2009. március 15., vasárnap

Age of Worms 21. felvonás - EBERRON D&D


Miután Hakim Szahat megoldotta a mágikusan lekövethető tetoválások problémáját, indítványozta, hogy látogassák meg néhány egyetemi kollágáját, akik a Férgek Korának újabb részleteit fedhetik fel a csapat számára. Az elf mágus irodájába érkezve Szahat mesélt az Árnymocsarakban tett látogatásáról, ahol egy határerődből kapott jelentések alapján, Kyuss Fattyak felbukkanását gyanította. Mint kiderült, az eddig az erőd közelében élő gyíkember törzs ismételt támadásokat intézett a brel helyőrség ellen, amire egy Ilthane nevű fekete sárkány bujtotta fel őket. A sárkány elhitette a gyíkemberek sámánjával, hogy a zöld férgekkel fertőzött tojásaik legyőzhetetlen harcosokat fialnak, biztosítékul sárkánytojásokat is helyezett a fészekbe. Miután észérvekkel nem lehetett hatni a törzsre, Hakim Szahat brel katonákkal felégette a mocsár fertőzött részét az ellenálló gyíkemberekkel együtt. Az újabb ismeretlen elem bekerülése a történetbe, ami ráadásul egy nagyhatalmú sárkány, aggodalommal töltötte el a tudóst.

Kalen Tonerr, az Anatómia tanszék vezetője a visszahozott Kyuss férgekkel (képen, balra) folytatott kísérleteiről számolt be: a magukat húsba belefúrt férgek 10-20 szívdobbanás alatt jutnak el az agyba, majd elpusztítva azt, aszexuálisan elkezdenek szaporodni. Az így született és teljes mértékben a féreg irányítása alatt álló élőhalott rendkívül ellenálló a fizikai sérülésekkel szemben és mágikus félelmet gerjeszt, valamint a köpete is rendkívül veszélyes. Az ezüst érintése elpusztítja a férgeket, bizonyos varázslatok (mint a Betegség gyógyítása és az Átok feloldása) azonnal megölik, míg mások (Méreg semlegesítése, Gonosz elűzése) lassítják az útját az agy felé.

Delta és Zodeár utánajártak az alakváltók papírjai alapján a Morgrave Egyetem Polimorfológia tanszékére beférkőzött doppelganger ügyének, de a tanszék vezetője, Ildrad, maga is alakváltó, bár nyíltan csak annyit mondott, hogy elbocsátották, de úgy tűnt már megszabadult az imposztortól. Örökre.

Szahat bemutatta a csapatnak egy Xendrikről visszatérő expedíció vezetőjét, az Ősi Civilizációk tárgy egyik elismert koponyáját, a félszerzet Lymor Helms-et, aki egy Kyussnak emelt piramisról számolt be, amire a titokzatos kontinens dzsungeleiben bukkantak rá. A valaha virágzó civilizáció leszármazottai nem közelítik meg a piramist, a tiltott terület határvonalát férgektől hemzsegő koponyát ábrázoló kőoszlopokkal jelölik, mert aki ezen átlép, utoléri a goro-umongo, azaz a Smarad Végzet vagy más néven a Zöld Halál. A Kyuss Fattyak, amik a templomot őrzik, nem lépik át a kijelölt határt, csak így sikerült Lymor csapatának kijutnia a komplexumból. Az ősi kincsek között találtak egy kőkorongot, ami valójában egy naptár, mely szerint ennek a Ciklusnak a vége ebben az évben, egy napfogyatkozás során bekövetkezni. A feljegyzések alapján a piramisok népe már megidézett egy Apostolt masszív emberáldozatokkal kísért több napos ünnepség során.

A megbeszélés alatt egy Kendra által szignózott csomagot nyújtottak át Zodeárnak, ami a megbeszélteknek megfelelően információkat tartalmazott a kért témákban. Mint kiderült, Eligos Yurev a Hollók Kompániájának Első Öklében szolgált (aminek beszivárgás és kémkedés volt a feladata), míg öccse, Okoral Yurev (képen, jobbra) a Második Ökölben (orgyilkosság és kulcspozícióban lévő személyek eliminálása), mindkét csapat Kratos cor Marak személyes felügyelete alá tartozott, tagjait csak egy belső kör ismerte. Eligos jelenleg Sharnban tartózkodik, egy Argos Kormak nevű cyr nemes szolgálatában, aki eléggé befolyásos személy: eljegyezte Sofia d'Orient, az egyik Sárkányjeles Ház tagját, komoly szálak fűzik a Xendrikről behozott ereklyékkel folytatott kereskedelemhez és azt rebesgetik, hogy részt fog venni a Békehozó első útján. Argost két kalashtar követi éjjel-nappal, Eligos öccse, Okoral pedig Loris Raknian, a Sharni Aréna igazgatója személyes testőrségének a parancsnoka. A cyr nemesről kapott skicc alapján majdnem biztosra vehető, hogy magával Kratos cor Marakkal áll szemben a csapat.

Mivel az agyszívó Zyrxog jobbkezének, az alakváltó Telakinnak a csizmáján talált sárgásan foszforeszkáló moha a Sharni Aréna alatti barlangrendszerben is megtalálható, valamint több, más szál, mint például az Apostoli Tekercsek is oda vezet, Hakim Szahat találkozót javasolt egy barátjával, aki talán szolgálhatna egy kézenfekvő megoldással az Arénába való bejutáshoz. Aznap este 11-kor így a csapat találkozhatott Amon ir'Durshan-nal, a Teológia tanszék vezetőjével, aki eltűnt húgának ügyében folytatott nyomozása miatt szeretne bejutni Raknian palotájába és ennek érdekében szívesen lenne egy a Sharni Gladiátorjátékokon induló csapat mecénása. A megbeszélést három keselyűszerű démon, azaz Vrock szakította félbe, a hősök azonban meghátrálásra kényszerítették őket, a legutolsó azonban így is átadhatta üzenetét: "Karl üdvözletét küldi!"

Nincsenek megjegyzések: