2009. február 28., szombat

Master of Orion: Honvédő Kalózok - GURPS

A bulrathi háború során történt, hogy a csendes Kakata naprendszer kolóniáján hiperűr kapu nyílását érzékelték. Mivel az érkezők nem vették fel a rádió kapcsolatot az űrállomásokkal a lakosság ellenséges flotta érkezésétől tartott, ráadásul a naprendszerbe irányított csatahajók a Kakata III felett és az aszteroida övben járőröztek, így a naprendszer központjának számító Kakata II (más néven Ókeánosz) bolygó védelmére csak a helyi kormányzat néhány járőrhajója maradt. A kolónia felett bombázás illetve idegen invázió fenyegetése tornyosult...

Ezen baljós időkben döntött úgy a vízvilág egy félreeső szegletét uraló kalózhadúr, Duncir Orhuzd, hogy hazafias érzületből az eddig kalózkodásra használt négy űrhajóját felajánlja a bolygó védelméhez. Akármennyire is fűtötte azonban a hazaszeretet, azért úgy gondolta, hogy önzetlen tettéből némi aprócska előnyt is kovácsolhat magának. Régóta szerette volna visszaszerezni befolyását Zhan City alvilága felett, amit jelenleg "A marsi" nevű maffiafőnök uralt, egy gátlástalan gazember.

Orhuzd úgy számított, hogy felajánlásával megnyeri magának a legtöbb politikus támogatását a maffiafőnök elleni fellépéshez. Ha ezen kívül félre tudja állítani azokat a korrupt magisztrátusokat, akiket lefizetett a marsi, akkor nyert ügye van. A gond az, hogy a korrupt magisztrátusok ellen tanúkat a maffiafőnök szolgálatában álló Hidemoto Aya, egy információ bróker zsarolással sakkban tartotta. Aya hollétét pedig nem sikerült felfedeznie...egészen a közelmúltig, mikor is egy a maffiától a kalózokhoz átállt áruló beszámolt arról, hogy egzotikus ételeket és drága holmikat küldtek fel rendszeresen az egyik űrállomásra egy japán nőnek a főnök parancsára, de nem szeretője az illető.

A terv ezzel összeállt, a feladat adva volt. Eljuttatni Orhuzd ajánlatát a politikusokhoz, megtudni Hidemoto Aya pontos tartózkodási helyét, majd felmenni az űrállomásra és likvidálni. A bevetésre küldött csapat kissée szedett-vedett volt:

Holand Sebastano Epirey, a nemes (Krisztián)
Nagy Li, az áruló ex-maffiózó (Dávid)
Adman Shait, az elbocsátott gyárimunkásból lett kalóz (Mihály)

A csapat Zhan Citybe érkezve egy kellemes, kanális partján épített négy csillagos szállodában rendezkedett be, a komolyabb fegyvereket hajójukon hagyva. Míg Holand az ex-szenátornő Ambri Kel Ashthoz kért időpontot, akinek át egy titkosító kódot hoztak az Orhuzddal való biztonságos tárgyaláshoz, addig Li a hotel bárjának alkoholkészletével ismerkedett, nagy intenzitással.

Mivel a tettek emberei voltak, nem várták meg a politikai helyzet változását, hanem még aznap felkeresték Wuang lebuját, ahol Li nem könnyen, de végül sikeresen beetette, hogy még mindig A marsi szolgálatában áll és Aya elleni mérgezési kísérlet ügyében nyomoz - így megszerezte a nő pontos címét. "Addig kell ütni a vasat, amíg meleg" jeligével Holand is tárgyalni kezdett a lebuj főnökével, már a marsi végső bukását készítve elő.

Másnap, miután a magisztrástus-asszonynál végeztek a tennivalókkal az előre elkészített személyazonosságokkal felmentek az űrállomásra, ahol a kísérleti jelleggel működő mesterséges-gravitációs blokkban lakott Aya. Míg Adman áramingadozásokkal kísérletezett, hogy majd a kellő időben elterelést tudjon létrehozni, Holand űrbetegségére hivatkozva sikeresen szállást szerzett a mesterséges-gravitációs blokkban, miután összehaverkodott egy biztonságissal.

Mindent egy lapra téve fel az akciót visszaindulásuk előtti órára időzítették. Adman áramkimaradást idézett elő, amitől a biztonsági rendszerek és a mesterséges gravitáció is lekapcsolt. Feltörte Hidemoto lakosztályának zárját, majd átengedte a terepet Linek. Ahogy mondani szokás: egyetlen terv se éli túl a találkozást az ellenséggel, kiderült, hogy a nővel egy testőr is van. Li egy hirtelen előadott blöffel elterelte a testőr figyelmét, csak reflexpáncélzata mentette meg életét. Mindkét fél gyakorlatlan volt a zéró-Gben való mozgásban, így a szobában fel-le repkedve eredménytelenül lődözték egymást. Li átlendült a másik szobába, ahol az igazi célpont volt, és egy jól célzott lövéssel kivégezte. A testőrt hiába próbálta leszerelni azzal, hogy már nincs kit védelmeznie, az dühödten vergődött át a belső szobába, ahol azonban Li, aki egy lecsavarozott bútorba kapaszkodva rögzítette pozícióját, fejbelőtte a még mindig esetlenül lebegő testőrt.

A lövöldözés ugyan nem kevés riadalmat keltett az állomáson, de Adman által jól beidőzített áramkimaradás miatt sikerült gond nélkül elhagyniuk az állomást és visszatérniük Ókeánoszra.

Két nap múlva kompromitáló anyagok áradata lett szétküldve a kolónia vezetőinek - Aya poszthumusz ajándéka. Valószínűleg ezzel próbálta eltántorítani áldozatait attól, hogy megpróbálják kivégezni, de ez mégse védte meg. Lehet, hogy Orhuzd nem pont így tervezte a dolgokat, de jól sültek el. A napfényre került adatok a maffia jópár emberét és támogatóját börtönbe juttatták, akik, hogy enyhítsék büntetésüket, lelkesen vallomást tettek társaik ellen. A marsi bukása elkerülhetetlen volt. Állítólag saját testőrei is elárulták a végén, és hagyták, hogy egy régi, ámde jelentéktelennek vélt ellensége, egy bosszúszomjas tönkretett dzsentri, szemük láttára lője le.

A nyilvánosságra került anyagok közt azonban nem mind a marsi maffiájával volt kapcsolatos, voltak köztük más, aggasztó anyagok is...

Nincsenek megjegyzések: