2009. február 21., szombat

Age of Worms - EBERRON D&D

Az alakváltók rejtekhelyéről visszaérkező kalandozókat friss hírek várták a felszínen: két hét múlva kezdődik a Bajnokok Próbája, a híres-neves, évente meghrendezett sharni gladiátorviadal; furcsa eltűnések kezdődtek egy hete, és az egyetlen összefüggés az áldozatok között, hogy mind tapasztalt fegyverforgató volt; a Morgrave Egyetem Anatómia Tanszékének vezetője meghívta vendégelőadóként az Utolsó Háborúban vitatott szerepet játszó, a nekromancia hadi alkalmazásában úttörő karrn professzort, Lothar Bornemannt, ami az élőholt katonává alakított civil áldozatok hozzátartozóinak heves tiltakozását váltotta ki; valamint az Öt Nemzet összefogásával épített és a béketárgyalások részleteinek kidolgozásául szolgáló égi hajó, a Békehozó, hamarosan készen áll a felszállásra, melyet természetesen több szakadár frakció is megpróbál szabotálni.

A csapat első útja az aukción elárverezett tárgyakért kapott vaskos váltót lobogtatva Kletus Könnyébe vezetett. A mágikus kereskedés előterében varázsrúnákkal megerősített csatagólemek fogadták őket, biztonságba helyezve minden támadásra használható mundén és mágikus tárgyukat a vásárlás idejére. Legnagyobb meglepetésükre régi fegyvertársuk, Pilum vezette őket Kestia (képen, balra), a bolt fél-elf tulajdonosa elé, aki valamiféle óriási, konzervált szemgolyóból kifacsart könnyek segítségével, egy jóstálkából mutatta meg nekik portékáját. Némi sikeres alkudozás után még Pilumot is rávették, hogy fontolja meg szolgálatainak áruba bocsátását, így végül találkozót adott nekik a Fehér és Arany ivóban, ami a városi őrség kedvelt helye.

Amint kiléptek az épületből, az utcán fura szédülés lett úrrá rajtuk és hirtelen egy éjszakai, erdei tisztáson találták magukat (kivéve Malorannát), melynek közepén egy tábortüzet és egy jurtát pillantottak meg. Gorinnak sikerült felismernie, hogy a rajta lévő törzsi jelek egy Démonpusztákon élő törzsre utalnak. Az erdőből vörösen izzó szemű, fekete bundájú farkasok rontottak elő, mint kiderült törzsi totemszellemek, amik csak próbaként szolgáltak a csapatot a jurtában váró shifter sámán, Szürke Agyar utasítására. A sámán elmesélte nekik, hogy a Prófécia szerint a Démonpuszták 23 törzse az Utolsó Napon fog szembeszállni az újra megtestesült Kyuss-al, ehhez azonban egyesíteni kell őket és ez a kelashva'ar, azaz Gorin feladata. Ő azonban nem ért egyet azzal, hogy ölbe tett kézzel figyeljék a Prófécia beteljesülését, hanem tenni is akar érte, ezért hívta ide a Kiválasztottakat, mert át szeretné nekik adni a tudását, mely hasznukra válhat. Megtaníthatja nekik a módszert, amellyel erre a Máshol lévő helyre juthatnak, ami az időn kívül létezik és így az Anyagi Síkon eközben nem telik az idő. Kiderült azonban, hogy Szürke Agyar mégsem teljesen önzetlenül ajánlotta fel a segítségét, hiszen azt kérte tőlük, hogy kutassák fel az unokáját, a törzséből száműzött, heves mérsékletű shifter harcost, Mordekai-t. Delta kérdésére, miszerint Maloranna miért nincs itt, az öreg sámán csak annyit válaszolt: "Nem tiszta sem a lelke, sem a teste."

A furcsa találkozás után újabb két bűbájos tárgyakkal kereskedő boltot látogattak meg, először az Arkán Tanács által ellenőrzött, elementálokkal védett és extradimenzionális térbelsővel rendelkező Alabástromtornyot, ahol Delta egy régi akadémiai társával, a nekromanta Asszimmal futott össze, valamint a Sárkány Álmát, ahol Tessius, az állítólagos sárkánykincsre alapozott vállalkozás tulajdonosa valamiféle, az öreg sámánéra hasonlító Álomsíkon folytatta kétes üzelmeit.Miután Yngvar átadta nekik Hakim Szahat (képen, jobbra) meghívását, úgy döntöttek tiszteletüket teszik nála is. A rég várt beszélgetés majdnem összecsapásba torkollt, amikor az elf mágus első varázslatát Delta mágikusan szétoszlatta, majd csendvarázst idézett rá. Rövid mentális beszélgetés, és a tény, hogy Kratos cor Marak a városban tartózkodik, valamint hogy Hakim Szahat ismeri a lenyomozható tetoválásaik ellenszerét, újabb törékeny szövetséget eredményezett. A sámán tanította módszerrel az elf tudós az Álomtisztás jurtájában bomlasztotta szét a mágikus tetoválások szövedékét.

Nincsenek megjegyzések: