2009. május 16., szombat

Age of Worms 24. felvonás - EBERRON D&D

A Sharni Gladiátorjátékok új résztvevői sikeresen zárták az első nap összecsapásait, másnap azonban a szálláshelyükön kellett szembenézniük egy diszkvalifikációval fenyegető kihívással: a Csontmorzsoló egyik fél-óriás tagja sárga agyaras vérvaddisznóvá alakulva, habzó szájjal vetette magát Malorannára. Zodeár, Abu és a fél-ork leányzó felvették a kesztyűt, míg a többiek a másik két óriást ellenőrizték, akik azonban mágikus álomba merülve szunnyadtak a barlangjukban. Hamarosan kiderült, hogy mindhármuk elméjét Zyrxog rabszolgapecsétje kötötte béklyóba, erről a Játékok mágikus támadásokkal foglalkozó biztonsági főnöke, Celeste (képen, balra) is megbizonyosodott és tisztázta a csapat tagjait, így Okoral savanyú arccal ugyan, de egy ládikónyi gyógyital és 3000 ezüst formájában nyújtotta át Loris Raknian kárpótlását az Amon alakját magára öltött Deltának (ő pedig azonnal szállította az információkat a friss fejleményekről a Korranbergi Krónika gnóm munkatársának). Az agyszívó által elpusztított elméjű Csontmorzsoló tagjait kizárták a versenyből, helyükre Raknian tartalék csapata, a xend'riki sötét elfekből álló Skorpiók álltak.

Auricból sikerült kihúzni, hogy a Fekete Könyvnek tudomása van egy Kyuss főpap, Bozal Zahol létezéséről, aki az Apostoli Tekercsek őrzője és Loris Raknian szövetségese, azonban a szertartást csak az utolsó fázisában lehet megakadályozni, mivel addig a Tekercsek áthatolhatatlan burokkal oltalmazzák a szunnyadó ulgurshtasa-t. Kiderült azonban, hogy Lothar Bornemann (lent, balra), a karrn nekromanta vendégprofesszor is tud a Tekercsekről: a mágikus relikviáért cserébe hajlandó lenne visszaadni Amon élőholttá változtatott fiának, Meatonnak az emlékeit és karrn törvények szerint átruházni a gyámságát a vér szerinti apára. Nem sokkal ezután Delta váratlan helyről érkezett útmutatásával Zodeár, Amon és Hakim Szahat rövid expedícióra indultak a kiszolgáló személyzet szintjén, és a borospincében egy titkosajtóra bukkantak, ahol az aundár papot egy pillanatra megcsapta a Halál szele egy Halálvarázslatot kisütő mágikus csapda képében. A lefelé vezető csigalépcsőhöz kapcsolódó folyosót Kyuss fattyak őrizték, így Hakim Szahatnak köszönhetően gázformában sikerült kihallgatni a tiefling Bozal Zahol (jobbra) és régi ismerősük, Zyrxog a Tekercsek által táplált zöldes burokban lüktető Apostol mellett folytatott beszélgetését, ily módon tudomást szerezve arról, hogy a másnapi összecsapás során alakot váltott alashtor démonokkal kell majd szembenézniük.

A Játékok harmadik napjának utolsó mérkőzésén csakugyan démoni képességekkel bíró törpékkel kerültek össze, akik életerőt szívó sötétségaurával, valamint egy beidézett vrockkal és hezrouval próbálkoztak, azonban nem kevesebb, mint huszonnégy másodperccel a kezdést jelző kürtszó után a kapitányi kendőjük már Abu nyakán díszelgett. Loris Raknian tajtékozva hagyta el a páholyát, de a démonvérű törpék megadták magukat, engedelmeskedve a Viadal szabályzatának. Közvetlenül ezután Amonnak sikerült azonosítania a húgának vásárolt pecsétgyűrű kisugárzását a páholy környékén, amiről kiderült, hogy Delta birtokában van. Az aréna alatti kút mélyén heverő csontváz ujjáról lehúzott ékszer történetét Gorin egy mágikus kesztyűvel idézte fel: Elestrana, Amon húgának nyakát Raknian törte ki hirtelen felindulásában, amiért tehetetlen vénembernek nevezte, majd a gyűrűt következő ágyasának adta, akit miután megfojtott, a kútba vetett, hogy az ott élő szürke nyálka feleméssze a testet.

1 megjegyzés:

Santito írta...

Kedves Egybegyűltek,

a legutóbbi játékalkalom xp-je:

a vaddisznó-dombi óriás hibrid legyőzéséért és a kialakult helyzet kezeléséért: +750 xp minden 9. szintű és +630 xp minden 10. szintű karakternek
újabb információk kiszedése Auricból: +150 xp mindenkinek (kivéve Pilum és Hakim Szahat)
Maloranna beszámolójáért Okoralnak és Del... ööö, Amon közbenjárásáért kapott kárpótlásért: +250 xp Gábornak és Mihálynak
Amon és Delta megtévesztésen alapuló tárgyalásáért Lotharral: +200 xp Andrásnak és Mihálynak

Covert ops - Zyrxog és Bozal Zahol kihallgatásáért: +250 xp Dávidnak, Andrásnak és Hakim Szahatnak :)
Amonnak a halálközeli élményért (Slay Living túlélése Hőspont segítségével): +100 xp
a Négyek 24 másodperc alatti legyőzéséért: +3080 xp a 9. szintű és +2500 xp a 10. szintű karaktereknek