2009. október 10., szombat

The Shape of Things to Come - ToC

Levezényeltem a The Sum of the Whole címet viselő új kampányom első történetét, melyben a következő résztvevőkhöz volt szerencsém:

Mary Stampthon - csupaszív titkárnő (Eszter)
Benny Bartolo - alvilági nehézfiúból lett magándetektív (Dávid)
Vincenzo Pinotti - tényfeltáró újságíró (Gergő)
Charles Loong - bölcs kínai orvos (Zsolt)

A történet egy balulsikerült emberrablási kísérlettel kezdődött, melyet Benny és Vinnie talpraesettsége hiúsított meg. A célszemély, Ernestine Dunlap - Mary kolléganője az Angel Guardian árvaházban - néhány gyerek eltűnése végett szándékozott Maryn keresztül az irodához fordulni, mivel aggodalma Whitfield igazgatónál nem talált meghallgatásra.Hőseink úgy döntöttek, hogy Ernestinet és nővérét Augustinet az iroda épületében biztonságba helyezik amíg utánajárnak az ügynek.

Kiderítették a rablási kísérletben használt autó rendszáma alapján annak tulajdonosát, mely egy ír szállítmányozási cég, ami Benny tudomása szerint fegyver és alkoholcsempészettel is foglalkozik. Az ír csempészek némi dulakodás után elárulták, hogy közvetve Whitfield igazgató bérelte fel őket Ms. Dunlap elrablására. A miértre a választ már az igazgatóból szedték ki: mivel az intézet borzasztó anyagi helyzetben van, nem engedhet meg egy rendőrségi vizsgálatot az eltűnt gyerekek után. Mivel hiába próbálta erről lebeszélni Ms Dunlapet, családi szívességek hálóján keresztül ír legényekkel figyeltette, nehogy a rendőrökhöz forduljon.
Dr. Loong felajánlotta orvosi szolgálatait az elszegényedett intézetnek, és rögtön tartott is egy nagyvizitet. Kérdezősködéseik nem voltak eredménytelenek, az eltűnt gyerekekről kiderült hogy önszántukból szöktek meg, vélhetően valami szebb és jobb ígéretében. Hogy mi is lehet ez a "szebb és jobb" arra egy korábban megszökött, de később sérült elmével előkerült kislány rajzai és hagymázas beszámolója szolgált némi elképzeléssel. Zavaros rajzain talált ábrák egy, az 1300-as években működő szektához vezettek vissza, akik Rómától északra, etruszk temetőkben gyermekáldozatokat mutattak be, míg a király és egy vatikáni küldöttség ki nem irtotta őket.

Amikor ezen ábrákat felfedezték egy furcsa, szintén bentlakásos kisfiú, Gaston Lyons kézfején, egyértelmű volt merre kell tovább haladniuk. A fiúcska némi kémiai ráhatás és elétárt nevek után megtört és kiadta a Fekete Arc búvóhelyét. Előzetes ismereteik alapján a Fekete Arc nevet viselte a középkori római szekta vezetője is és egy ilyen fedőnevű illető futtat jelenleg alvilági gyermekmaffiát valahol a kikötőben. Gaston útmutatásai alapján felkeresték az Ambrose raktárházat a régi teherkikötőben. Kijátszva a gyermekőrszemeket, lejutottak az épület alagsora alatt található régebbi katakombába, ahol is álmában meglepték a Fekete Arcot (lenti kép).
Loong injekciós koktélja láthatólag nem hatott rá, ám Benny puskacsöve meggyőzte arról, hogy ne támadjon látogatóira. A Fekete Arc igazolta a már korábban felsejlett gyanújukat, mely szerint ő azonos az 1893-ban kivégzett gyermekgyilkos óramesterrel, Martin Beckerrel. Arra vonatkozólag, hogy hogyan lehet mégis életben nem adott elfogadható magyarázatot, ám azt bevallotta, hogy korábbi bűneiért vezekel azzal, hogy most maga köré gyűjti a gyerekeket és gondoskodik róluk: "Odaátról" hozott ismeretlen eredetű gyümölcsökkel eteti őket, mesét olvas nekik és vigyáz rájuk, míg rémületes arcát egy fekete vászonmaszk mögé rejti, hogy a porontyok ne féljenek tőle.

Hőseink fején ugyan több alternatíva is átfutott - rendőrkézre adják-e vagy egyszerűen csak lőjjék le - ám végül úgy döntöttek elengedik. A Fekete Arc hálája jeléül elárulta neki, hogy az "Ideát" egyre veszélyesebb: az idő és bizonyos tárgyak egybecsúszása valami nagy veszedelem előhírnökei. A különös lény egy térdigérő saras vízzel teli gödörben nyom nélkül eltűnt. Hátrahagyott Dr. Loongnak egy férget mellyel kapcsolatba léphetnek vele, de nyomozóink magukkal vitték különös, három mutatós óráját és furcsa gyümölcseit is.

Másnap a rendőrséggel formálisan tudatták az ügyet, a Fekete Arc elárvult gyerekbandáját pedig az Angel Guardian intézet gondjaira bízták. Már minden szépen elrendezettnek látszott, amikor délben külön-külön olyan hajmeresztő, ép ésszel meg nem magyarázható eseményeket tapasztaltak, melyek mintha igazolni sietnének a lény kriptikus figyelmeztetését.

Nem titkolt tervem a kampánnyal, hogy kicsit kiszélesítsem - esetlegesen nem riadva vissza unortodox elemek felvonultatásától - a Cthulhu mesék jól ismert palettáját, melyek számomra mesélői oldalról már kimerülni látszottak. Ennek jegyében ez a történet például nélkülözött egy valódi ellenfelet. Az írekről, az igazgatóról, sőt a végén még a Fekete Arcról is kiderült, hogy tulajdonképpen nem azok aminek elsőre látszottak - remélem meglepetést okozva ezzel a játékosoknak. Sajnos nagyon gyorsan kellett lezárnunk az ülés végét így nem volt mód arra, hogy megbeszéljük az észrevételeket. Ha megkaptam az első visszajelzéseket a fogadtatásról, legközelebb még markánsabban folytathatjuk a kalandot.

Nincsenek megjegyzések: