2010. december 29., szerda

Конец детства - первые шаги - эпизод I. - 3OHA

Szinte meglepetésként hathat, hogy nem nyáron, Szatymazon, hanem tél közepén kerestük fel a Zónát. Ennek megfelelően a Zónában is fagy és hó uralkodik, na, de ne rohanjunk ennyire előre.

Stalkerek:
Darius – stalker „mester”, civilben ukrán alvilági figura, kiváló ismeretséggel Zónán kívül és belül is (Gábor)
Holtág – tapasztalt stalker, aki vélhetően magától a Zónától esett teherbe, lánya Keménycukor (Mihály)
Keménycukor – Holtág lánya, fejlődési sebességénél csak mentális képességei hihetetlenebbek (Mihály)
LeXeR – szuicid hajlamú veterán katona és stalker, kering a hír, hogy aki vele megy be nem biztos, hogy ki is jön (Dávid)
Sting – Kutató, a Zóna ismerője, több érdekcsoport számára is szívesen áruba bocsátja tudását (Andris)

2013 decemberében járunk. Holtág lánya, Keménycukor (fenti kép), már 6 éves is elmúlt. Más, mint a többi gyerek és nem csak azért, mert anyja ezt szajkózza állandóan. Rendkívül gyors növekedése nem kerülheti el senki figyelmét, így nem jár iskolába. Kis gyermekkori barátai, akikkel az utcában játszott lemorzsolódnak. Külső szemlélő számára olyan 14-15 éves lehet. Holtág már alig tudja türtőztetni magát, hogy lányát elvigye a Zónába, így pont kapóra jött az az információ, amit Darius szállított.

A 12-es Katonai Körzet területén a hadsereg talált valamit. Valamit, amit akkora titok övez, hogy sem a tudósokat sem a katonákat nem engedik el onnan. Eddig is csak annyi szivárgott ki a Leletről, hogy a Zóna kialakulásának kulcsát találták meg.

A Lelet jelenleg egy régi vonatgyárban található. Darius eredeti terve szerint két csapattal közelítik meg a helyszínt. A terv röviden, hogy a B csapat eltereli a figyelmet és ezt kihasználva az A csapat bejut és megszerzi, amit lehet. Egy szennyvízelvezetőn keresztül a gyár vizesblokkjába jutnának be. A B csapat pedig a vonatgyár közelében lévő alagúton keresztül, az ott porosodó dízelvonatot kihasználva próbálja a figyelmet magára vonni. Az A csapat főleg a játékos karakterekből állna. A B csapat tagjai: keménytökű zsoldosok, kiugrott katonák, páran már stalkerként is tevékenykednek. Darius előre gondoskodott arról, hogy a B csapatban is legyen saját megbízható embere (Borisz), ez később még jól jött.

A Zónába behatolást egy katonai vonaton sikerült megejteni. Darius megállt egy vasúti kereszteződésben, amin egy katonai vonat áthaladt, lassított, és megállt pár másodpercre. Ez a pár másodperc bőven elég volt, hogy a kocsival felhajtson a leghátsó vagonba, a vonat már indult is tovább. Nem sokkal ezután a Zóna körülbelüli határát átlépve a kocsit hirtelen éles, vakító fehérfény töltötte meg.

Keménycukor és LeXeR azonnal egy másik helyen találták magukat. Egy sötét szobában álltak, hatalmas üvegfal előtt. Az üveg túloldalán egy orvosokkal teli műtő és a műtőasztalra leszíjazott Holtág. Keménycukor apró, vékony kezét lassan LeXeR hatalmas markába csúsztatja és felnéz rá. „Ugye a maminak nem lesz semmi baja?”. Erre a mondatra tér vissza mindenkinek a látása a kocsiban. Azonban Holtág hiányzik. Teljesen eltűnt.

Szinte még felocsúdni sem maradt idejük Holtág eltűnésén, amikor a vonat lassan begördült egy apró állomásra, ahol a többiek vártak rájuk. Mielőtt beóvakodhattak volna az épületbe, észrevették, hogy két katona levesz pár ládát a vonatról. Illetve egyikük el is sétált ahhoz a ponthoz, ahol rejtőztek. LeXeR szerint észre is vette őket, de végül mintha misem történt volna visszaszálltak a vonatra, az pedig tovább robogott.

Az állomás épületben már ott várták őket a leendő B csapat emberei. Dariusnak feltűnt, hogy Borisz a beépített embere, nincs ott. LeXeRnek pedig olybá tűnt, mintha túlságosan is felkészülten várták volna az érkezésüket.

"Darius! Ruszlán ajándékát hoztuk!"Ezzel a bent lévő gruntok mind tüzet nyitottak. Kaotikus és véres harc vette kezdetét. A kezdeti meglepetést sikerült stalkereinknek legyűrniük, sőt LeXeR a kint rejtőző mesterlövészt is menekülésre késztette.

Ez volt az első olyan Zóna mesém, amiben több játékos illetve igazi sok szereplős harc bontakozott ki. A rendszer jól viselte a terhelést. Elsőként használták a játékosok aktívan a metafizikus (zóna) képességeiket, az is működő képesnek tűnt, bár a sok számolgatás bonyolult és döcögössé teszi.

Nincsenek megjegyzések: