2006. november 19., vasárnap

Fantasy Europe - D&D

Előzetesen kinyilvánított szándékainkkal ellentétben, a bajkeverő Audgar (Gábor) addig meregetett a fekete vízű medencécskéből, míg annak külvilági lakói jelenlétünket is zaklatásként értékelték és sorra kezdtek kimászni, hogy megbántottságuknak elszórt Unholy Blight-tal és néhány pofonnal hangot is adjanak. A szűk helyszín ismét meghálálta magát, a taktikai helyzetet egyedül Audgar a törpe védelmező tudta előnyére fordítani. Magam egy előzetes felderítés miatt kicsit később tudtam beszállni a mókába.

Mivel Máté nem volt jelen, karakterét, a kósza Alreát Dávid vitte tovább, érthető hatékonyságcsökkenéssel párosítva. Ennek ellenére az első harcot sikerrel befejeztük, Alrea és Audgar szintet is lépett.Az ezt követő hosszú pihenés után tovább haladva egy mágikus sötétséggel betakart teremben egy gigantikus kőgólemmel akasztottuk össze a bajuszt. No ennek már a fele sem volt tréfa: az átjárót őrző lény immunis volt mindenféle mágiára, iszonytató sebzéscsökkentéssel bírt, illetve őt nem zavarta a sötétség, mely jelentős negatív módosítókkal gyengített bennünket. A harc ennek megfelelően elég hosszúra is nyúlt. Bár Alrea életét vesztette az ádáz küzdelem során, játékidő szerint két percig sem volt halott, mert papunk feltámasztotta.

Nem éppen könnyen jött győzelmünket követően egy függőleges kürtőben ereszkedtünk alá, majd egy kötélhíd következett és végre megpillantottuk köpenyeges főellenségünket, aki rögvest különböző ártalmas varázslatok bevetésével lassított bennünket. S bár végül Wensart (Dávid) követően mi is beértük, a mindent eldöntő összecsapást idő hiányában elnapoltuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

kukuc