2009. február 14., szombat

Age of Worms - EBERRON D&D

Jelen beszámoló az Eberron kampány 20. jubileumi játékülésének összefoglalója:

A csapat a Delta által létrehozott extradimenzionális térben gyűjtötte az erőt a raktárépület mélyén lapuló megmaradt alakváltók és az agyszívó kipucolásához, de közben elküldték Abut némi varázskomponens beszerzésére. Abu egy levéllel (melyben az aukción eladott tárgyakból befolyt 65.000 ezüstről szóló váltó lapult) és legnagyobb meglepetésre Gorinnal tért vissza. Az ork nomád épp belekezdett volna a beszámolójába, amikor mellkasából kékes fény tört ki és egy kis kék kristály repült Zodear Ovion torkába, aki ezúttal hárítva a mentális sokk java részét, nem esett össze ájultan, mint a legutóbbi hasonló eseménykor. Kiderült, hogy Gorin egy Zor nevű démon által megszállt lányból űzte ki a gonoszt, Yurev útmutatásai alapján (ezért cserébe játszotta a kezére a Szélherceg jogarának darabját), és ennek során került a testébe a kristály. Az is napvilágra került, hogy mit keresett annyi ork és shifter a Kakas és Órában: az összegyűlt sámánok szerint Gorin egy kelashva’ar, azaz Próféta, aki majd egyesíti a Démonpuszták egymással torzsalkodó huszonhárom törzsét, midőn elérkezik Khorvaire kontinensének legsötétebb órája és szembe kell nézniük az újjászületett Féreggel. A Labirintus egyik szent helyén látomásokat erősítő főzetet itattak vele és ő víziójában a Sharni Arénából előtörő wight-ok hadát látta, akik végigdúlták a várost a tehetetlenül szemlélődő brel hadsereg gyűrűjében, majd egy gigászi csontváz tornyosult föléjük és a szájából előtörő zöld férgek hada elmosott mindent és mindenkit. Ezzel a figyelmeztetéssel tért vissza hát és azzal az információval, hogy a kék kristályt a szerencsevadász Syb (mielőtt a kő átvette felette az irányítást) egy kalashtar írásjelekkel megjelölt barlangban találta egy, a Morgrave Egyetemen dolgozó professzor megbízásából.

Miután mindenki felkészült, a csapat megkezdte a behatolást az alakváltók rejtekhelyére, és a vízzel feltöltött teremből nyíló folyosón hat Holló Kompániás egyenruhát viselő zsoldosba futottak bele, akik úgy tűntek, hogy az agyszívó közvetlen irányítása alatt vannak. Itt debütált Zodear megidézett teremtménye, egy mérgező harapású árnyéklény, mely elég hatékonynak bizonyult, míg Maloranna fel nem fedezte, hogy valami nem stimmel az ellenfelekkel: merő illúzió volt az egész, melyet Zyrxog az ő agyuk felszínes letapogatása alapján alkotott! Ez nem az utolsó játék volt a fejekkel, mert pár perccel később Abu egy duplán mágikusan álcázott karóverembe zuhant, amiből kötéllel kellett kimenteni, majd az is kiderült, hogy a doppelgangerek pihenőszobáinak az ajtajait is bűbájjal fedték el. A dolgozószoba, ahol a beszivárgások tervei készültek, valóságos információs kincsesbányának bizonyult: részletes feljegyzések az áldozatok szokásairól, barátokról, ismerősökről, a már alakváltóval helyettesített személyek listája és részletes térképek a várost áthálózó titkos járatokról. Az innen továbbvezető út csapdát rejtett, a hatalmas bálterem tükörfalainak láthatóvá válásakor minden csapattagnak négy tükörmása lépett elő, hogy a személyiségüket (vélhetően) a tükrök másik oldalára szívó üvegszilánkok zápora alá temessék őket. Szerencsére Zodear Ovion egy hirtelen jött ötlettel magukat a tükröket támadta meg egy hangalapú pszionikus hatással, példáját pedig Gorin is követte a mágikus kardjából előtörő szélviharral. Az imígyen megtizedelt tükörképeket azután Maloranna és Abu viszonylag könnyedén szilánkokra zúzták. Egy kötelező jellegű pihenés után a Kötéltrükk védelmében, a trónteremben hőseink végre szembekerültek az alakváltók tevékenységének irányítójával, aki nem volt más, mint... Allustan, Gyémánt-tó visszavonult mágusa (Delta alakváltók valódi formáját felfedő varázslata igazolta ezt a tényt)!

