2008. január 19., szombat

Dr. Wágner karácsonya - KULT

Hosszú kihagyás után Eszter ismét KULT mesélésbe vágta a fejszéjét, a résztvevők legnagyobb örömére. A kalandot elvileg két ünnep között játszottuk volna, ám megbetegedés és egyéb személyzeti nehézségek folytán erre csak most került sor. 1986 karácsony estéjén - többek között - három rendőr teljesített ügyeletet a VIII. kerületi kapitányságon:

Zenthai 'Dönci bá' Ödön - 54 éves, kerületi öreg róka, túl a nyugdíjkorhatáron (Zsolt)
Lovászi Jenő - 26 éves fiatal idealista (Gábor)
Horvát Lajos - 32 éves, családos roma fiatalember, aki estin tolja a rendőrtisztit (jómagam)

Késő délután az örsön éppen ultizáshoz készülő triónkat a Hangulat presszóhoz riasztották egy kocsmai verekedéshez. Zsiguli típusú riadó kocsinkkal azonnal odavágtattunk, ahol is a rendbontók nem általlottak minket, az eljáró közegeket is megtámadni. A négy illető azonban lassan mintha valami befolyásoltság hatása alól ébredne megadta magát, menten be is szállítottuk őket. A kocsmárosné elmondta, hogy a balhé kitörése előtt a Doktor úr néven ismert környékbeli férfival iszogattak, gyaníthatóan annak saját italkészletéből.



Némi kérdezősködés után eljutottunk a Diószeghy Sámuel utca 20 szám alá, ahol az illető lakik, ám jelenleg nem tartózkodott otthon. Időközben sikerült azonosítanunk is fickót, a neve Dr. Wágner (a képen). Lakásának gangra néző ablaka résnyire nyitva volt, nekünk pedig nem volt a kezünkben házkutatási parancs, így eljátszottunk a gondolattal, hogy Dönci bá' "megcsúszik és bezuhan a gyanúsított ablakán keresztül", ám ezt végül elvetettük. Elbeszélgettünk néhány lakóval és furcsa, de többnyire terhelő beszámolókkal találkoztunk. Szívrohammal kórházba szállítottak Dr. Wágner ivó- (és mint később kiderült szexcimboráját), majd a mellékesen prostitúcióval foglalkozó Keresztúri lányok meséltek a Doktor úr szélsőséges szexuális szokásairól és a különféle bódító szerekről, melyeket rajtuk és magán egyszerre próbált ki.

Riadóztattak bennünket egy közeli raktárhoz, ahol megvadult egy őrkutya, melyről kiderült, hogy szintén valami szer befolyása alatt állt. Ekkora meglett a házkutatási parancs, és Dr. Wágner lakásában hátborzongató felfedezéseket tettünk: különféle kísérleti drogok, palackozott vér, emberi szervek, okkultista könyvtár és egy bevadított denevérfarm várt bennünket. A Főkapitányságról kértünk erősítést, valamint a Köjált is értesítettük.

Miután átadtuk az ügyet, lesiettünk a Fekete Lyukba, ahol a Vágtázó Halottkémek adott karácsonyi koncertet. Alapos gyanú volt arra, hogy Wágner is ott lesz és így is lett: a letartóztatás azonban nem ment simán, az illető majdnem emberfeletti mozgékonyságról téve tanúbizonyságot próbált kereket oldani a szórakozóhelyről, ám Dönci bá' ügyesen magához bilincselte. Az többször rátámadt a szájába épített fémfogakkal kirakott harapó szerkezettel, ám mivel a többszöri felszólításnak sem engedelmeskedett, végül lelőttem.

Az illető különféle drogokkal kísérletezett korábbi áldozatain, és bár nem volt vámpír, ha sokáig marad ebben a pszichózisban könnyen lehet, hogy azzá vált volna.

Nincsenek megjegyzések: