2011. február 27., vasárnap

Age of Worms 32. felvonás - EBERRON D&D

Severus menekülését Zodeár többször is gyilkos pszionikus csapással próbálta megakadályozni, de a magiszter mentális védelme még neki is túl erősnek bizonyult. A láthatatlan Erőfal csak pillanatokra tarthatta fel a rajtaütés résztvevőit: pszionikus és arkán Dimenzóajtókkal áttörték a teleportálást gátló mágikus védelmet és a felfelé vezető lépcsősoron Gorin, Pilum és Maloranna a falhoz préselték az Arkán Tanács tagját, aki csak az utolsó volt képes kiteleportálni szorult helyzetéből. Miután Deltát tájékoztatták az újabb fejleményekről, ő továbbra is Severus képében a villa kapujának gyilokjárójához repült, majd rejtve elmondott bűvigékkel illúzióval azt a látszatot keltette, hogy az épület emeleti ablakai kirobbannak, majd lángok és füst tört ki a szobákból. Elsőként Maloranna rontott ki az udvarra, akit Pilum követett, vele Delta/Severus azonnal helyet cserélt egy varázslat segítségével, majd a d'Phiarlan ház őreire rikoltott, hogy védjék meg, akik azonnal engedelmeskedtek. Ogreb Zhurak, a fél-ork boszorkánymester, hajdani zsoldostársuk a három fél-troll fél-babau vérvaddisznó gyűrűjében kőbőrt húzott magára, de ez nem akadályozta meg Malorannát abban, hogy torkonragadja és túszként maga elé rántsa őt. Ekkor jelent meg az igazi Severus az egyik második emeleti ablakban és egy maximalizált erejű, láncba fűzött tűzcsapással majdnem sikerül szénné égetnie Gorint, egy másodiktól pedig csak a gondosan előre felhúzott, tűztől oltalmazó varázs mentette meg Amont. Zodeár ezalatt éppen utolsó fizikai tartalékait égette föl, hogy segíthesse társait az összecsapásban.

Delta feliramodott a lépcsőn és egy mágiakioltó falra bukkant, ami elzárta a folyosót, majd egy Erőfal állta el az útját, de egy rövid teleport és gázformába alakulás megoldotta mindkét problémát. Mindeközben Gorin már felmászott az épület oldalán és közvetlenül fenyegette a magisztert, aki kénytelen volt az udvarra teleportálni, ahol azonnal Csendvarázsba burkolták, majd Mágiatöréssel lefejtették róla a maradék védelmi mágiáit, így Abu könnyedén fel tudta koncolni a védtelenné vált mágust. Ogreb Zurak nyakát Maloranna segítségével már korábban kitörték, Pilum és Maloranna megadásra késztette a még életben maradt őröket, a Sakál Törzse által megidézett fél-démonok pedig Severus halála után visszatértek a Démonpusztákra, miután már semmi sem tartotta őket Brelandban.

A csapat azonnal rövid tanácskozásba kezdett a további lépésekről: most már egyértelműen megbizonyosodtak róla, hogy az Arkán Tanács egyik tagja közvetlenül összeköthető a Démonpusztákon támadásra készülő Korga'arttal, így a Férgek Korának elhozatalára irányuló összeesküvés szálai egészen a legfelső körökig vezetnek. Delta körvonalazta a társainak, hogy az egyik járható út az Arkán Tanács leleplezése lehet a királynő előtt, majd kapcsolatba lépés a Láthatatlan Kollégiummal és tagjaik beemelése a Tanács csendben leváltott magiszterei helyére. Az első útjuk tehát a király(nő)i palotába kell vezessen, hogy kiugrassák a nyulat a bokorból és  kiderülhessen ki van ellenük és kiben bízhatnak meg, a többiek pedig vállalkoztak rá, hogy elkísérjék Deltát.

1 megjegyzés:

Santito írta...

Severus, Ogreb Zhurak, a három fél-babau és a hét d'Phiarlan katona legyőzéséért:
3150 xp mindenkinek
a diverzióért és az ellenfél összezavarásáért: Mihálynak +200 xp
általános szerepjáték bónusz: +350 xp mindenkinek