A mágus megpróbálta meggyőzni a csapatot, hogy dolgozzanak a gazdájának és cserébe jó zsoldos módjára busás fizetséget kapnak, de ez megbukott a kérdezettek bizalmatlanságán. A habozás láttán az eseményeket követő agyszívó a már túl sok információval bíró csapat haladéktalan eliminálását rendelte el, melynek a teremben lévő faládákból előtörő Kyuss fattyak (képen, jobbra fent) adtak nyomatékot. Az élőholtakból sugárzó mágikus félelem hatalmába kerítette Malorannát, de ezt Gorin egy semmiből előkerült mágikus bot segítségével hatástalanította, ugyanúgy, ahogy a Zodear Ovion elméjét megbomlasztó varázslatot is. Delta egy harctéri taktikai lépéssel Hálóvarázzsal tette mozgásképtelenné a férgeket felöklendező élőholtakat, egyúttal kétfelé szakítva a csapatot is. Míg a két fegyverforgató a fattyakkal viaskodott, addig Zodear, Delta és Abu a magát Tűzfallal körülvevő és Kőbőrrel, valamint egyéb védekező mágiákkal felvértezett Allustant puhította. Maloranna meglepő felfedezést tett, amikor ezüsttőrével szúrta meg az egyik Kyuss teremtményt, mert az ezüst érintésére megfeketedtek és összepöndörödtek a lény húsában hemzsegő férgek és a seb sem forrt be, mint eleddig.

Megtörtént a kampány első sikeres ellenvarázslata, amikor Delta szétoszlatta a mágus kezében formálódó Tűzgolyót, amivel a gyorsan regenerálódó élőholtakat akarta kiszabadítani, majd pedig Zodear hántotta le ellenfelük védővarázslatainak 90%-át egy sikeres pszionikus támadással. A mindeközben Abuval birkózó Allustan végül levetette álcáját, fél-ork barbárrá alakult és őrjöngve próbált kiszabadulni a szorításából. A túlerővel viaskodó mágussal végül Varázslövedékek végeztek és a visszaalakult tetem, a nála talált zöld kristályok (a tetem rutinszerűen lefolytatott kifosztása után) és a teremben lévő furcsa gépezet magyarázatot adott arra miért nem jelezte alakváltóként az erre kifejlesztett varázslat Telakint. Fajának ritka példányaként (greater doppelganger) Telakin (képen, balra) egy olyan egyedi mágikus szerkezetet használt, mely hosszadalmas mentális tortúra után teljes és mindenre kiterjedő másolatot készít az áldozat elméjéről az előre preparált és rendkívül költséges kristályba. Az így szerzett másolattal azután nem csak a külsőt és az összes emléket, hanem minden képességet, legyen az mágiahasználat, pszionika vagy barbár őrjöngés, alkalmazni lehet a hozzáértőnek. A terem átnézése során egy rejtekhelyről előkerült egy rendkívül fontos dokumentum is, melyet Telakin szervezete kiadásairól és bevételeiről folytatott: zsarolási és védelmi pénzek, sikkasztásból befolyó összegek, valamint megbízásra ellopott és leszállított áruk, mint például számos a Férgek Korához kapcsolódó relikvia, többek között az Apostoli Tekercsek, melynek megrendelője Loris Raknian, a Sharni Aréna igazgatója és tulajdonosa, a város tíz legbefolyásosabb családjának tagja. Telakin margóra rótt megjegyzéseiből kiderül, hogy a tekercsek egy ulgurshtasa (Maloranna szabadfordításában brel nyelven a Seregek Atyja) nevű lény, Kyuss Második Apostola megidézésének útmutatója, melynek legfontosabb eleme egy bajnok szíve és tömeges emberáldozat.

Nincsenek megjegyzések: