2007. december 8., szombat

Vérvörös jelek - CoC

Zsolt 15-20 órásra dagadt mini-kampányának utolsó fejezetébe sikerült becsatlakoznom, s bár Dávid karaktere mindent elmesélt az enyémnek egy korábbi játékülés alkalmával, én mint játékos, csak mozaikokból építkezhettem.

A jelenlévő tettestársak a következők voltak:

Máté - Chugyik István (BPTV minőségű távgyógyító, ál-vegetáriánus és Magyarország szakrális királya)
Krisztián - Csontos Konrád (fővárosi taxis, annak minden nyavalyájával együtt)
Hajni - Szintay György Dr. (okkultista gyilkosságok hálójába csöppent ügyvéd)
Dávid - Lugosi András (nyugdíjas mentős, kemény dohányos és fanatikus Népszabadság előfizető)
Jómagam - Kárpáthy Kiss Jenő (szellemi szabadfoglalkozású, jobbára munkanélküli és tarisznyás)

Hollán Ernő utca 19-21 szám alatt található lakásomon felkeresett Lugosi András (Dávid), hogy segítsek előkeríteni a Chugyik Pistát, és az ügyvédet, mert egy gyilkossági sorozat ügyében nyomozva egyszer csak szőrén-szálán eltűntek. Miután megtaláltam a lakásomon Chugyik büdös sapkáját, amit számításaim szerint egy olyan időpontban helyezett ott el, mikor is magam nem tartózkodtam otthon, felmerült bennem, hogy tényleg bajban lehet.Nagyjából összeraktam, hogy a gyilkosságsorozat szálai a ferencvárosi pályaudvar mellett található kínai-negyedbe vezetnek, ahol is egy ott dolgozó magyar lány a tettes. Az elmekórtani múlttal rendelkező fiatal hölgy meg van győződve arról, hogy egy túlvilági lény (értsd. Tindalos kutyája) üldözi őt és ezt a fenevadat az álmaiban látott jelekkel tudja távoltartani. A dolog szépséghibája, hogy ezeket a jeleket áldozatai testén helyezi el egy borotvával. Nos a leány a kínai negyed nagy madame-jának, Liangnak az őrizete alatt áll, aki volt oly szíves útbaigazítani bennünket Chugyik nyomozását illetően.

Ekkor skizofréniával és több más kóros mentális epizóddal küzdő karakterem szintén látomást kapott az egyik jelről, mely darabja annak a sorozatnak amelyik eltérítheti a kutyát. Lugosi, Csontos és jómagam felajzott szellemi állapotban rohamoztuk meg a klinikák közelében található zárt intézetet, ahol meg is találtuk a lenyugtatózott tévésztárt és a jogi szakértőt. Sikerült gyilkosság elkövetése nélkül meglógnunk és a hiányzó jel segítségével elkészült egy kínai szőttes mely képes eltéríteni Tindalos kutyáját.

Nincsenek megjegyzések: