2007. június 16., szombat

Age of Worms - EBERRON D&D

Miután az Őrző szektájának egykori főhadiszállásán kipihentük magunkat, visszatértünk a központi helységbe, ahol észrevettük, hogy a fókuszpontként azonosított fekete masszával teli medence mintha hő nélküli forrásnak indult volna. Az Gunyor és az Árny szektájához vezető két-két ajtót nem tudtuk azonosítani, így találomra az egyiken folytattuk utunkat. Az ajtó mögött egy homályos ködgomolyag fogadott, melyről kiderítettük, hogy egy utaztató varázslat, mely úgy működik, hogy a belépő személy lelkiereje (és nem tudatos választása) alapján határozza meg annak uticélját, a két lehetséges közül. Így történhetett, hogy a magabiztos és fegyelmezett Delta egy folyosóra, majd később egy könyvtárba került, míg a többiek egy része a Gunyor öncsonkító szerzeteseinek karmai közé. Természetesen az ajtókon való közlekedés ekképpen megosztotta erőinket, ám a velünk tartó vazallusok egy részének elvesztésén kívül minden akadályt sikerült vennünk.

A szerzetesek sorait később varázshasználó madáremberek, a kenkuk is erősítették, de a Háló és azt Erőfal varázslatokkal sikerült őket nagyobb számban lekötni, illetve egymástól elkülöníteni. Védelmük legutolsó bástyája egy illúziófal volt, mely mögül különféle területre ható varázslatokkal bombáztak minket. Mire sikerült megállapítanom elhelyezkedésüket és egy újabb Erőfallal elzárni őket tőlünk, már alaposan szétzilálódtunk, a lábunk alatt a kő nyakig érő sárrá változott és az utaztató ajtóknak hála néhányunk az Erőfal mögé, az ellenség tőszomszédságába került.

Nagyon hamar sikerült megállapítanunk, hogy ki lehet a vezérük (a képen). Lassan haladva, helyezkedve, több oldalról támadva végül a közelébe férkőztünk és Auric (Máté irányította NPC) bevégezte sorsát. Az Arctalanként azonosított illető elégedett mosollyal halt meg, sejtésem szerint nem őt, hanem mindössze egy szimulákrumát pusztítottuk el. A nála talált levélből fény derült arra, hogy a három szekta szándéka szerint önként áldozza fel magát, hogy életre keltse Kyuss Első Apostolát majd elhozza a Férgek korát. Úgy fest ennek az áldozatnak mi vagyunk a beteljesítői, így pontosan azt a veszedelmet szabadítjuk el, melyet megakadályozni próbáltunk. Ezt nem hagyhatjuk ennyiben.

2 megjegyzés:

Santito írta...

Csak egy apró javítás: a levélben nem Kyuss Kolosszusáról, hanem Kyuss Első Apostoláról van szó...

Batboy írta...

Hoppááá! Azonnal javítok...az Első Apostol amúgy is kevésbé tűnik veszélyesnek, mint Kyuss maga :)