2006. november 26., vasárnap

Arkham Horror - BOARDGAME

Magam is megkérdőjelezem e bejegyzés létjogosultságát, de mivel ma elmaradt az RPG, úgy döntöttem röviden beszámolok arról, mivel ütöttünk agyon 4 és fél órát.

A Cthulhu-mítoszba kalauzoló táblásjáték egy kompromisszum keretében került nálam terítékre és majd leszárad az ujjam, de le kell írjam, hogy nem is olyan rossz. Legfőképp azért, mert a legtöbb társasjátékkal szemben - a szerepjátékhoz hasonlóan - kooperatív módban működik, ellenben nem kell hozzá játékvezető és akár egyedül is játszható. Ma Gábor, Máté, Ági és jómagam tartottunk egy szeánszot a tábla felett és előzetes sejtéseimmel ellentétben a megnövelt játékosszám megkönnyítette a haladást, ugyanakkor nem növelte meg a játékidőt. Bevetettük az első hivatalos kiegészítőt, a Curse of the Dark Pharaoh Expansiont is, és nemsokára megérkezik a Dunwich Horror, mely sok más egyéb mellett, egy egész táblával bővíti majd a játékteret. Utólagos elemzés után kijelenthetem, hogy remek csapateloszlással és nagyon sok szerencsével indultunk, mely a játék végéig elkísért bennünket. Sajnos a helyigény hatalmas, lakásunk négy résztvevőnek is már csak szűkösen tudott helyet biztosítani.

Az ülés végeztével Máté szépen haza is vitte a dobozt további tanulmányozásra, magam pedig Dáviddal azon kezdtem tanakodni, hogyan védjük ki, hogy a jövőben ne forduljon elő RPG-hiány a jelenlegi erősen váltakozó felállásban. A helyzeti elemzés után a szükséges taktikai lépések előkészítésre kerültek.

Mindössze érdekességképpen feltettem egy fiktív álláshirdetést az [Unrivalled]-[Unparalelled] című készülő Transhuman Space kampányomhoz, melyből képet alkothattok a várható csapatösszetételről.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Utólag átgondolva 4-nél kevesebb játékosnak nincs reális esélye nyerni, ugyanis egy kapu lezárása az min. 4 kör: odaút, két kör odaát, lezárás, plusz clue tokenek gyűjtése, és majdnem körönként nyílik egy a játék elején...
Viszont lehet, h kimaradt az upkeep phase-ben a retainer-ek upkep dobása... vagy azok ally-k voltak?

mordred