2007. október 14., vasárnap

s01.e02.The.Enemy.You.Know.pt.1 – STAR TREK

Zsolt ezúttal már saját készítésű karakterével állt be, és egyelőre még NPC-ként ugyan, de Krisztián karaktere is feltűnt.

Zita - V'ako (újonc klingon biztonsági tiszt)
Zsolt - Mr. Holo (az emberi gyarlóságot tárgyilagos semlegességgel vizsgáló android)
Jómagam - Dr. Lydia Van Dyke (újonc fél-vulkán rohamorvos)
Krisztián (NPC) - Mr. Gavin (tiburon pilóta)

Előző kalandunk után V'ako (Zita) és én már alig vártuk, hogy megkezdhessük szolgálatunkat USS Shackleton fedélzetén. A 749-es csillagbázis 8-as dokkjában találkoztunk Mr. Holoval (Zsolt) az androiddal, aki maga is a legénység tagja. Gyönyörű hajónk több új megoldással is büszkélkedhet, ezek közé tartozik a gyenge fényű, kontrasztos belső világítás, (alacsony szintű hőleadása miatt hajónk nehezen érzékelhető) illetve a hídról nyíló gyorsorvosi szoba.A Dominiummal folytatott háború alatt kettős ügynökként dolgozó kapitányunk, Jeremy Blackwell szemrevételezett bennünket, majd bemutatott a még nem teljes létszámú legénység többi tagjának, többek között a hajó orvosának (és közvetlen felettesemnek), Keiji Kawahara doktornőnek. Ezt követően már indultunk is a Vulkánra, hogy felvegyük Venton szerzetest, aki majd a tanácsadói szerepet tölti be a hajón, a tervek szerint, pedig innen a parancsnokért megyünk majd, aki a Deep Space Nine-on vár bennünket. Ám vulkáni látogatásunk hosszabbra nyúlt mint terveztük...

Eltávot kaptunk a vulkánon, így száraz idegenvezetést tartottam a fővárosban, ShirKahrban V'akonak és Mr. Holonak. A kulturális körvezetés közben arra lettünk, figyelmesek, hogy hajónk egyik női tagja, Arlea McHugh egy helybelit romulán kémnek bélyegezve dulakodásra kényszerít. A helyi rendőrséggel közösen lecsillapítottuk, majd megismerkedtünk a vulkáni titkosrendőrség, a V'Shar egyik ügynökével, Silakkal. Ő mesélt nekünk először a VIM-ről, a Virell doktor vezette romulán-vulkán újraegyesítési mozgalomról, melynek tagja volt az a fiatal diáklány, T'Lau akit McHugh megszorongatott.

Silak arra kért bennünket, hogy ismeretlenek lévén folytassunk egy kis nyomozást az ügyben és kövessük a diklányt, aki majd vélhetőleg elvezet bennünket a Virell doktor földalatii mozgalmának központjához. Rá álltunk a dologra és némi nyomozás majd követés után el is jutottunk az összeesküvőkhöz, akiknek nagy része gyaníthatóan vulkánná műtött romulán. Sajnos a rajtaütés már nem ment ilyen simán: fézerharcba keveredtünk, s bár több foglyot is sikerült ejtenünk, Virell doktort és T'Laut nem csíptük el.

Sajnos nem sikerült befejeznünk a kalandot, de úgy döntöttünk, hogy legközelebb a Shackletonról szkenneljük a planétát, romulán életjelek után kutatva.

Nincsenek megjegyzések: