2011. március 14., hétfő

A Matter of Sacrifice - ToC

Közeledik a kampány vége és a 8-dik fejezethez a következő derekas csapatot sikerült összetülkölni.

Benny "Tony" Bartolo - alvilági nehézfiúból lett magándetektív (Dávid)
Isaac Auerbach - arrogáns ügyvéd és jogi szakértő (D.Gábor)
Ceasar Klémensky - spiritiszta, médium és profi hipnotizőr (Krisztián)

Történetünk elején Benny-t a rendőrségen masszírozták, ugyanis az előző kalandban felbérelt betörőt elcsípték és ő beköpte megbízóját. A helyszínre érkező Auerbach rögvest felmérte, hogy a vád egy felbujtással próbálkozna, de két mozdulattal el is hessegette őket és Bennyvel az oldalán távozott. Ezalatt az rendőrség halljában Klémensky összefutott Kiliannal, a Boston Globe újságírójával, aki annak idején Benny "halálhíréről" tudósított. A fecsegő alak mindjárt szóba is elegyedett a spiritisztával, és elkotyogta, hogy egy szökésben lévő BOI ügynök, bizonyos James Carter után nyomoz. Az Indián (jobb oldali kép) nevű alvilági figurától azt az információt kapta, hogy a BOI a helyi rendőröket is bevonta ezért idejött szimatolni.

Nyomozóink mindjárt el is indultak az Indián civil fedőcégeként szolgáló jéggyárhoz. A szinte csak indiánokat foglalkoztató "üzletember" hamar megtalálta a közös hangot Bennyvel és beismerte hogy tudomása van az ügynök hollétéről (a kotnyeles Killiannak azonban nem szándékozott az orrára kötni). Az információért cserébe egy szívességet kért: intézzék el, hogy egy üzlettársa, Zep Brown halálos ítéletét életfogytiglanra változtassák. Brownról kiderítették, hogy valójában az Indián vértestvére, gyermekrablásért fogják felkötni és az életfogytiggal csak a szöktetését akarják előkészíteni. Benny lazán, Caesar és Isaac ellenben vonakodva mondott igent.

Az utánjárás után az Indián megadott nekik egy helyet és egy éjszakai időpontot, ahol autóval fel kell vegyék az egyik emberét, Ingo Petet és el kell őt vigyék egy címre ahol találkozhatnak James Carter ügynökkel. A Murdock és a Clyde sarkán aztán lesben álltak az autójukkal, ahol nemsokára csatlakozott hozzájuk Pete, akit az O'Herlihy-féle ír banda tagjai üldöztek. A szoros menekülés és lövöldözés után kiderült, hogy Petet egy lopott csomag miatt kergették, ami nem volt más, mint Shiloh O'Herlihy (bal oldali kép), az öreg Thomas O' Herlihy bandafőnök unokája.



Az első megdöbbenést egy újabb követte: Pete a Cambridge street 23-as címet adta meg, ami nem más, mint a leégett irodaház melletti lealapozott üres telek, ahol korábban már több hátborzongató esemény is történt. Nyomozóink határozottan fészkelődni kezdtek, Klémensky pedig a Fekete Arctól tanult szörnyűséges rituálénak köszönhetően meglátta azt a hatalmas, csúcsán álló, lassan forgó éteri piramist, melynek hegye az üres telek alatti felépítmény mértani középbe fúródott.

A pinceajtóban aztán találkoztak az ügynökkel, akiről a spiritiszta rögvest megállapította, hogy rémarc. A pincefolyosó kétszárnyas ajtaja ismét valami rituáléra volt előkészítve, pontosan úgy ahogy a Yates házaspár esetében - és megint itt volt egy gyermek. Nyomozóink erélyes fellépése együttműködésre sarkallta a BOI ügynököt, aki olyan hátborzongató összefüggésekről rántotta le a leplet, melynek súlya alatt egy átlagos elme összeroppant volna.

A férfit valójában Walter Gravesnek hívják, James Carter ügynök a kollégája volt, akit megölt a salemi raktárházban, amikor az felfedezte, hogy át akarja állítani a Szinkronizátort. Ő, a Fekete Arc és a Yates házaspár azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a fehér ghoulok invázióját, akik megszállják az Ébrenvilág álmodóit. A fehér ghoulok nem vágynak vissza az Álomvidékre így azzal sem törődnek, hogy az Ébrenvilág álmodóinak megszállása áttételesen az Álomvidék pusztulásához fog vezetni, mivel az álmodók a megszállást követően már nem álmodnak többet.

A fehér ghoulok ugyan a Szinkronizátor működéséhez vannak kötve, így ha azt átállítják az összes megszálló eltűnik - csak nem mindegy hova. A fehér ghoulok ugyanis anyagtalanságuk miatt szabadon haladhatnak hátrafelé a világok közötti éteren át, így jelen szereplőink doppelgangerei és azok világa lenne a következő állomásuk. Egyetlen módja van annak, hogy megakadályozzák a szökésüket, ha bemutatnak egy megfelelően előkészített gyermekáldozatot és egy bizarr rituálét egy olyan helyen, mely erős transzdimenzionális energiák forrása. A közönséges halandók számára láthatatlan, fejtetőre állított éteri piramisok jelzik ezek helyét - minél nagyobb egy piramis, annál gazdagabb a forrás.

Ha a rituálé elkészült volna azzal elzárják az utat a következő világba, majd a Szinkronizátor átállításával a fehér ghoulok csapdába esnek és visszakényszerülnek az Álomvidékre. Eredetileg a gyermekek előkészítése a Fekete Arc feladata volt, a Yates házaspárnak kellett volna az egyik előkészített gyermeket feláldozniuk majd a BOIba beépült Gravesnek átállítania a Szinkronizátort. Nyomozóink közreműködésének köszönhetően azonban az akciójuk lépésről-lépésre meghiúsult, az invázió pedig azóta is tovább folytatódik. Graves egyedül maradt, megpróbálta maga végrehajtani az áldozatot, majd az volt a terve hogy felkutatja az újra elköltöztetett Szinkronizátort.

Benny kiszedte a kis Shilohból, hogy bizony ő is gyakran meglátogatta a Fekete Arcot és a többi gyereket az Ambrose raktárházban, még mielőtt feloszlatták őket. Bebizonyosodott hogy alkalmas matéria lenne a rituáléhoz. A gengszter a hátteréből adódóan úgy döntött, hogy ezt az árat nem fizeti meg. Ha átállítják a Szinkronizátort ez a világ megszabadul, a fehér ghoulok pedig ezután legyenek a doppelgangereik gondjai, de gyermeket nem fog feláldozni. Ezzel a társai is egyetértettek...és úgy gondolták, hogy a vardogereik sem voltak hajlandók ezt megtenni, ezért jöhettek át a ghoulok ide, hozzájuk. Úgy fest a ciklus nem náluk fog megszakadni, hiába győzködte őket Graves.

A Szinkronizátor felkutatása azonban a napirend élére került.

Nincsenek megjegyzések: