2008. január 5., szombat

Baptism of Fire - Your First Feng Shui Episode

Ez volt az első Feng Shui játékülésünk, előregyártott karakterekkel, az alapkönyvben található mesével, alapvetően amolyan ismerkedés a rendszerrel és az action movie roleplaying műfajjal. Ezen a hétvégén csak három játékos volt elérhető, így egy Feng Shui one-shot mellett döntöttem, ha már egyszer beruháztam Manchesterben az (egyébként alaposan leárazott) alapkönyvre. A rendszer letisztult és gördülékeny, szándékoltan a minimalista szabályokra és karaktergenerálásra kihegyezve, mint a grab-and-go, fogsz egy karakter archetípust, pár apróságot megváltoztatsz rajta, aztán hajrá, valamint két hatoldalú különbségét kell egy vonatkozó értékhez hozzáadni, ha eléri a célszámot, felküldted az ellenfél torkába a golyóit, ha nem, akkor a következő pofont jó eséllyel te állod. A mélyenszántó, időrabló szerepjáték és az egyéb látványos akciójeleneteket késleltető és akadályozó sallangok kuka, amennyiben sokat bohóckodnak nyomozással a játékosok, akkor valakik rájuk rúgják az ajtót. Az összemesélés is sajátos: találják ki a játékosok miért működnek együtt, akinek nem megy, az csomagolhat, majd legközelebb játszik. Liu Kang (Mortal Kombat, ha valaki ilyen műveletlen lenne... a játék, nem a film, az ég szerelmére!) levegőben arcbabicikliző technikája, tíz méteres ninjaugrások, soha ki nem fogyó tárral rendelkező lőfegyverek, tucatellenfelek (névtelen verőlegények, bandatagok) leterítése egy ütéssel, kibernetikus implantátumokkal rendelkező démonok, Raiden (ugye ez már menni fog magától?) elektromos nyalábjai és tragikus sorsú kísértetek: ez a Feng Shui...

The Cast:

Dávid - Freddy Lau (Maverick Cop archetípus, képen balra), keményöklű félvér kínai hekus, erősítés kérése nélküli akcióban társát lelőtték, aki kómába esett, őt pedig határozatlan időre felfüggesztették.

Zsolt - Roberto "Rob" Moretti (Big Bruiser, képen lent jobbra), a Négy Sárkány étterem alkalmazottja, titkon szerelmes munkaadója lányába.

Vili - Joe Denver (Everyman Hero), valami módon mindig az események sűrűjébe csöppen, és mivel az orvosok szerint már csak 6 hónapja van hátra, megpróbálja a maradék idejét hasznosan és értékesen eltölteni.

A karakterek gyors bemutatása után, át is adom a szót Zsoltnak:

Helyszín a Négy Sárkány étterem, Manhattan, kínai negyed széle. Mindenki törzshelye, illetve Rob (Zsolt) munkahelye is egyben. Kis társaságunk a Méregtüske klán prominens tagjait kénytelen eltántorítani az étterem és vendégeinek szétverésétől.

Röpke 20 másodperc alatt több pofont osztottunk ki, mint egy Bruce Lee filmben. Vajon miért adta ez a viszonylag új banda ara a fejét, hogy amúgy védelem alatt álló Shem Kar-wai (étterem tulaj) vendéglátó egységét porrá zúzzák? Az épségben bandatagokat kis vallatásnak vetve alá, már éppen köpni akar, amikor lerobban a feje, hoppá, sőt pár perc után saját lábán távozik. Hát kövessük, hátha elvezett a főnökéhez. Némi csatornamászás után egy építési telekre jutottunk, ahol a banda tucatnyi tagja testápolásra alkalmas eszközökkel próbált lebeszélni minket, a fejetlen hullák követeséről.

Mi másként gondoltuk.

Miután a "munkások" és az építési telek arculatát átterveztük, találtunk egy öltönyös fószert, aki a bandafőnök Furong Tong ügyvédje. A kurafi egy kitöltött adásvételi szerződést dugdosott, mely szerint Shem eladja a Négy Sárkányt Furongnak. Már csak az aláírás hiányzott és találtunk egy tervrajzott az étteremről különös jelekkel kipingálva. Kiderült, hogy az étterem valami erővonalak mentén épült és a jelenlegi elrendezése csak erősíti azokat.

Közben Shem hívott minket, hogy a lányát Carinát (akibe Rob titkon szerelmes, csak hogy növeljük a sztory a drámaiságát) elrabolták, ezzel kényszerítve Shemet a szerződés aláírására. Innen már csak percek kérdése volt, hogy egy ablakmosó/épülettakarító állványon leereszkedve a szétlőtt üvegen keresztül belendüljünk Furong irodájába. Szétrúgtunk pár segget, bár Furong és jobb keze Happy Cheung meglógtak. Volt még egy pasas, aki lángcsóvákat lődözött felénk a kezéből, aztán a saját fejét is lerobbantotta szegény (ő volt Ta Yu, eunuch mágus, a Lótuszevők szervezetének tagja, aki az egész ügyletet kiötlötte, hogy megszerezze a jelentős feng shui erőkkel rendelkező éttermet és akinek a jobb szemébe helyezett el egy skulót a Desert Eagle-ből Dávid karaktere - a Mesélő megjegyzése).

A lány megmentve, irodaház leégetve, kedvenc éttermünk ismét használatban. Mi kellhet még, ja Shem részesedést adott az étteremből…

Nincsenek megjegyzések: