2007. március 4., vasárnap

Beyond the Mountains of Madness - CoC

Mivel meglehetősen ködössé vált az idő, a külső távlati képek készítése reménytelennek tűnt. Úgy döntöttem egy nagyteljesítményű lámpával felszerelve leereszkedem az előzetesen már bejárt, alant elterülő városi szintekre, hogy minőségi felvételeket készíthessek a falrajzolatokról illetve a belsőépítészetről. Dr. Bennett (Eszter) velem tartott, majd oldalent sokat beszélgettünk a felfedezéseinkről illetve győzködtem őt azon feltevésemről, hogy mennyivel előnyösebb lenne, ha expedíciónk tovább haladna a távolabbi hegyek felé ahelyett, hogy itt helyben töltenénk az időt olyan területekek felmérésével, melyekhez sem elegendő felszereléssel, sem elegendő emberanyaggal nem rendelkezünk.

Szorgoskodásunk után nyugovóra tértünk, majd némi pihenés után nagy izgalomra és sürgés-forgásra keltünk: sarki vezetőnk, Lorraine (Máté helyett most NPC) eltűnt. Starkweather és Moore kutatócsoportokat szerveztek, magam inkább hátramaradtam, hogy kipihenjem magam és vigyázzak a sérült Tremblayre (Gergő). A csapatok eredménytelenül tértek vissza, így átfogó kutatásba fogtunk melyre végül engem is mozgósítottak. Néhányan el is indultunk a pláza széle felé, amikor is a hóban ÖTSZÖGŰ nyomokba botlottunk. Először valami buta tréfára gyanakodtam, ám ekkor lövés dördült a repülőgépek és a táborunk irányából. Uccu elkezdtünk hanyatt-homlok rohanni visszafelé (magam lassabban, nehogy kimelegedjek a parkában).Már a távolból láttuk, hogy a gépünknél Lexingtonék egyik pilótája, Kyle Williams áll, kezében fegyver, lábainál pedig ott hevert a mi pilótánk, Douglas Halperin holtteste. A merénylő felrobbantotta az egyik gépünket az Enderby-t, a másikban kárt tett a kézifegyverével ám eddigre Starkweather is fegyvert ragadt és fejbelőtte a szabotőrt. Mielőtt rendezhettük volna a sorainkat megtámadtak bennünket az Öregek, Dyer beszámolójának szereplői, a város építőinek leszármazottai. A repülő lények magukkal vitték a kapálózó Starkweathert, a csapat legnagyobb része sokkot kapott, melyből ki előbb ki utóbb ocsúdott fel.

A megmaradt gépet a lábadozó Tremblay és Miles segítségével elkezdtük üzemképes állapotba helyezni, munkánkat Kerrington (Gábor helyett most NPC) őrizte. Ezalatt Xaros (Zsolt), Moore és Bennett a férfinál talált dokumentumok tanulmányozásába kezdett, melyek között rábukkantak egy aktára, mely szerint a német hírszerzés egyik ügynöke férkőzőtt expedíciójuk soraiba. Rögtön azonosították a személyt, de úgy döntöttek, hogy addig nem szembesítik, amíg biztonságos helyre nem érnek. A gép végül menetkész lett és Moore mindenkire rákényszerítette akaratát, mely szerint ne meneküljünk hanyatt-homlok, hanem próbáljuk meg megtalálni az elrabolt Starkweathert - kockára téve ezzel mindannyiunk életét.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

GM kiegészítés:
----------------------------------
Személyi állapotok áttekintése:
James Lorrain / Polar Guide (MISSING)
Douglas Halperin / Pilóta (DEAD)
Kyle Williams / Lexington Pilóta (DEAD)
James Starkweather / Explorer (MISSING)
Ralph DeWitt / Pilóta (DEAD)
----------------------------------
Jól látható, hogy a pilóta posztot már csak Nigel Tremblay kétes (hehe) személye tölti be (háborús veterán, piás, törött láb, jelenleg morfiumos kezelés után).
Külön érdekesség, hogy a táborhelyet GM szemmel nézve eléggé "végleges" hangulatban hagyta el a csapat, LEMONDVA ezzel J.Lorrain-ről (aki tehán innentől kezdve halottnak tekinthető?).