2009. május 24., vasárnap

Second Darkness - FR D&D

Miután jelentős tulajdoni többségre tettünk szert az Arany Goblin kaszinóban, neki álltunk felderíteni az ingatlant. A szélhámos tulajdonost a margóra helyeztük majd a padlástól a pincéig átkutattuk az épületet. Ahogy azt immár évtizedekben mérhető tapasztalatokkal rendelkező Cthulhu játékosok megállapították:  egy épület rejtélyének kulcsa vagy a pincében, vagy a padláson leledzik. 

Nosza ennek megfelelően a pincébe épített mini arénéban rá is bukkantunk egy kevéssé álcázott,  a mélybe vezető csapóajtóra. Az Arany Goblin tengerparti elhelyezkedéséből kifolyóan nem lepődtünk meg, hogy odalent egy részben a tengerbe nyíló barlangrendszer várt bennünket. A két barrakuda formájában testet öltött fogadóbizottság viszonylagosan gyorsan kivitelezett elhessegetése után találtunk még lent kincsét őrző élőhalott kalózt, egy tucat büdös trogloditát és egy ármányos drow nőt. Az utóbbi a város felett húzódó, titokzatos eredetű boltív földalatti részével foglalatoskodott láthatóan rossz szándékkal. Ennek ugyan mi sem vagyunk híján, de azért igazán bevonhatott volna minket is a dologba. Bár kikérdezés (értsd. kivégzéssel kecsegtető kínvallatás) céljából elbájoltuk, ám az esetleges számonkéréstől tartva mégis elmenekült. 

Odafent a városban pedig elszabadult a pokol: mikrometeoritok bombázták az épületeket és az utcákat, rettenetes árhullám csapott le az óceán felől, mindenki hanyatt-homlok menekült amerre látott. A drow nő meglépett egy hajóval egy nem túlságosan távoli sziget irányába, így a mi figyelmünk is oda összpontosult.

Nincsenek megjegyzések: