2007. november 3., szombat

s01.e03.The.Cradle.Will.Fall – STAR TREK

Mivel különösen sokan értünk rá ezen a hétvégén, a jobb játszhatóság érdekében két csoportra oszlottunk. Emlékeim szerint ilyesmire korábban nemigen volt példa. Zsolt magyarországi kalandot mesélt, míg Dávid egy olyan Star Trek mesét vezényelt, melynek gyökerei a Star Trek: Új Nemzedék első évadjának egyik epizódjában gyökereznek. Akit érdekel: TNG Episode 1x17 When the Bough Breaks.

A csapat ezúttal két játékosból állt:

Zita - V'ako (klingon biztonsági tiszt)
Jómagam - Dr. Lydia Van Dyke (fél-vulkán rohamorvos) - a képen

Csillagidő 67488,05. Előző (még befejezetlen kalandunk) folytatásaként, útban a Deep Space Nine állomás felé kitérőt tettünk az Aldea planétára, mely Picard kapitány idején vette fel a kapcsolatot a Föderációval. A bolygón életét vesztette egy 12 fős Föderációs kutatócsoport, és haláluk okának kivizsgálására rendelt oda bennünket a Főparancsnokság. A helyszínen végzett felmérés kiderítette, hogy meggyilkolták őket, még pedig romulán disruptorokkal. Az érintettekkel folytatott beszélgetésből kiderült, hogy a kutatócsoport két hét múlva távozott volna az Aldeáról, a búcsúztatásukra rendezett ünnepséget követően érte őket a halál. A különös az volt, hogy a parti után mindannyian visszatértek a laboratóriumba.

A tettesek és a motivációk után kutatva kiderítettük, hogy a bolygón három frakció áll szemben egymással, melyek mind máshogy képzelik el otthonuk diplomáciáját: a Föderációhoz való csatlakozást szorgalmazó párt vezetője Radue az Aldea Első Tanácsadója is, aki személyes támogatásáról biztosított bennünket. Welin asszony a Semleges Otthon Frakció vezetője, akik szerint az Aldeának semmilyen szövetségre nincs szüksége. A harmadik és egyben legkisebb csoport a Toolan vezette Pro-Romulán párt, akik mindjárt első számú gyanúsítottakká léptek elő.

A helyzetet bonyolította, hogy három űrhajó is keringett a bolygó körül, melyek így vagy úgy de érintve lehettek az ügyben: az első a vulkán parancsnok, Revok irányítása alatt álló teherhajó, a második egy ferengi martalóc, a harmadik pedig a Delgado-Harris kereskedelmi cég yachtja.

Miután mindenhol és mindenkivel elbeszélgettünk rájöttünk, hogy Welin megszegte az Aldea kereskedelmi szabályait és üzletbe bonyolódott Delgadóval, és a Nagytanács ülésén ezt elő is vezettük. Mivel a gyilkosság ügyében egyértelmű terhelő bizonyítékot nem találtunk, a Tanács előtt csak egy ékes beszédet tartottunk arról, hogy miért lenne érdemes az Aldeának csatlakoznia a Föderációhoz. Utánunk felszólalt Toolan, aki mindenki legnagyobb megdöbbenésére megvádolta Radue Első Tanácsadót a Föderációs kutatók meggyilkolásával, bizonyítékként a vezető lakásán elrejtett romulán disruptorokat jelölte meg.

Egy Agatha Christie krimibe illő fordulat azonban még váratott magára. Kiderült, hogy Toolant és az egész tanácsot átverte valaki más: az Aldeát irányító központi komputer. Mikor a tudósok tanulmányozni kezdték a komputert, az jelenlétüket ellenségesként azonosította, így saját maga replikálta romulán disruptorokkal megölte őket. Az aldeaiak társadalmának, technológia berendezkedésének, mondhatni mindennapi életüknek fő irányítója, mindössze korábbi utasításoknak engedelmeskedve járt el, ám ez mára veszélyessé vált. A gépet lekapcsolták, a bolygó mesterséges fényei kialudtak, az Aldea pedig kezdhetett (majdnem) mindent elölről - vélhetően majd Föderációs segítséggel.

Lábjegyzetként toldom még ide, hogy bár a fentiekből úgy tűnhet nem, de a romulánok jelen voltak: a Castillo szállítmányozó cég teherhajójának vulkán kapitányáról kiderült, hogy romulán kém.

Nincsenek megjegyzések: