2010. december 11., szombat

The OutbREak: Project Alice - AFMBE

A Resident Evil sorozat egyik legjobb része a második epizód, így ennek szerepjátékba történő átültetésénél különösen nagy gondot fordítottam a kulcsszereplők kidolgozására, ugyanakkor megváltoztattam az eredeti történet kissé naív felütését. A gyanútlanul az eseményekbe csöppenő főhősök rácsodálkozása helyett egy titkos kormányakcióra fűztem fel a cselekményt, a későbbi játékok pedig segítettek a karakterek retroaktív dimenzionálásában. Már a kampány kezdete előtt egyértelmű volt, hogy a játékokból készült - és a számomra oly kedves - trash filmeket is be fogom csempészni, így a harmadik kalandban ez meg is történt.
A fejezet hősei a következők voltak:
Sherry Birkin (Ecco) - A Védernyő Vállalat egyik vezető kutatójának, William Birkinnek és az asszisztenseként dolgozó feleségének, Annettenek a 12 éves lánya.
Claire Redfield (Andris) - Chris Redfield húga, a TerraSave nevű emberjogi szervezet aktivistája. A Védernyő egy magát Omega forrásnak nevező defektorától szerzett információkkal érkezik Raccoon City-be, hogy segítsen meghurcolt bátyjának.
Leon S. Kennedy (Dávid) - a USSS (Amerikai Titkosszolgálat) ügynöke. Az Elnök parancsára, áthelyezett zöldfülű rendőrnek álcázva érkezik Raccoon City-be. Feladata felvenni a kapcsolatot a GPC ügynökével és együtt felkutatni a T-vírus gyógymódját, illetve közvetlenül jelenteni a városban uralkodó állapotokról.
Ada Wong (Zsolt) - az orvostudománnyal foglalkozó multinacionális cégek felügyeletével foglalkozó GPC (Global Pharmaceutical Consortium) ügynöke. Feladata felvenni a kapcsolatot a Titkosszolgálat ügynökével, lehetővé tenni neki, hogy bejusson a Kaptárba és segítséget nyújtani neki a gyógymód felkutatásában.
Az ívóvízzel Raccoon City-be jutott T-vírus viharos gyorsasággal fertőzte meg a lakosságot. Szeptember végére a civil szerveztek összeomlottak, a karhatalom elveszítette az irányítást. A Járványügyi Hivatal indítványozására a hadsereg peremsáv felállításába fogott a város körül, ennek hírére pedig a Védernyő vállalat elkezdte evakuálni magas beosztású embereit és azok családját. Egy ilyen extrakció balul sült el, így Sherry Birkin egyedül maradt a fertőzőttektől hemzsegő városban. A kislány segítség reményében a közeli rendőrkapitányság épülete felé indult és már elég korán felfedezte, hogy valami üldözi. Valami sokkal félelmetesebb mint a dühöngő fertőzöttek. Egy különös, homályos látomással párosuló női hang irányította és óvta őt, miközben néha villanásnyira üldözője szemével is látott. A rémült gyerek a kihalt kapitányságra érve elbújt a hallban.
Ada Wong szintén a rendőrkapitányság halljában, a galérián rejtőzve várta a Titkosszolgálat ügynökét, aki a terv szerint rendőrnek álcázva érkezik ide. Sajnos Leon S. Kennedy járőrkocsija a város határában lerobbant, így kénytelen volt egy szintén oda igyekvő motoros lány segítségét elfogadva, egy Harley hátsó ülésén bevágtázni, mielőtt a hadsereg körbezárta volna a karantént.
Parancsai így festettek:
Elsődleges parancsok:
A. A GPC ügynök segítségével bejutni a Kaptárba és az általa azonosított kutatási anyagokat illetve vírusmintákat kijuttatni onnan.
B. A GPC ügynök segítségével lehetséges gyógymódot keresni a Kaptárban.
C. A ’B’ parancs eredményességétől függően felmérni, hogy menthető-e a lakosság vagy szükséges-e a ’D’ parancs végrehajtása.
D. Helikopteres evakuáció kérése majd sterilizációs taktikai atomcsapás elrendelése.
Másodlagos parancsok
A. Segítséget nyújtó civil személyek kimentése.
A motoros leányzó, Claire Redfield hajlandó volt Kennedy-t elfuvarozni akár a rendőrségig is, de előtte útba akarta ejteni bátyja házát, hogy átadja neki a nála lévő információkat. Chris kéróját felrobbantva találták és miután meggyőződtek róla, hogy a fiatalember nem hever a romok alatt célbavették a rendőrséget. A múzeumnak is beillő épület galériás halljában aztán mind a négyen egymásra találtak. Claire rögvest a szárnyai alá vette az elárvult Sherry-t, a két ügynök pedig úgy döntött nem hagyja magára a két civilt. A jóindulatot és a bizalmat látván Claire meg osztotta velük a Chrisnek szánt információkat, melyek térképeket és hozzáférési kódokat tartalmaztak a Védernyő Kaptár fedőnevű laboratóriumához. Ezek szerint az egyik lejárat a Városi Kórházból nyílik.
Némi egyeztetés után Claire és Ada motorral elindultak a kórház irányába egy előzetes felderítésre, ám útjuk nem volt zavartalan: a feltorlódott, elhagyottan álló járművek, törmelékek, és kidőlt oszlopok kerülgetése mellett a motor zajával felzavart fertőzöttekre is ügyelniük kellett, különös a szórványosan feltűnő karmazsin fajtára. Végül nem sikerült eljutniuk a kórházig, de Ada leakasztott egy nagyobb, biztonságos járművet, amivel elindultak vissza Leonért és Sherryért. Útközben azonban megcsörrent egy utcai telefonfülke, a vonalban pedig egy női hang azt állította, hogy ő Annette Birkin, William Birkin felesége és Sherry anyja. Amikor Claire-rel akart beszélni, Ada hűvösen lecsapta a kagylót.
Ezalatt a hallgatag ügynök és a kislány az állomáson ücsörgött, amikor is Sherrynek ismét látomása támadt, ezúttal megint üldözője szemszögéből...aki a látottak alapján a rendőrség épületének tetején volt és a hall felettük lévő üvegkupolája felé közeledett. Rejtekhelyet kerestek a csarnok galériáján amikor egy helikopter jelent meg az épület felett, reflektorával megvilágítva az épp betörni készülő rémséget. Reményük hamar szertefoszlott amikor egy fémes döndülés után hallották hogy a helikopter becsapódik az épület hátsó traktusába, a kupola pedig betörik. A lény hamar el is indult a rejtekhelyük felé, amikor a csarnok földszinti bejárata beszakadt és megérkezett Ada illetve Claire egy minifurgonnal. A kreatúra elkábult a nekicsapódó autótól, így ezt felhasználva Sherry és Leon is beszálltak.
Amikor már biztonságos távolságban voltak, megint megcsörrent egy utcai telefon és ismét Annette (lenti kép) jelentkezett. Elmondása szerint jelenleg a katonai peremsávon kívül, a Védernyő műveleti állomáson tartózkodik és a városi térfigyelő kamerákon keresztül követte őket. Csak titokban tud velük kapcsolatba lépni, mert a Védernyő szemmel tartja, vélhetően rájöttek, hogy ő és a férje szembeszálltak velük. Beszélt Sherryvel, akinek elvesztette a nyakláncába rejtett műholdas jeladót, amikor az bemenekült a rendőrségre, valamint elárulta Claire-nek, hogy ő az Omega-forrás, aki információkat juttatott a TerraSave-nek. Amikor megtudta, hogy a Kaptárba igyekeznek, megkérte Claire-t, hogy vigyázzanak a lányára és próbálják meg kideríteni mi történt a férjével, aki odalent dolgozott amikor a kiürítés megkezdődött.
A kórház felé vezető úton bőven nyílt alkalmuk lelőni a korábban felzavart zombikat, ugyanakkor hallhatólag heves robbanásokkal tarkított tűzharcok folytak szórványosan a város más pontjain is. A járműves közlekedés csak az autópálya felüljáróig nyújtott megoldást, onnan gyalog kellett tovább haladniuk. Az autópálya előtt csatlakozott hozzájuk egy szintén az élőholt hordák elől bújkáló vicces feka, aki sajnos még a felüljáró alatt életét vesztette. Halála azonban nem volt hiábavaló, mert felhívta a csapat figyelmét egy távoli, többemeletes bérházban rejtőző mesterlövészre, aki teljes hosszában belátta az egész autópálya felüljárót, illetve a mellette-alatta futó városi forgalom útszalagjait is.
Az átkelés kockázatát végül Leon ötlete csökkentette a minimumra, így veszteség nélkül sikerült folytatniuk útjukat. A rendelkezésükre álló információk alapján a kórház mellett egy további titkos lejárat is nyílt a Kaptárba a Raccoon City Parkból. A fás-bokros park ugyan közelebb volt mint a kórház, ám Ada ugyanazoknak a territoriális agresszív mutáns hüllőknek a nyomait fedezte fel , melyek kis híján a S.T.A.R.S csapatot is felszámolták a Spencer-villa mögötti kertben. Óvatosságból tehát inkább a kevesebb ellenállással kecsegtető kórházat választották. Útközben megint jelentkezett Annette, aki ezúttal megpróbálta őket lebeszélni arról, hogy folytassák útjukat a Kaptár felé. Sherry furcsának találta az édesanyja hangját, ezért inkább úgy döntöttek nem fogadják meg a tanácsát. Végül sikerült elérniük a kórházat, ám eddigre már biztosak voltak benne, hogy Sherry üldözője továbbra is a nyomukban van.
A bejáratnál láthatólag korábban tűzharc folyt, a lépcsőkön pedig felfedeztek egy ejtőernyővel ledobott fegyver konténert, amit valaki már kiürített. A láda belső burkolata alapján valami ismeretlen típusú kézi rakétakilövő lehetett benne. A Kaptárba vezető lifttel már javában lefelé tartottak, amikor üldözőjük utolérte őket és szabályos ostrom alá vette a lefelé száguldó fülke tetejét. Szorult helyzetükből a Sherry fejében megszólaló női hang mentette ki őket, aki instrukciókat adott, hogy hol tüzeljenek át a falon vakon. A jól irányított lövésnek köszönhetően begyújtottak egy az akna falában futó csövet, ami íziben pörkölni kezdte a liftet bontó rémségeket (lenti kép).
Odalent a komplexumot kihaltan találták, nem volt áram, de rábukkantak egy csúnyán feldarabolt Védernyő kommandós hullájára. Némi tapogatózás és bolyongás után újraindították a hidegfúzós generátort, ezalatt némi mutáns növényt is sikerült gyomírtaniuk. Amint a belső rendszerek felálltak, megszólalt - Sherry hangján - a Vörös Királynő, a komplexum működését felügyelő mesterséges intelligencia. Az AI bevallotta, hogy utoljára ő beszélt Sherryvel Annette nevében, hogy megpróbálja innen távoltartani a kislányt. Mint kiderült erre több alapos oka is volt, amit belső kamerafelvételekkel szemléltetett:
1. Hajnalban a Védernyő két kommandósa (az egyikük HUNK) a cég parancsára betört ide, hogy megszerezze William Birkin kutatásának ékkövét, a G-vírust - a tudós és asszisztenseként dolgozó felesége ugyanis megtagadták a találmány kiszolgáltatását. Williamet lelőtték, de kereket már nem sikerült oldaniuk. A halálán lévő Birkin ugyanis beadott magának egy nagy adag nyers G-vírust, ami azonnal visszahozta a halálból ám szörnyű mutációkat is okozott. Miután végzett gyilkosaival, vírustól izzó agya, tiszta, friss rokongén bevitelért kiáltott, így elindult Sherry nyomába.
2. A Sherry fejében beszélő női hang tulajdonosára is rábukkantak egy Project Alice feliratú ajtó mögött, egy kultivátorban látszólag öntudatlanul lebegő meztelen fiatal női test formájában. A dokumentációk szerint a nő Annette és William halvaszületett első gyermeke, Sherry ismeretlen nővére. A tudós - az anya tudta nélkül - a G-vírus és egy DEVIL kódnevű ellenszérum segítségével újrateremtette halott leányát, ám annak nyugtalanító agyhullámmintái miatt az éltető kultivátor fogságára ítélte. Azonban úgy fest a nő még ebben az állapotban is képes telepatikus tevékenységre, ami olyan erejű, hogy a vérvonal mentén Sherry-t és mutálódott apjukat is összekapcsolta.
A Project Alice feliratú ajtó mellett egy másikat is találtak, melyen a Project Nemesis tábla díszelgett. Odabent egy üres, óriásra méretezett acélpántos orvosi bioágyra bukkantak, körülötte mindenféle ismeretlen műszerekkel és kijelzőkkel. A "beteg" láthatóan már távozott, ám az egyik monitoron "CÉLPONT" megjelöléssel ismerős nevek és képek sorjáztak: Chris Redfield, Jill Valentine, Rebecca Chambers és Richard Aiken.
Leon meggyőződött arról, hogy a laborban ugyan van ellenszer a T-vírusra, ám sajnos Raccoon City lakosaira már nem alkalmazható. Ada elkötött egy adag G-vírust titkos megbízói számára, Claire és Sherry pedig kiengedte Alice-t a fogságból. Sajnos a family reunion a sokadik mutációs fázisban burjánzó William feltűnésével vált teljessé, aki elől a menekülés tűnt az egyetlen logikus opciónak. A Vörös Királynő segítségével elérték a vasúti felvonóplatformot, ahol Alice telekinetikus pajzzsal sarokba szorította apját amíg elindították a szerkezetet. Nem sokon múlott a siker, Alice a kimerültségtől ájultan esett össze mire a gépezet lassan elkezdte felemelni a rövid szerelvényt a titkos földalatti alagútba.
Már a célegyenesben jártak amikor arra lettek figyelmesek, hogy alattuk az aknát kitöltve hömpölyög utánuk Birkin, messze maga mögött hagyva minden külső jegyet ami korábbi emberi mivoltára utalhatott (felső kép). Mint kiderült, Ada a hidegfúziós reaktor hűtőbiztosítékát is meglovasította, amit közös döntés után egy jól irányzott dobással Claire juttatott Birkin amorful hullámzó testébe. Az iszonyatos izomkötegek nyomására megrepedt a biztosíték és a szörny kristályosra fagyott. A bizarr üveginstallációt aztán Kennedy szépen elhelyezett pisztolygolyója robbantotta szilánkokra.
A vonat felért az alagútba, aminek álcázott bejárata hat kilométerre a katonai peremsáv mögött nyílt a felszínre. Leon értesítette az Elnököt, hogy egy jelenleg nem alkalmazható gyógymódot talált és a GPC szakértő szerint a fertőzés jelenleg megfordíthatatlan, ugyanakkor a terjedés kockázata hatalmas. A robogó vonatról még látták a vadászgépet ami halálos terhét rápottyantotta Raccoon Cityre, takaros gombafelhőt rajzolva a festői erdős hegyvidékre.

Nincsenek megjegyzések: