2011. március 4., péntek

The Last Rite of Veronica Gordon- ToC

A kampány gyorsítása végett mostantól - a Terminátorhoz hasonlóan - hétköznap esti alkalmakat is bevetünk. A 7-dik kalandra így nézett ki a felállás:

Armand Ronsard - ex-zsaruból privátkopóvá minősült profi (Gábor)
Benny "Tony" Bartolo - alvilági nehézfiúból lett magándetektív (Dávid)
Charles Loong - bölcs kínai orvos (Zsolt)
Ceasar Klémensky - spiritiszta, médium és profi hipnotizőr (Krisztián)

Dr. Loong és Benny Salem után egy gyors látogatást tett a Pinewood hotelbe, ahová a doktor a családját küldte, hogy biztonságban legyenek. A hotelszobában azonban már ott várta őket a legidősebb Gordon nővér, Veronica (lenti kép). Benny-t egy telepatikus csapással kiütötte, két embere kábítógázzal elaltatta a doktor családját, majd a kínai orvossal és minden holmijával dematerializálódott.

Az eszméletét lassan visszenyerő Benny egy furcsa sisakkal a fején ébredt, amit rögvest eltávolított, majd a doktor feleségét, Xiu-t kellett lecsillapítania. A mentális hálón kapcsolatba lépett Klémenskyvel, Ronsarddal és Gradyvel, hogy beszámoljon nekik az emberrablásról, majd ezt követően találkoztak. A doktor feleségét biztonságba helyezték és megígérték neki, hogy előkerítik a férjét.

A sisakról (bal oldali kép) kiderült, hogy a megfelelő beállításokkal képes valaki agytevékenységét csillapítani vagy éppen élénkíteni. Klémensky megfejtette, hogy ezt azért rakták Benny fejére, hogy ne tudja használni a mentális hálót és ne tudja idő előtt értesíteni a társait. A spiritisztában felmerült, hogy a sisakot a megfelelő beállításokkal akár a saját védelmükre is fordíthatják a Sárga Jel Testvériségének ádáz kék fénye ellen, ami agyvérzést kelt a mi-go ügynökökben. A pontos beállításhoz azonban szükség van a sarlatán Edmund Doncart kétes értékű Elektromos agy című könyvére, melyben az elektromos töltések agyra gyakorolt hatását boncolgatja - a tudományos világ gúnytárgyaként.

Klémensky nem találta a saját példányát, a Bostoni főkönyvtárból pedig kikölcsönözték. Ronsard kiderítette, hogy Petra Olenska Gordon vette ki a kérdéses kötetet, így a neve mindjárt felkerült a meglátogatandó személyek listájára. A bőrsisak belső oldalán Benny egy bostoni bőrműves manufaktúra pecsétjére is figyelmes lett, így oda is tettek egy látogatást. A tulajdonos elárulta, hogy tíz ilyen bőrsisakot rendelt tőlük a Baradgo Bányászati Társaság, állítólag valamiféle munkavédelmi eszköz gyanánt. Ők szépen le is szállították a tíz sisakot a Gordon kastélyhoz (alsó kép).


Miután már két nyom is ebbe az irányba terelte őket, tettek egy gyors látogatást. Sajnos a kastély ablakaiból már messzire világított a kék fény, ami lehetetlenné tette nekik, hogy közel menjenek. Mindenestre Klémensky tette egy próbát a sisakkal, ami ígéretesnek bizonyult, ám a kérdéses könyv nélkül nem tudta pontosan beállítani. A helyzetre a megoldást végül Benny szállította.

Felbérelt egy tolvajt, hogy rámolja ki a kastélyt (ehhez megszerezték a térképet), vigyen el amit akar, nekik csak 9 sisak kell és egy bizonyos könyv. Hajnalra megvolt minden, Klémensky finomhangolta a sisakokat és a rákövetkező éjszaka ők is betörtek, ezúttal már a kék fényre immunisan. Sajnos a fejfedők viselésének idejére a mentális háló működése is abbamaradt, de ez nem akadályozta őket.

A kastélyban megtalálták a feltámasztott Erica Gordont, az itt vendégeskedő Leni Riefenstahlt és persze Petra Gordont. Az előbbi kettőt kloroformmal elaltatták, az utóbbit pedig kikérdezték. A nő elmondta, hogy a nővére a K'n-Yan barlangjában található Assatur városába vitte a doktort, de nem tudja mit tervez vele. Nyomozóink mindent kitálaltak neki a Betolakodókról, a Szinkronizátorról és a Hollisztikus nyomozóiroda valódi céljáról. Ilyetén módon elnyerve a bizalmát Petra ráállt, hogy eljuttatja őket Assaturba, hogy próbálják meggyőzni Veronicát is.

Az Oklahoma alatt húzódó gigászi barlangrendszerbe egyedül Veronica tudta az utat, ám egyszer mutatott Petrának egy módszert, hogy hogyan tudja a tudatát belehelyezni az ősi város lakóinak egyikébe, így közvetve odautazni. Petra elvégezte a rítust Klémenskyn, Ronsardon és Bartolón, akik rögvest K'n-Yan barlangjában (alsó kép) találták magukat, egy rituálé kellős közepén.


Assatur városának amerikai indiánokra emlékeztető külsejű lakói hatalmas tömegben kántáltak egy aréna körül, aminek mélyén Veronica Gordon épp áldozatot kívánt bemutatni. Az oltárt körülálló hat őrből háromban megjelent nyomozóink tudata, átvéve az irányítást a testük felett. Az oltáron a már ismerős sisakkal fején, egy meztelen pocakos férfi hevert, akit nagy eséllyel Dr. Loong-ként azonosítottak.

A rituálé már végső fázisban lehetett, valami nagyon romlott és baljós dolog kezdett formát ölteni az aréna felett. Hőseinknek nem volt ideje összehangolni a támadást, így a kezükben tartott dizintegráló sugárfegyverekkel rátámadtak az őrökre, illetve Veronicára. A nő nem hajlott a tárgyalásra, sőt kiadta parancsba az őröknek, hogy öljék meg az áldozatot. Benny egy jól irányzott lövéssel szétbomlasztotta Veronicát, ám az egyik őrnek sikerült ugyanezt tennie a doktorral is.

Ezután különös, fémesen csillogó buborékok jelentek meg körülöttük és visszakerültek a Gordon kastélyban pihenő testükbe. A szoba sarkából kilépett a sértetlen Dr. Loong (sisak nélkül, a kék fénytől azonban mégsem szenvedve), oldalán Armand Ronsard kisfiával, Jean-Claude Beenally-val - akinek elvileg az anyjánál kellene hogy legyen Párizsban.

Dr. Loong elmondta, hogy Yog-Sothoth megjelenése mentette meg, vélhetően öreg szomszédja, Tang Lung (bal oldali kép) közbenjárásával. Lung elárulta neki, hogy a valódi neve Chu Chen, és egyike a halhatatlan kínaiaknak. Chen elmondása szerint felkereste őt Ronsard és rábízta a kisfiút azzal, hogy adja át Dr. Loongnak vagy...khm...Ronsardnak. Eszes csapatunk rögtön összerakta, hogy Ronsard doppelgangere gyaníthatóan nem nyomot hagyott hagyott nekik, hanem a kisfiát jött biztonságba helyezni, de az is lehet hogy a fiú maga a nyom. Erre azonban csak akkor derül majd fény, ha Gábor legközelebb jön játszani.

Nincsenek megjegyzések: