2008. január 12., szombat

A nevem Gaál Kinga - TS

Hardcore sci-fi kampányom harmadik fejezete (ha a prológust nem számítjuk) ismét az űrbe, egész pontosan a transzhumanista eszmék fellegváraként azonosítható űrkolóniákra vezette a játékosokat. Csatlakozott végre a csapathoz Fekete Sándor hírszerző (Zsolt) és a prológus után ismét akcióba lendült Jean Bleau nyomozó (Gábor) is. Svartendal őrnagy (Dávid) ezúttal egy hevenyészetten szervezett megbízást kapott: egy rendkívül gazdag, vezető transzhumanista, Hiroshi MacLarren váltságdíj fejében elrabolt klónját kellett visszaszerezniük, lehetőleg ép bőrrel.


A MacLarren Egység űrállomásán több ezer klónjával éldegélő matematikai géniusz lekötelezése, nagyban befolyásolhatja majd a közelgő EU Parlamenti választások után kezdeményezett, esetleges felülvizsgálatok szigorát. Nyomozóink tehát alaposan elbeszélgettek az elrabolt 16 éves fiú közvetlen barátaival, megtudták hogy Ikko MacLarren amúgy is szökni készült a közösségből. A vallomásokból megállapították, hogy a srác online megismerkedett egy Islandián élő hat fős lánycsoporttal, akik vélhetően befogadták magukhoz, majd elrabolták.

Ennek megfelelően a kutatást az EU űrprogramjának koronaköveként emlegett Islandia kolónián folytatták, ahol mindjárt a Szabin Nők Kreatív Szabadidőközpontját vették célba. A fészekhálózatba kapcsolt hat, teljesen egyforma aryadne parahumán (fenti kép), női csáberejét latbavetve próbálta elcsábítani Bleau nyomozót, míg Svartendal őrnagy lopva átkutatta a házat. Sajnos az ügy balul sült el, és idő előtt távozniuk kellett eredménytelenül - mindkét szálon.
Nagyjából ekkor - az előzetes jelekből azonban már számítva rá - belebotlottak Gaál Kinga ezredesbe (fenti képen) és három emberébe, az 1-es Részlegtől. A Biztonsági és Védelmi Albizottság külföldi ügyeivel foglalkozó black-op csapatának nyomozása zsákutcába került és a két vezető tárgyalókészségének hála megegyeztek, hogy segítik egymást. A hajszálnyi közös nyomon elindulva kihallgatták a Szabin nőket, akik bevallották, hogy Ikkoval együtt tervelték ki az ál-elrablást, ám végül egy harmadik személy tényleg elrabolta a fiút.

Kiderítették, hogy ez az illető egy Bafume Tobata nevű ex-ranger, akit némi utánjárás után meg is találtak a túszul ejtett fiúval, az állomás egyik víztárolójának száraz alagútjában. A magát UFO elrablás áldozatának képzelő férfi - Svartendal őrnagy kiváló belépőjének hála - paranoiás téveszméjében földönkívüli megbízóinak hitte őket, így megadta magát. Kiderült, hogy bombákat szerelt magára, így ha karhatalmi erők találtak volna rá felrobbantja magát, mely végzetes lett volna, hisz rejtekhelye az űrállomás szuperstruktúrájának legkülső burkában helyezkedett el.

Amikor négy másik, szintén a földönkívülieknek dolgozó társa iránt érdeklődött kiderült, hogy egyikük Maximillien Chandu Natividad (Krisztián - aki most nem volt jelen).

Ahogy az angol mondja: the plot thickens.

Nincsenek megjegyzések: