2007. október 27., szombat

Kapcsolatfelvétel - CoC

Naplóírásom kezdete óta nem folytattuk még Zsolt napjaink Magyarországán játszódó Cthulhu-kampányát, mely nem annyira épelmét próbáló rémségeiről sokkal inkább mókás karakterei miatt vált az anekdotázás visszatérő tárgyává.

Ebben az inkább sci-fibe hajló kalandban, csak ketten játszottunk:

Dávid - Lugosi András (nyugdíjas mentős, kemény dohányos és fanatikus Népszabadság előfizető) - a képen
Jómagam - Kárpáthy Kiss Jenő (szellemi szabadfoglalkozású, jobbára munkanélküli és tarisznyás)

A játék tényleges megkezdése előtt Lugosi András marhavérben fürdött az éjjel bezárt Dagály strand gyermekmedencéjében, kipróbálandó egy fiatalító varázsformulát. Ez meg is tette rá áldásos hatását, egészségileg biztos visszanyert pár évet.

Kalandunk egy különös balesettel kezdődött a XIII. kerület Hollán Ernő utca 19-21 előtt. A 76-os troli elütött egy az úttesten szabálytalanul átkelő gyalogost, aki mint kiderült a házamba igyekezett. A busz a balesetben jobban megrongálódott, mint azt egy gyalogos elgázolása indokolná, ennek okait azonban nem feszegettük. Szert tettünk egy SD kártyára, amiről a szomszédomban lakó lányka fényképezőgépével lekukkoltuk az adatokat. A fényképek különös csillagászati, geológiai és xenológiai jelenségeket ábrázoltak, melyek teljeskörű értelmezéséhez igénybe vettük az elhunyt korábbi projektjén dolgozó kollégájának segítségét is.

Nyomozásunk során világossá vált, hogy Szombathely közelében, Kisuny mellett 1870-ben furcsa égi jelenségeket rögzítettek, és a rendelkezésünkre álló információk alapján arra következtettünk, hogy egy harmadik típusú találkozás lehetősége vár ránk, amennyiben felkeressük a helyszínt. Ez így is történt. Lelkes, fiatal UFO rajongók és egy öreg rádióműszerész segítségével összehoztuk azokat az alkatrészeket, melyek hiányoztak a csillagközi hajótörött járművéből. S bár viszontagságos utunk több helyi volán járaton, szombathelyi kocsmákon és egy zsúfolt trabanton keresztül vezetett, végül sikerrel jártunk, dacára a közeli NATO állomás ott szimatoló egységeinek.

Bízunk benne, hogy jövevényünk kellemes benyomásokkal távozott planétánkról, annak ellenére, hogy segítői merő vodkabűzben úsztak.

A kalandban említett képek és illusztrációk innen letölthetők.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

címe: Kapcsolatfelvétel - CoC HU