2010. november 13., szombat

The REturn of the Prodigal Son - AFMBE

A REvenge is a Dish Best Served Cold, címet viselő előző történet időben párhuzamosan játszódó sidequelje a S.T.A.R.S. alakulat másik felének kalandjait kísérte nyomon. Ennek alapját a franchise indító, azóta már klasszikussá nemesedett 1996-os horrorjáték, a Resident Evil képezi. Krisztián később felmerült részvételének hatására újraírtam a mesét, így esett hogy a korábban NPC-re kidolgozott csapatkapitány, Albert Wesker végül játékos karakter lett.
A S.T.A.R.S. Alpha-csapat játékosai a következők voltak: Alber Wesker - hűvös és hidegfejű kapitány (Krisztián) Jill Valentine - vagányan cigarettázgató behatoló specialista (Dávid) Chris Redfield - a csapat macsó csúcslövésze (Ecco) Barry Burton - fegyverspecialista és családapa (Andris)
Ada Wong - a végzet bajba jutott vörösruhás asszonya (Zsolt)
1998 júliusában járunk, egy meg nem nevezett középnyugati államban, az Arklay-hegység sűrű erdővel övezett városában, Raccoon Cityben. Június eleje óta titokzatos eltűnések, brutális csonkítással és kannibalizmussal kísért halálesetek, illetve különös vadállatok támadásairól szóló beszámolók tartják rettegésben a várost. Brian Irons rendőrfőnök a közvélemény megnyugtatására bevetette az RPD különleges alakulatát, a S.T.A.R.S.-ot, akik két csoportra szakadva berepültek az erdőbe, hogy a fenyegetés gócpontjaiként azonosított területen felderítést végezzenek. A tervek szerint a tapasztaltabbakból álló Alfa-csapat a veszélyesebbnek ítélt Victoria-tó, az inkább kezdők alkotta Bravo-csapat a tó melletti hegylánc északi oldalán látott volna munkához.
A csapat pilótája, Brad Vickers a Victoria-tó körüli park déli oldalán rakta le a helikoptert, innen legyezőalakzatban hatoltak be a parkot övező erdőbe. Hamarosan falkában, de szervezetten támadó mutáns dobermannok ütöttek rajtuk. Egyik társukat azonnal elvesztették és Barry Burton is könnyebb sérülést szenvedett, amikor az egyik kutya megharapta. Gyors visszavonulót fújtak a közeli Spencer-kúria irányába, mivel Vickers úgy tűnt cserbenhagyta őket és elröppent a helikopterrel. Az elhagyottnak hitt kastély hatalmas ablakaiból itt-ott halvány fény szűrődött ki, így fokozott óvatossággal közelítették meg a bejáratot, melynek kulcslyukán Valentine egy korábbi, szerszámos behatolás nyomait fedezte fel.
A nyomukban loholó kutyák miatt nem maradt sok idejük törni a fejüket így behatoltak a kastélyba. Az impozáns méretű, ám az elhanyagoltság jeleit mutató hallból nyíló ajtókat kellő óvatossággal felderítették és hamar a meggyőződhettek arról, hogy nincsenek egyedül. A kastély egykori lakói, dolgozói vagy ki tudja kik, zombikká változtak és a kinti kutyákat megszégyenítő lelkesedéssel éhezték hőseink húsát. A meglepetésből ocsúdva a relatív lassabbakkal könnyen elboldogultak, ám akadt két olyan fertőzött is, melyek az emberi teljesítőképesség határát feszegető gyorsasággal mozogtak. Az egyik ilyen szerzett néhány izzasztó másodpercet és kellemetlen akrobatikus élményt Valentine-nak.
Miután elült a csatazaj, az egyik elbarrikádozott helységből egy vörösruhás nő mászott ki, aki láthatólag több könnyebb, de szakszerűen ellátott sérülés illetve egy üres Glock pisztoly büszke birtokosa volt. Amikor ittlétének oka felől firtatták, a hölgy egy ingatag lábakon álló sztorival hozakodott elő, így sem bizalmat sem lőszert nem osztottak neki. Valentine már korábban felfedezte, hogy a kúria helységei kamerás megfigyelés alatt állnak, így amikor erre felhívta a parancsnok figyelmét is, Wesker beterelte őket egy szűk helységbe, ahol rejtve beszélhettek.
Először is elmondta, hogy Vickers az ő parancsára repült el és egy rakétajelzésre vissza fog térni. Erre azért volt szükség, hogy biztonságban maradjon a kilépőjegyük, bármi is várja majd itt őket. Ezután előhozakodott azzal, hogy Irons rendőrfőnök parancsa ellenére vannak itt, valamint valaki a családjával zsarolja őt - mindkettő hátterében a Védernyő vállalatot sejti. Mielőtt azonban a cég eljuthatott volna hozzá, sikerült megszereznie a kastély alá épített titkos laboratóriumuk tervrajzát és most oda szándékozik behatolni, abban a reményben hogy bizonyítékokat szerezhet ellenük. A többiek úgy döntöttek, hogy vele tartanak, így rögvest elkezdtek a kúria hátsóudvara felé konvergálni, ahonnan az információk szerint több lejárat is vezetett a laborba, az első mindjárt a kerti medence alól.
Sajnos a kertet territoriális mutáns hüllők lepték el, amik egyenesen életveszélyessé tették már a puszta közlekedést is. Némi szoros tűzharc után kiderült, hogy a medencéből nem tudják leengedni a vizet, így a lejáratot sem közelíthetik meg. Ezután a különböző támadási taktikákkal próbálkozó hüllők rajtaütéseinek kíséretében a kerti vízesés mögött bejárattal próbálkoztak ahol egy nemrégiben felszerelt retinakontrollos beléptető rendszer fogadta őket. Ennek feltörése - megfelelő eszköz híján - még Jill képességeit is meghaladta, így kénytelenek voltak visszavonulni az udvar oldalsó traktusában álló lakóépülethez.
A kastélyban és az épületben összegyűjtött információk alapján körvonalazódott hogy a kastély alatti titkos laborban valamiféle vírus szabadult el, ami megfertőzte a dolgozókat és az így ellenőrzés nélkül maradt biológiai fegyverek pedig elszabadultak. Megtalálták Ada Wong barátjának a levelét, aki a hölgy elmondása szerint vezető kutatóként tevékenykedett itt. A férfi el nem küldött levelében arra kéri a nőt, hogy pusztítsa el a labort és húzza a rá a vizes lepedőt a cégre. Ennek érdekében a labor számítógépeit lekódolta, hogy csak Ada tudjon hozzáférni. Egy másik jegyzetből kiderült, hogy valami el van rejtve az egyik cerberus kutya nyakörvében, ami felkeltette a csapat érdeklődését. A jószágot egy speciális síp megfújásával lehetett megidézni, amit meg is tettek. Sajnos a korábbi megfigyeléseket igazolandó a hang irányába siető ebet a mutáns hüllők megölték. Nem vállalva további kockázatot megvárták a napkeltét, amikor is a kertben rejtőző hüllők nyugovóra tértek.
A döglött kutya nyakörvében egy rendkívül értékes high-tech eszközre bukkantak, ami lehetővé tette egy retina szkennelését majd kivetítését. A kütyü használatával Jill könnyedén bejuttatta őket a lifthez, ami összekötötte a fák közé rejtett álcázott helikopterleszállót, az alant elterülő Aqua Ring komplexumot illetve a mélyben húzódó labort. A liftet azonban nem lehetett hívni, a jelek szerint valamilyen okból a labor szintjén ragadt. Valentine rappelling (erre nem találtam magyar megfelelőt) cucca segítségével leereszkedett a felvonó tetejére, szépen fel is nyitotta a vészkijáratot majd eltávolította a liftajtó közé ékelt irodai széket.
Az inkább Frankenstein laboratóriumra emlékeztető dohos komplexum láthatólag már a vírus kitörése előtt is erős karbantartásra illetve felújításra szorult volna. Megtalálták a biztonsági szervert, mely rögzítette a kastélyban elhelyezett kamerák felvételeit, ezt rögvest magukévá is tették. A laborból begyűjtötték a vírus- illetve a biofegyvermintákat, ezalatt Ada a számítógépben turkált, ahonnan kihámozta, hogy a Védernyő egy ennél nagyobb és jobban felszerelt laboratóriumot üzemeltet Raccoon City alatt, melyre a Kaptár kódnév alatt hivatkoztak.
Miután minden, bizonyítékként felhasználható állományt begyűjtöttek, Barry és Ada felliftezett a tetőre, Redfield félúton visszamaradt, hogy a sterilizáló zsilipet üzemeltesse az önmegsemmisítőt indító Valentinenak és Weskernek. Az indítást követően a kapitány és a behatolóspecialista váratlan nehézségekbe ütközött amikor az egyik kultivátorból kiszabadult Tyrant B.O.W. sarokba szorította őket. A torz, antropomorf bestia úgy tűnt sebezhetetlen a kézi lőfegyverek tüzével szemben, így Wesker önfeláldozásával Jill nyert annyi időt, hogy a bizonyítékokkal a kezében csatlakozzon Chrishez.
Ezalatt a helikopterpadon Barry fellőtte a jelzőrakétát Vickersnek és mire visszafordult, Ada pisztolycsövével nézett szembe. A nő a férfi fegyverét akarta, ám Barry nem hajlott a szép szóra így a nő figyelmeztetés gyanánt vállon lőtte. A férfi egy westernhőshöz méltó gyorsasággal kapta elő a fegyverét és viszonozta a tüzet a kéziágyúnak is beillő Magnumjából. Ada összeesett, a távolból pedig Barry meghallotta a közeledő helikopter hangját. A jármű tett egy kört a platform felett, amikor az integető férfi az induló lift hangjára lett figyelmes. Mire megpördült Ada teste eltűnt, a felvonó útban volt lefelé, Vickersnek pedig úgy tűnt esze ágában sincs leszállni.
Chris segített Jillnek átjutni a zsilipen és együtt lehívták a liftet, mely nem a helikopterpad, hanem az az alatt húzódó Aqua Ring szintjéről érkezett. A sietség okán nem nagyon foglalkoztak a lift padlóján díszelgő vérfolttal, inkább fent csatlakoztak Barryhez. Mivel Vickers tovaszállt a helikopterrel és az önmegsemmisítő visszafordíthatatlanul ketyegett alattuk, úgy döntöttek gyalog indulnak a robbanás várható hatókörén kívülre. Igyekezetükben nagyban motiválták őket azok a pörölysújtásra emlékeztető hangok, amik arra utaltak, hogy valami fenyegető monstrum próbál kitörni a lift alól. Barry, Chris és Jill a hátukon érezték a robbanás szelét, a föld táncra perdült alattuk, de a detonáció pusztító erejét ennyivel megúszták.

Nincsenek megjegyzések: