia tanszékének vezetője, Kalen Tonerr, két asszisztense és három teremtményük (6-os rang)
- Feketeköpenyesek: Lothar Bornemann, karrn vendégprofesszor, egy csontlovag, egy karrn élőhalott és három ismeretlen tényező (6-os rang)

A csapat az Ulgurshtasa Végzete név mellett döntött, a Kapitánynak Abut nevezték ki, a szponzor Delta és Amon lett, az Aréna porondjára lépő gladiátorok pedig: Maloranna, Gorin, Abu, Pilum, Zodeár Ovion, Hakim Szahat és (inkognitóban) Amon ir'Durshan, aki jóslatot kért a Mennyei Seregtől, hogy mi fog történni, ha személyesen is részt vesz a Viadalon. A jóslat a következőképpen szól:

Ha Sötétség hull a Tőr Markolatára, névtelenül ereszkedsz alá,
Ha az Álarc lehull, Kígyószív és Aranykulcs lesz az osztályrészed.

A Játékokat megelőző estén adott banketten összefutottak Yngvaar-ral, aki Szahat utasítására beépült egy kis esélyekkel iduló csapatba, Amon pedig döbbenten fedezte fel, hogy a Bornemannt kísérő egyik élőhalott testőr a több éve halott fia, Meaton, aki most már Karrnath érdekeit szolgálja.

Nincsenek megjegyzések: