2007. december 22., szombat

Age of Worms - EBERRON D&D

Illusztris társaságunk megérkezett az aukcióra, ám résztvevő játékosok számában nem értük el a maximumot:

Dávid - Zodear Ovion (ember kinézetű pszionista)
Gábor - Mala Ranna (fél-ork kinézetű harcosnő)
Vili - Abu Nanzo (shifter kinézetű szerzetes)
Jómagam - Ehliyet (ember kinézetű varázslónő)

Míg a csapat Yngvar vezetésével elfoglalta helyét a Morgrave Egyetem auditóriumában, mely e jeles aukciónak adott otthont, addig Anata és én a terem melletti két folyosón őrködtünk. Látszólag semmit téve figyeltük a járókelőket, így nem csoda ha nem is történt semmi.

Odabentről nem nagyon kaptunk hírt, ám amint véget ért az aukció világossá vált, hogy nem nyertük meg a zöld férget és a hozzá tartozó konténert. S bár társaink megismerkedtek egy Lady Alison Madeleine York nevű hölggyel, a boldog nyertes egy igen rosszarcú illető, Eligos Yurev lett (a képen) akit szem elől tévesztettünk. Ez nem annyira vaksi szemünknek, sokkal inkább az általa alkalmazott varázslatnak volt köszönhető: vagy teleportált, vagy láthatatlanná vált. Az utóbbit megpróbáltam felderíteni, de vajmi kevés sikerrel.

Nagyjából ekkor, írott üzenetet kaptunk egy hölgytől, aki állítólag hajlandó lenne elárulni nekünk, hogy ki volt ez a titokzatos vásárló. Meghívott bennünket a rezidenciájára, és mi persze minden előkészület nélkül besétáltunk hozzá, pedig sejtettük, hogy csapda. Ezek után nem ért meglepetésként, hogy ő maga és szolgája póklényekké (az első kalandunkban már látott araneákká) alakultak, erősítést kapva néhány fázispók képében.

A harcot a szokásos rutinnal vezettük le, az aranea hölgyet foglyul ejtettük, kivallatása azonban már a következő ülés kezdetére maradt.

Nincsenek megjegyzések: