2010. augusztus 1., vasárnap

Cтрелять Aмериканцев! - T-CORTEX

VASÁRNAP-HÉTFŐ

Elkövető: Mihály
Tettestársak: Zsolt, Dávid, Krisztián

Három hősünk és a szláv nyelvekben járatos filozófia professzor, Alexander Grinyko egy összetákolt helikopterrel útnak indult az ukrajnai Pripjatyba, hogy felvegyék a kapcsolatot Koncsalovszkij tábornokkal, a Vörös Ellenállás vezetőjével.

A több mint 1000 mérföldes repülőút éjszakai leszállásokkal, üzemanyag utánpótlás utáni kutatással és állandó éberséggel telt. A harmadik és egyben utolsó éjszakán azonban besétáltak egy csapdába. Az Agrocor mezőgazdasági állomáson élénk tűzharcba keveredtek két T-600-assal, amikről később kiderült hogy átprogramozott egységek. Bár sikerült elpusztítani támadóikat, életét vesztette az az egyetlen ember is aki vélhetőleg a parancsokat osztotta nekik és kérdéseikre válaszolhatott volna.

Az elpusztult páncélozott járműben egy analóg dekóderre bukkantak, aminek segítségével lefordíthatták a Vörös Ellenállás rádióadását, mely végtelenítve sugárzott szovjet pártgyűlések felvételei alá rejtve folyt. Az eleinte ellenséges hangvételű beszélgetés John Connor diplomáciai képességeinek és Grinyko érzékletes tolmácsolásának köszönhetően végül enyhült némiképp. Az oroszok ráálltak egy találkozóra, így hőseink hátrahagyták azt az intelligens bombát amit egy lelőtt H/K bombázó roncsaiban találtak és aduként szándékoztak használni.
Egy kiüresedett rakétasiló melletti bunkernél végre találkozhattak a rendkívül mogorva és szigorú Koncsalovszkij tábornokkal (felső kép) és kíséretével aminek megdöbbentően nagy hányadát különböző átprogramozott gépek alkották. Connornak meglehetősen sok energiájába került felolvasztani a fagyos oroszt, ehhez fel kellett fednie a duplikáció valamint az időutazás tényét illetve rendelkezésére bocsátani azokat az adatokat és bizonyítékokat amik ezeket igazolták. Cserébe a tábornok elárulta, hogy a MIR-t már megsemmisítették, de véleménye szerint azt a Skynet már korábban magába olvasztotta, ők csak a hátramaradt rendszereket számolták fel. Koncsalovszkij a tárgyalás után a bizonyítékokkal visszautazott Pripjatyba, addig Connorék a bunker és a hátrahagyott őrök vendégszeretetét élvezték.

Két nappal később a tábornok utasítására ismét csatlakoztak hozzá, ezúttal már a rendkívüli mód megerősített kísértetvárosban, Pripjatyban. A területet messze elkerülik a Skynet gépei, mivel a Csernobil NPP valami olyan ismeretlen eredetű sugárzást bocsát ki mely lehetetlenné teszi a egységek közti kommunikációt. A kielemzett információk és az időutazás tényének ismeretében Koncsalovszkij arra a következtetésre jutott, hogy kell lennie a múltban valakinek vagy valaminek, aki/ami összefogta azokat az eseményeket és személyeket, melyek a Skynet elindításához vezettek. A két vezető megegyezett egy esetleges szövetség megkötésében, melyet Koncsalovszkij bevallása szerint addig szándékozik betartani amíg sikerül felszámolni az Időelmozdítót és az azt megelőző technológiákat, melyeket ő az elsődleges fenyegetésnek tart.

A mi Connorunk a szövetség megkötésének illetve az azt követő csapásmérések részleteinek kidolgozását a Serrano Pointban maradt Connorra hagyta. Ő maga Waitmannal, Dash-el és Grinykóval elindult Kína felé, hogy kapcsolatba lépjenek az ottani ellenállással és felkutassák a LIAN-t, a kínai rakétavédelmi rendszert irányító számítógép bázisát.

Nincsenek megjegyzések: