2009. október 18., vasárnap

Age of Worms 28. felvonás - EBERRON D&D

Hőseink úgy döntöttek, hogy az Arul Tugi képviselte nyomon indulnak tovább: a törpe neve először a Szélherceg Sírjában talált expedíció egyik tagjának levelében bukkant fel először a quori kristályok kapcsán, melyek valamilyen titokzatos módon kötődnek Zodeár Ovionhoz, hiszen egyre több talál közülük utat hozzá. A második alkalommal Gorin egy ereklye darabját áldozta fel egy névért, amivel exorcizmust hajtott végre egy Tugi által felbérelt szerencsevadászon, akinek elméje nem tudott megbirkózni a beléolvadt kristály befolyásával, aminek megszerzésére küldték. Legutoljára pedig a törpe "gyűjtőről" kiderült, hogy ő szervezte meg a Remény Lángjának ellopását a Morgrave Egyetemről, az Óriások Korából származó ereklye pedig most Kroga'art birtokában van.

Gorin mágikus botjának segítségével az Ezeréves Bronzfából a Morgrave Egyetem Szent Petár terén léptek ki, sokak meglepetésére, ahol egy visszatérésükre várakozó intendáns fogadta és egyenesen Hakim Szahathoz vezette őket. A tudós nemrégiben helyrehozott irodájában két kalashtar várakozott, Mevakri és Takakhad, akik egy elég direkt és veszélyes módszerrel próbálták demonstrálni a quori kristályok Zodeár Ovionra gyakorolt hatását: egy egyszerű rezonancia kristályt felmutatva a pszionicista transzba esett, miközben egy hasadékot nyitott az Álomsíkra, amin azon nyomban valami rusnyaság nyomakodott keresztül mérgező ektoplazmát öklendezve a közelben lévőkre. Gorin, élve a gyanúperrel, többször is belemerítette kardjának pengéjét Takakhad testébe, mire az össze tudta volna roppantani a kristályt, ezzel visszalökve a lényt az átjáróba és bezárva azt. Hamarosan tisztázásra került, hogy a kalashtarok segíteni szeretnének: egy olyan meditációs gyakorlatot akarnak megtanítani Zodeárnak, amivel a hasonló eseteket elkerülheti, amikor újra egy quori kristállyal kerül kapcsolatba. Rövid tanakodás után a társaság beleegyezett abba, hogy egy Delta által mágikusan létrehozott dimenziókon kívüli térben hagyják a három kalashtart és Malorannát, aki szemmel tarthatja őket, míg ők Arul Tugival hoznak tető alá egy találkozót. Ámon újfent rossz híreket kapott, így hazasietett, hogy megtegye a megfelelő óvintézkedéseket családja számára.


Syb (jobbra fent) segítségével, aki iránt (mint kiderült) Gorin gyengéd érzelmeket táplál, egy gargoyle-al üzenetet küldtek a törpének, így hamarosan a találkozóhely, a Felső Menthisben lévő luxusbordély, a Bársonylámpás felé tartottak. Delta megtagadta, hogy akár a lábát is betegye egy ilyen helyre, így Gorin és Abu elegyedett beszélgetésbe a trükkös módon ork verőlegény alakját magára öltött törpével. Miután felajánlottak neki egy quori kristályt információért cserébe, Arul Tugi elismerte, hogy tud Kratos kor Marakról, a kristályokról, sőt, részt vett a Kyuss-férget tartalmazó agyagkorsóért folyó licitálásban is. Felajánlotta, hogy megszervez nekik egy újabb találkozót, ezúttal az expedíciós levélben is megemlített Gabriarddal, aki érdemben tudná velük folytatni a tárgyalásokat. Távozásuk előtt Abu rézgyűrűket adott Tuginak, amiért cserébe ígéretet kapott arra, hogy ráléphet az Aurum hierarchiájának legalsó lépcsőfokára.

A Középső Durában található Skarlát Könyvtár alsóbb régióiban, egy elhagyatott raktárszobában Delta, Pilum, Gorin és Abu szembenéztek Gabriarddal, ám amint előlépett egy régi ismerősük, a fél-ork boszorkánymester Ogreb Zhurak és négy csatagólem a polcok takarásából, nyilvánvalóvá vált, hogy csapdába sétáltak. Gabriard levedlette álcáját és hashalaq quori valójában támadt rájuk, azonban Delta, felmérve a lehetőségeket, inkább a visszavonulás mellett döntött: Pilummal a láthatatlanság leple alatt jutott ki az épületből, míg Gorin a Zoshiel Kardjával hóvihart idézett a szobába. Az Abuban feltámadt vérszomjat csak hosszas rábeszéléssel sikerült elnyomni, így a két hátramaradt csapattag is csatlakozott a varázslónőhöz és testőréhez. Mivel siettükben is éberek maradtak, kiszúrták az őket a házfalakon követő alakot, és bár nem sikerült megállítani egy Pókháló varázslattal, úgy tűnt, hogy a már az aukción is látott Lady Alison Madeleine York (képen balra), bár most kissé sápadtabban festett, mint legutoljára, valami fontosról akar velük beszélni az Arkán Tanáccsal kapcsolatban.

1 megjegyzés:

Santito írta...

Szokás szerint a távol lévő játékosok a közös xp felét kapják, itt persze kivételt képez a szerepjátékért kapott xp...

szerepjáték bónusz: +500 xp mindenkinek
Zodeár Ovion hollétének elrejtéséért a kalashtarok elől: +200 xp Mihálynak
a találkozó leszervezéséért Arul Tugival: +200 xp mindenkinek
a törpe feketekereskedő quorikkal való együttműködésének leleplezéséért
és a hashalaq-al való nyílt konfrontálódás elkerüléséért: +2500 xp mindenkinek
a taktikai visszavonulás hóviharral támogatásáért: +100 xp Zsoltnak
a józan ész felülkerekedéséért a shifter vérszomj felett: +50 xp Vilinek

számszerűleg a fentiekből következik: összesen +1350 xp a távollévő játékosoknak