2007. június 10., vasárnap

Gorące pozdrowienia z Manila pt.1 - TS

Eddig hárman csináltak karaktert ehhez az alapvetően csonka hétvégékre helykitöltőnek szánt hard SF kampányhoz. A mostani hétvégén Gábor nem tudott jelen lenni, így karaktere a CIT/Provancale nevű francia nagyipari konglomerátus nyugdíjasainak fenntartott festői metafaluban kezdett nyomozásba egy társadalmi biztosításra specializálódott hálózat után. A szabályrendszer és a kampány szerkezetének hála Gábor egy kockadobással eldöntheti majd, hogy az ügyet sikerült-e a karakterének off-game megoldania. Ez különösen fontos, hisz a részleg fennmaradása az eredmények függvénye.

A Vénuszon, az EU űrprogramja által finanszírozott és az Európai Űrügynökség által üzemeltetett Afrodité kutatóállomáson két dolgozó hasonló körülmények között kómába esett, majd az esetleges összefüggések után nyomozó biztonsági főparancsok, Tannock őrnagy is követte őket a kómába. Helyettese, Fourtou hadnagy ekkor asszisztenciát kért az EU Biztonsági és védelmi albizottságától.
A bürokratikus gépezet mozgósította a 2-es részleget így Svartendal őrnagy (Dávid) és Natividad őrmester (Krisztián) a kutatóállomásra utaztak. 2099 januárjában a Vénusz és a Föld egymáshoz való közelsége okán viszonylag gyorsan, 11,7 nap alatt meg is érkeztek. Sajnos az átszállást követően a légköri repülőjük meghibásodott és kényszerleszállással tudtak csak felszínt érni. A leszállópálya annyira megsérült, hogy néhány napig szünteltetni kénytelenek a felszállásokat, ám a személyzeti fluktuáció ilyetén megszűnése megkönnyítette nyomozóink munkáját.

A hadnaggyal való ismeretség után bele is kezdtek a munkába: áttekintették az eddigi nyomozati anyagokat, felülvizsgálták annak néhány pontját, újabb kapcsolati hálókat derítettek fel, valamint minták után kutatva távközlési és adatforgalmi események naplózását tanulmányozták. Különböző természetű, általános tájékozódásra vagy éppen célirányos információszerzésre törekvő beszélgetéseket folytattak az állomás dolgozóival, saját inkognitójukat megőrizve ismét kihallgatták a vizsgálatba bevont szakértőket, sőt újabb feladatokat adtak nekik.

Az első játékülés végére több erős nyomra is szert tettek, melyek közül legfontosabb tény a Vénusz terraformálására létrehozott EOS Kezdeményezés titkos terveinek illetéktelen eltulajdonítása.

Nincsenek megjegyzések: