2007. október 20., szombat

Age of Worms - EBERRON D&D

Miután kacifántos módon feljutottunk a Keserűkő Ragnolin bányájának mélyén húzódó - és immár megtisztított - Fekete Katedrálisból, első utunk Allustanhoz vezetett. Majd egy hetes távollétünk után részletes beszámolót tartottunk neki és biztosítottuk arról, hogy a Gyémánt-tavat fenyegető közvetlen veszély elhárult.

Ezt követően mindenki ment a maga útjára, azzal a megállapodással, hogy egy hónap múlva találkozunk Sharnban. Van aki tanulni indult, van aki családlátogatásra ment és volt aki tovább nyomozott a Férgek Kora után. Delta Tastír Arcanixba utazott, hogy lerakja a Mágusvizsgát és felvétesse magát az Arkán Rendbe. Sajnos elhúzódó tanulmányai miatt nem tudott végezni egy hónap alatt, így szolgálóját és barátját, Anata Egyszálvirágot küldte Sharnba maga helyett, azon felfedezésekről tett üzenetével, melyekre nyomozása során derített fényt. Ezek közül a legfontosabb, hogy a Férgek Korához kapcsolódó könyvek minden könyvtárból eltűntek és a téma legnagyobb szakértőjeként többen Hakim Szahatot, egykori Holló Kompániás fegyvertársunkat azonosították.

Anata bemutatta a többieknek Ehliyetet (a képen), Delta egykori tanulótársát, aki technikailag a beugró karakterem és képességeiben nagyjából megegyezik a varázslónőmmel - csak hogy zökkenőmentesen menjen a játék. Sharni lakásában csatlakozott hozzájuk egy Yngvar (Csiga) nevű elf, akit szintén Hakim Szahat küldött. Egy, a városban rendezett árverés hírét hozta, melymek tárgya egy zöld féreg, mely a nekromantika és Férgek Korának nagyhatalmú eszköze. Bár a néhai Filgénél már találtunk ilyen lényeket, ám ott Gorin (Zsolt) elpusztította őket, így most szerzünk másikat. Engem személy szerint jobban érdekel az eladó személye, és hogy kik is szeretnék ezt megvásárolni.

Útban célunk felé az utcán vonuló cirkuszosokba és az őket kísérő vidám tömegbe botlottunk. Számunkra ismeretlen okból, az egyik rácsos kocsiban szállított látványosság (egy kimméra) kiszabadult. Természetesen pánik tört ki, az emberek egymást taposva menekültek, a bestia pedig előbb-utóbb minket vett célba. Együttes erővel sikerült legyőznünk, de erre ráment egy közeli ház és talán néhány ember is a bentlakó családból. Mire a városőrök ideértek, már csak a dög hullájával kellett foglalkozniuk.

Eme fura incidens után folytattuk utunkat az aukcióra, és a játékülést itt be is rekesztettük.

1 megjegyzés:

Santito írta...

Apróbb kiigazítás: nem cirkuszosokba botlottatok, hanem a Sharni Gladiátorjátékokra szállítottak szörnyetegeket...