2007. november 24., szombat

s01.e04.The.Enemy.You.Know.pt.2 – STAR TREK

Egyáltalán nem meglepő módon a Vulkán felszínén végrehajtott szkennelésünk eredménytelennek bizonyult, romulán életjeleket nem találtunk. Ellenben megkeresett bennünket a V'Shar egyik ügynöke, Ral Namokan. Az úr elárulta nekünk, hogy az összes, az épületben történt felvételről másolat készül, egy úgynevezett kópiarendszerbe, mely egy elzárt földalatti objektumban található. Tehát ha meg szeretnénk tudni, hogy mi történt pontosan Virellel és a foglyokkal, látogassunk el oda.

A résztvevők a következők voltak:

Zita - V'ako (újonc klingon biztonsági tiszt)
Krisztián - Mr. Gavin (tiburon pilóta)
Jómagam - Dr. Lydia Van Dyke (újonc fél-vulkán rohamorvos)

Persze a védett objektumban nem lehetett csak úgy transzportálgatni, ám minden a bejutáshoz szükséges adat a rendelkezésünkre állt. Vizsgálódásunk során kiderült, hogy a kérdéses adatok sérültek, ám annyit megtudtunk, hogy Dr. Virell és T'Lau a Vaakis kolostorba transzportáltak. No nagyjából ekkor akitválódott egy belső biztonsági rendszer, mely mérges gázzal kezdte elárasztani a helységet. Magam megpróbáltam orvosi műszereimmel minél tovább eszméletén tartani két társamat, akik két különböző módon próbálkoztak a kijutással. Az ajtót fézerrel sütögető Gavin (Krisztián) mellett a rendszert berhelő V'ako (Zita) járt előbb sikerrel, így leoldotta a transzportergátlókat és az utolsó pillanatban felsugároztak bennünket a Shackleton gyengélkedőjébe.

Miután összeszedtük magunkat megtudtuk, hogy a kapitány még nem tért vissza, így a kapitányi széket (elsőtiszt hiányában) Mr. Holo foglalta el. Sajnos a parancsnoki lánc nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket: a váratlanul a szubtérből kiugró Nortex-osztályú romulán ragadozó legénysége távirányítással szó szerint lekapcsolta a kapitányunkat. A hídon tartózkodó zöldfülűek (tehát mi) hirtelen azt sem tudták kinek kellene a helyére ugrania és míg mi a flottaszabályzat erre vonatkozó paragrafusait bújtuk, a ragadozó vélhetően felsugárzott valaki(ke)t a felszínről és dolga végeztével már távozott is a szubtérbe.

Persze nem sokkal ezután Blackwell kapitány visszatért, oldalán az überszigorú vulkán Venton szerzetessel, aki hajónk tanácsadójaként fog tevékenykedni. Ral Namokanról kiderült, hogy a rosszfiúk csapatában játszott, ám ez ellen sokat már nem tehettünk, így folytattuk utunkat a Deep Space 9 állomásra, ahol végre csatlakozik majd hozzánk a parancsnokunk.

2 megjegyzés:

Santito írta...

Kedvenc tiburon pilótánkat egészen pontosan Gavin-nek hívják és nem Garvin-nak...

Batboy írta...

javítottam vala