2010. október 30., szombat

The Jewel of Khadim Bey part I. - Conan RPG

Zamboula egyik zsúfolt piacán kezdődő történetnek öt, laza szövetségben álló résztvevője volt. Túlságosan is laza... (lásd késöbb):

Cervantes (Zsolt) - Zingarai "békés kereskedő", a csapat esze 1.
Gamba (Gábor) - Kushita vadász
Jebal (Thirlen) - Pikt tolvaj
Narthus (Mihály) - Gyáva aquilón mocskos féreg, a csapat esze 2.
Shailm (András) - Shemita nomád kutya

A laza szövetség a közeli shemita Akhlat városában köttetett, mikor kockázás közben egy részeg helyiből kiszedték, hogy Zamboula uralkodójának első felesége, a stygiai Nefartari tulajdonában van egy legendás, Nebthu szemeként emlegetett ékkő. Az ember túl részegnek bizonyult ahhoz, hogy hazudjon, megerősítéséppen pedig elárúlta az is, hogy másfél évig szolgált a zamboulai palotában.

Gyorsan, egy karavánhoz hozzácsapódva átmentek a városba, ahol hajnalban, egy zsúfolt piacon shemita zsoldosokkal támogatott turáni katonák meglepetésszerűen az ellenőrzésük alá vonták a területet. A helyi erők nem túl kíméletesen kikérdeztek és átkutattak mindenkit. Az akadékoskodókat véresre verték, megalázták, de voltak akiket elvittek és voltak akik meg is haltak. A katonákat a turáni őrök kapitánya, Hassan Sadi vezette. Az ötfős csapatból Cervantes és Gamba járt a legrosszabbúl, de a piktben is erős bosszúszomjat ébresztett a hatalmával jelentősen visszaélő turáni kapitány. A csapat a helyiek súgdolózásából hamar értesült arról a rosszhírről, hogy a követ, amiért idejöttek, az éjjel a palotából ellopta két tolvaj. Néhányan még látni is vélték őket a falakon, többek szerint egyikük egy nő volt.

Rövid tanácskozás után a karavánjuk vezetője által is ajánlott, Részeg Zsoldos fogadóban kötöttek ki, ahol a tulajdonost faggatták a helyi lehetőségekről. aki megemlítette, hogy ha a tolvajok egyike valóban nő volt, akkor szerinte az csak Sabiha lehetett, az ismert zamboulai mestertolvaj. A csapat ezután lepihent, mivel az éjszaka nagyrészében utaztak, így rájuk fért némi alvás. Mire délutánra felébredtek, a bereteszelt ajtók ellenére egy csukjás-köpenyes nő tartózkodott a szobájukban, aki nem volt más, mint az emlegetett tolvajnő. Sabiha (képen) egy ajánlattal érkezett az idegenekhez, szavai szerint semmi köze nem volt a fogadóshoz, még a piacon figyelt fel rájuk és követte őket. Sabiha elárulta, hogy ő volt annak a két embernek egy egyike, aki ellopta a követ a bég palotájából, de társa, Osan, átverte és megölte. Csodával határos módon viszont túlélte a halálos döfést és Osan minden bizonnyal halottnak hiszi. Sabiha ajánlata a következő volt: ő tudja hol van jelenleg Osan, hozzák el neki a fejét az ellopott kővel együtt, és egyenlő arányaban, hatfelé osztoznak. Sabiha a sérülései miatt nem menne a csapattal, nem élne túl egy sivatagi utazást.

Több bizalmat firtató kérdés után a csapat végül úgy döntött, hogy elfogadja az ajánlatot. Viszont miután Sabiha közölte hova kellene menni, Shalim úgy döntött, hogy végez a nővel. Cervantes és a gyáva Narthus is hasonló szándékkal váltottak egymással több pillantást. Azonban az összhang hiánya miatt, mire Shailm előrántotta volna fegyverét, addigra Sabiha egy villámgyors mozdulattal leszúrta a mocskos áruló nomádot. Ezután Natrus és Cervantes hezitálni kezdtek, meglepte őket a nő gyorsasága és halálos pontossága. A két barbárnak értelmetlennek tűntek a tolvajok ravasz cselekedetei és szóváltásai, ezért harca készen várakoztak. Mikor Narthus ráugrott Cervantesre, hogy Sabihát összezavarják, Gamba beledöfte a lándzsáját az aquilónba. A színjáték egészen odáig folytatódott, amíg Sabiha le nem terítette Nathust és Cervantest is. Mikor megpróbált végezni a két barbárral is, megsérült és inkább a menekülés mellett döntött.

A két barbár ezután a távozás mellett döntött, de amíg a pikt elment a lovakért, a kushita lándzsájával kivégezte és kifosztotta a méregtől megbénult Narthust és Cervantest. Ezután a pikt következett volna de vadember résen volt és Gamba inkább eltűnt. Ezután a csapat (különböző módon túlélve a halálos sérüléseket) három részre szakadva távozott Zamboulából. Gamba és Cervantes egyedül, Jebal, Narthus és Shailm pedig együtt folytatták útjukat...

1 megjegyzés:

Thugra Khotan írta...

XP/FP:

Cervantes: 300 / 0
Gamba: 300 / 0
Jebal: 500 / 0
Narthus: 300 / 0
Shailm: 300 / 0