2007. december 15., szombat

s01.e05.The.Deadwood.Challenge - STAR TREK

Végre csatlakozott hozzánk az új parancsnokunk, és a tisztcsereprogram keretében egy másik kollégával is gyarapodtunk.

A legénység így festett:

Krisztián - Mr. Gavin (tiburon pilóta)
Máté - Natima Evek (fél-bajori,fél-kardassziai parancsnoknő)
Hajni - Latara Taban (bajori műveleti tiszt)
Jómagam - Dr. Lydia Van Dyke (újonc fél-vulkán rohamorvos)

Csillagidő 67521.31. A Bajor melletti féregjáratot őrző Deep Space 9 állomás jelentős szerepet töltött be a Dominium elleni háborúban. Blackwell kapitány fülébe jutott, hogy az állomás bárjának holoszobájában fut egy Deadwood nevű western szimuláció, mely tulajdonképp egy vetélkedő. A játék célja, hogy a résztvevők kirabolják a poros városka bankját. A programban csak valódi, korabeli pénzzel lehet fizetni és ezt a bár tulajdonosa és a holoprogram főpatrónusa, Quark árusítja csillogó latinumért cserébe. A díj természetesen a nagy halom pénz a bankból, ami állítólag szintén eredeti.

Persze a főnyereményt eddig még senkinek sem sikerült megcsípnie, még a szintén itt állomásozó USS Hawkins legénységének sem, akiktől éppen visszatérőben volt a kapitányunk. Hogy Gavint és engem megdorgáljon a flottaszabályzat ismeretében tanusított hiányosságaink miatt és hogy két új tisztjét mindjárt bedobja a mélyvízbe, egy maréknyi dollárt adott nekünk. A parancs világos volt: raboljuk ki a deadwood-i bankot.


A holoszimulációban viszonylag hamar feltaláltuk magunkat, ennek megfelelően a gyorsan el is pókereztük a pénzünket. Ezt követően a seriffel rúgtuk össze a port, mely mire leszállt, mi már a hűvösön csücsültünk. Innen egy Joe nevű haramia szabadított ki bennünket, akit aztán közreműködéséért cserébe bevettünk a balhéba.

Megorroltuk, hogy - egyáltalán nem meglepő módon - valaki manipulálja a programot, még hozzá belülről. Sikerült kelepcét állítanunk és lefülelnük(!) egy Rund nevű sunyi ferengit, akit aztán némi kényszer és ólom kilátásba helyezésével jobb belátásra, azaz a széf kinyitására bírtunk. A program véget ért, a dollár a markunkba pottyant, ám az a disznó Quark nem volt hajlandó visszaváltani, így elrakhattuk emlékbe.

Megóvtuk a mundér becsületét.

Nincsenek megjegyzések: