2011. február 19., szombat

The Jewel of Khadim Bey part III. - Conan RPG

A kezdeménydobással zárult legutóbbi játékülést azonnal a négyzetrácson folytattuk, Hadid szerepében Vilivel bővült a békés kereskedők (csapat esze 1 és csapat esze 2) alkotta páros. A beözönlő shemita zsoldosokat Cervantes (Zsolt) és Hadid tartotta fel, a zingarai még a harc legelső pillanatában megpróbálta levágni az őket tőrbecsaló szajhát. Narthus (Mihály), önmagához híven megpróbált elmenekülni. Vállával betörte az ajtót és több sebtől vérezve meglépett a folyosót ellepő zsoldosok elől, majd fent a tavernában, kihasználva a hirtelen támadt zűrzavart, eltűnt. A pincét elözönlötték a zsoldosok, Cervantes és Hadid menekülni próbáltak, de ellenfeleik túl sokan voltak. A zingarait letaglózták amikor a rejtekajtó mögötti járatok felé akart menekülni; utolsó pillanatában még meglátta a felé szitkokat szóró Sabiha alakják. Hadidot beszoríották egy sarokba, majd hullahegyek között kíméletlenül levágták. A Jafari nomád viszont a lehető legjobb pillanatban, egy utolsó csapásnak látszó ütés alatt elterült, halottnak tettetve magát. A shemita zsoldosok szerecsére mind elsiettek Narthus után, lehetőséget kínálva ezzel Hadidnak, hogy elrejtőzzön, és megmentse Cervantes hitvány életét. Hadid felvette az egyik halott zsoldos ruháját és páncélját, kis időt eltöltött a rejtett járatok megismerésével, de fény hiányában inkább megkockáztatta elhagyni a tavernát arra, amerről jöttek. Visszafelé talákozott egy rejtélyes, déli (talán kushita), maszkos emberrel (képen), aki parancsolgatott a zsoldosoknak. Szerencsére a fekete alak nem ismerte fel, így Hadid, tárgylistája között Cerventesszel minden probléma nélkül kijutott. Az álcája annyira jó volt, hogy még a közelben ólálkodó Narthus sem ismerte meg és nagy megleptést okozott a gyáva aquilónnak, amikor a nomád Osan rejtekhelyéhez ment.

Osannal megbeszélték a történteket és eltervezték, hogy egy egész napos rejtőzködés (és pihenés) után, megfigyelés alá helyezik Khalim tavernáját. Felmerült, hogy esetleg a taverna alatt titkos járatok össze lehetnek kapcsolva a város alatti, egykoron épült, ősi város csatorna-rendszerével, ahol a helyi Bel templom is lehet. Estére több információval lett gazdagabb a társulat:
- Reggel megjelent a taverna vezetője, Abu Khalim (képen), aki láthatóan kapcsolatban volt Sabihával.
- A délután folyamán feltűnt Sabiha és maszkos segítője, együtt elindultak a tavernából a palota irányába, röviddel ezután egyedül shemita nő tért vissza. Cervantesnek egyedül szinte képtelenség volt követnie őket.
- Máskor is feltűnt a rejtélyes ember, miután elpárolgott egy közeli épületegyüttes mögött, látták kijönni Khalim tavernájából.
- Osan informálódott Khalimról, és megtudta, hogy a tulajdonos ezüst-lótusz keltette álmokat árul a tavernájában (a szerencsejáték és drága szajhák mellett). Hadid hallott már a ritka növényről, aminek csupán két előfordulási helyét ismerik: Styx forrása és egy shemita város, Baalur.


Másnap felváltva követték Sabihát és társát, akik ismét a palota irányába indultak el a tavernából. Elhaladtak a palota falainak árnyékában, majd a dél-nyugati saroknál elváltak. Éppen Hadid követte őket figyelemmel, a Jarafi nomád pedig inkább Sabiha ismeretlen társát követte tovább, aki a nemesi házak alkotta negyed felé folytatta útját. A maszkos alak több kerülő után, minden akadály nélkül betért egy hatalmas nemesi házba. A csapat nem messze bevárta egymást, Osan tudomása szerint az épület Melik kán háza, aki legutolsó információi szerint a helyi turáni hadsereg vezetője volt. Néhány perc elteltével a maszkos alak ismét megjelent és visszatért Khalim tavernájába. Végig követték a kutyát.

A történtek után arra az elhatározásra jutottak, hogy elkapják Sabiha társát és kihallgatják. Az éjszaka meg is hozta a lehetőséget, a maszkos alakot követték a nyomornegyed felé, majd amikor az észrevette őket és menekülni próbált, négyen bekerítették és megtámadták. A harc gyors volt és halálos, a mérgekkel megkent kardokkal kűzdő feketét nem sikerült élve elfogniuk. A tetem kifosztását darfari kannibálok zavarták meg, akik nem vették észre a közelben rejtőzködő csapatot, így továbbhaladtak gyanútlan prédára vadászni. Ezután, még éjjel megközelítették Melik kán házát, de a valószínütlen időpont miatt inkább letettek arról, hogy a maszkos alak álcájában Cervantes megpróbáljon behatolni.

Visszatértek Khalim fogadójához, ahol Cervantes, Hadid támogatásával megpróbálkozott a fekete álcájában behatolni a pincébe, de meglepetésükre szinte azonnal lebuktak. Cervantest két zsoldos elkezdte lekísérni a pincébe, de amikor a zingarai éles érzékeivel meghallotta a rejtett járatokban haladó zsoldosokat, inkább a menekülés mellett döntött. Megölte a két shamitát, majd megpróbált visszamenni az utcára. Több zsoldos és a már korábban megismert, hatalmas kocsmáros várta őt a raktár ajtajánál egy hatalmas kétkezes baltával. Hadid is becsatlakozott a harcba, és miután két masszív sebbel elintézte a turáni veteránt, megnyílt előttük az út a menekülésre. Osan városszéli rejtekhelyén rendezték soraikat...

1 megjegyzés:

Thugra Khotan írta...

XP/FP:

Cervantes: 2500 / 1
Narthus: 2250 / 1
Hadid: 2250 / 2