2007. március 15., csütörtök

Beyond the Mountains of Madness - CoC

A gépünk felszállt és általános nyomott hangulatban elindultunk Starkweather nyomába. Bár a remény, hogy megtaláljuk finoman szólva is haloványnak volt mondható, a következtetett vektorok mentén haladva végül a távolban megpillantottuk a két ősi lényt. Zsákmányukkal a ködfelhőn átvilágító kékes fény felé tartottak. Nagyjából ezidőtájt fedeztük fel Lexingtonék repülőgépét, is mely több javítás és foltozás nyomait viselve végül mellénk szegődött.

Együtt repültünk be a fény irányába, amikor is egy olyan esemény történt, melyből karakterem (és azok akik a gép belsejében ültek, nem látva onnan ki) semmit sem tapasztalt. Ezt követően Lexingtonék egy gyanúsan kényszerleszállásnak nevezhető manővert hajtottak végre egy egykori folyómederben, mi magunk pedig leszálltunk melléjük. A környék legnagyobb látványossága egy amolyan gigászi világítótorony volt, melynek tetejéből áradt ez a bizarr, mindent átható, majdnem földöntúli kékes fény. Az ősi lények vélhetően oda tartottak, így Lexingtonékkal és Meierékkel megerősödve a nyomukba szegődtünk.

A torony egy katlan mélyén állt, ahová karakterem végül nem ereszkedett le, révén Bennett (Eszter) is csúnyán megsérült. Mikor a többiek beértek a toronyba, jómagam nagy ákom-bákommal visszatértem az onnan egy mérföldre álló gépekhez. Nem kísértem figyelemmel, hogy társaim milyen felfedezéseket tesznek az ötszögletű építményben, ehelyett alkalmam nyílt megtapasztalni azt az élményt, melyről korábban lemaradtam. A környező vidék egy villanás kíséretében évmilliókkal korábbi állapotába került, dús vegetációjú esőerdővé változott. A jelenség nehány másodpercig tartott, majd minden visszaállt korábbi állapotába.

Visszatértem hát a gépeinkhez, ahol Miles és Tremblay (Gergő) őrködtek, meglehetősen feszült állapotban. Nem tettem fel nekik erre irányuló kérdéseket hagytam, hogy feszengjenek magukban. Nem sokkal később csatlakozott hozzánk Kerrington (Gábor), aki további felszerelések vételezése végett tért vissza.

Nos ekkor megjelent valami a folyómeder felett, aminek felidézésekor elmém rendre cserbenhagy...

Nincsenek megjegyzések: