2007. október 20., szombat

Age of Worms - Korranbergi Krónika 1

A KIRÁLY FIA KARRNATHBAN TANUL - REKKENMARK, KARRNATH

Halix ir’Wynarn herceg, Borumel király legfiatalabb sarja, beiratkozott Karrnath nagy hírnevű Karrnathi Hadi Akadémiájára. Halix, akinek 997 óta Korth, Karrnath fővárosa a székhelye, Karrn, a Hódító háborús hadjáratait fogja részletesen tanulmányozni. A herceg döntésének oka nyilvánvaló – Rekkenmark birtokolja a karrn Háborús Annalesek utolsó négy fennmaradt példányának egyikét, melyeket a legnagyobb háborús stratégák tartanak felbecsülhetetlen értékű hadászati alapműnek.

Nemesi címének jogán Halix egyúttal ezredesi rangban áll a Brel Hadseregben, így hát jelenleg ő a legmagasabb rangú brel tiszt, aki valaha Rekkenmark falai között járt az Utolsó Háború kezdete óta.

A herceg tanulmányainak témaválasztását Syra irr’Tarrn, Kharrnath nagykövete jelentette be Sharnban. „El vagyunk ragadtatva a ténytől, hogy ilyen alkalmas személy teszi tiszteletét Rekkenmarkban” – mondta ir’Tarrn. – „Ezenfelül Halix herceg döntése azt is mutatja, hogy milyen messzire jutottunk a Trónuserődi Egyezmény óta. Néhány évvel ezelőtt egy karrnathi akadémián tanulmányokat folytató brel herceg lehetősége is elképzelhetetlen volt.”

A brel hadsereg tisztjei, akik kizárólag nevük említése nélkül voltak hajlandóak nyilatkozni, vegyes érzelmekkel viseltetnek a herceg döntését illetően.
„Tévedés ne essék, életemet adnám a koronáért,” – kommentálta egy magas rangú tábornok. – „de szégyen, hogy a hercegünk nem brel hadi taktikát tanul brel veteránoktól, hanem inkább valamiféle karrn kiképzőkhöz fordul tudásának gazdagításáért. Azzal a tudással karrn pengék sok kiváló brel katona életét oltották ki.”

Egy másik tábornok sokkal vérmesebben vélekedett a helyzetről: „Amíg valamiféle használható információt hoz vissza a karrn alabárdos harcmodorról, támogatom az ötletet. Az ilyesféle tudás kapóra jöhet egy nap, ha értik mire gondolok.”

BETÖRÉSES LOPÁS A MORGRAVE EGYETEMEN - SHARN, BRELAND

A neves Morgrave Egyetem Borostyán kiállítóterméből eddig nem azonosított tolvajok ellopták „Az óriások civilizációjának nyomában” alig egy hete nyílt tárlatának legfőbb ékét, a Remény Lángjának nevezett, emberökölnyi méretű Eberron kristályt magában foglaló lángvas jogarat. A felbecsülhetetlen értékű relikvia, mely a tudósok szerint minden bizonnyal egy fáklyát ábrázol, mely fényt hoz a világot borító sötétségbe, egy olyan vallásnak az első bizonyítéka lehet, mely a mostanra már országokat áthálózó Ezüst Láng Egyházának kezdetleges formája lehetett az Óriások Korában. Nem ellenőrzött híradások szerint ezen ősrégi szekta követői közül maroknyian a Démonpuszták rejtett kanyonjaiban élnek a mai napig, ám bizonyítékok híján a tudományos körök ezen jelentéseket puszta szóbeszédnek tekintik.

„Egyszerűen megdöbbentő, hogy Felső Menthis szintjén, a Morgrave campus területén belül ilyen horderejű bűntényt kövessenek el” – panaszkodott tudósítónknak Darien al’Kaleris, a tárlat fővédnöke, ismert kutató-felfedező, aki a kiállítás erejéig az Egyetemnek kölcsönözte az egyébiránt a magángyűjteményébe tartozó relikviát.

A Városi Őrség és az Egyetem múzeumi részlegének őrzésével megbízott Deneith Ház képviselői erőiket egyesítve nagy erőkkel kutatnak a tettesek után, és többen tudni vélik, hogy a Királyi Gárda egyik tagja is figyelemmel követi az események alakulását.

Nincsenek megjegyzések: