2007. június 12., kedd

Gorące pozdrowienia z Manila pt.2 - TS

Kivételesen hétköznap fejeztük be a mesét, a nyomozós kalandoknak nem szokott jót tenni a hosszú kihagyás. Dávid megállapítása szerint azonban egy rövid szünet mindenképp előnyös, hisz a két napban volt ideje újabb irányt szabni a nyomozásnak.

Bekérték és megvizsgálták az állomás Távközlési központjából a belső biztonsági kamerafelvételeket, majd a központ parancsnokával folytatott beszélgetés során tudomásukra jutott, hogy az nem kifejezetten szabályos módon magán másolatokat készít a rögzített állományokról, mivel azok egy hét után automatikusan törlésre kerülnek. Jeschke parancsnok ily módon készített másolatait összevetették az aktuális felvételekkel és arra a következtetésre jutottak, hogy valaki manipulálta őket, ám az elkövető nem tudott arról, hogy Jeschkének van egy saját állománya, így beavatkozására fény derült.

Ennek mentén haladva egyre több bizonyítékot találtak az Afrodité állomás biztonsági parancsnok-helyettese, Janelly Fourtou (a képen) ellen, aki a letartóztatás küszöbén önként feladta magát. A főorvos bevonásával megvizsgálták és kiderült, hogy a nő féloldali amnéziával járó tudathasadásban szenved, melyet egy, a neurokémiai térképére programozott slinky megtekintése váltott ki. A nő azért nem jutott a nyomozásban egyről a kettőre, mert saját maga eltüntette a nyomokat tudatának részlegesen amnéziás, de becsületes fele elől. Ugyanezen slinky volt felelős a kómás megbetegedésekért, mely a lengyel nyelvben elrejtett algoritmusokon keresztül neurális rövidzárlatot okozott azoknál, akik értették a nyelvet és teljes merülésben nézték.

A nagy összefüggés utolsó darabjai egy velük párhuzamosan, a lengyel belügyminisztérium megbízásából nyomozó titkosügynökkel folytatott információcseréből álltak össze. A TSA (Transzpacifikus Szocialista Szövetség) ördögi terve arra épült, hogy 9 évvel ezelőtt ellopták körülbelül harminc beteg neurális térképét egy bioszalonból, köztük Janelly Fourtou-ét. Elkészítették ezt a slinkyt, mely a fent említett pszichózist fogja okozni nála, a lengyel nyelven beszélőknél pedig kómát okoz. Ez utóbbi jellemzője lesz alkalmas arra, hogy előbb-utóbb eljusson a megbetegedések után nyomozó biztonsági-parancsnok helyetteshez és kifejtse rajta a kívánt hatást. Az állomány Afrodité állomásra történő feltöltéséhez a Sprzedawane Polska nevű krakkói nanoszocialista párt aktivistáit használták fel, akiknek fogalmuk sem volt róla, hogy ideológiájukon keresztül milyen merényletben vesznek részt. A tudathasadásos Janelly Fourtou aztán ellopta az EOS kezdeményezés terveit, ám eljuttatnia már nem sikerült a célhoz, mert nyomozóink még időben visszaszerezték.

A játékosok több éves RPG-s tapasztalatuknak, valamint cy-fi és sci-fi ismereteiknek hála hamar belerázódtak a szettingbe, és megismerkedtek a "kényelmes" nyomozás fogalmával, midőn egyetlen pisztolylövés sem dördült.

Nincsenek megjegyzések: