2009. április 11., szombat

Age of Worms 23. felvonás - EBERRON D&D

A Gladiátorjátékok előestéjén, még a bankett előtt, a több napra eltűnt Maloranna találkozóra hívta össze az Ulgurshtasa Végzetének tagjait, amihez a biztonsági óvintézkedések végett Hakim Szahat a Kristálypalota egyik nagytermét bérelte ki. A megbeszélés célja az volt, hogy mindenki teregesse ki a szennyesét, ami a Próféciával kapcsolatos, ezzel is javítva az esélyeket annak megakadályozására. Mivel a bizalmatlanság fertőzte légkör szükségessé tette az Igazság Zónájának használatát, valamint további mágikus módszereket, Delta Tastír úgy döntött, hogy nem kíván részt venni ebben, főleg miután Zodeár Ovion közölte a társasággal, hogy úgyis csak idő kérdése mire pszionikus képességekkel kiszedi a vonakodókból a szükséges információkat. A többiek többszörös mágikus biztosítás után felfedték egymás előtt azokat az információkat, amelyeket eddig eltitkoltak.

Kiderült, hogy Maloranna a Kapuőrzők druida szekta beavatottja és ereiben démonvér csörgedezik, Astaroth démonherceg egyik ügynöke pedig kapcsolatba lépett vele Sharnban, hogy cserébe az Abyssból származó apja személyazonosságáért információkat kaphasson a Próféciáról. Azt is elmondta, hogy Abraxas démonherceg a Férgek Korának elhozásán fáradozókat segíti, Karl, aki a vrockokat idézte rájuk, az ő követője. Ezzel szemben Gamigin, a Lélekszámláló kétes szövetségesként jöhet szóba, mivel igencsak rossz szemmel nézi, hogy a Kyuss Fattyakká vált humanoidok lelke egyenesen magához Kyusshoz száll, aki felfalva azokat, egyre növeli hatalmát, míg csak közvetlenül nem befolyásolhatja majd az Elsődleges Anyagi Síkon történteket.

Zodeár Ovion felfedte, hogy a valódi neve Zorannath, Sarlonáról származik, ahonnan a szülei menekítették el, mert egy sokak által árulónak nevezett quori lélek, Zor, egy darabjának hordozója. Zor a lelkének darabkáit pszionikus kristályokba helyezte, ezek azonban vonzzák egymást és hajlamosak egymásra találni. Adarban, ahonnan Zodeár érkezett, nemrégiben hatalomváltás történt és már nem kívánják elfogni, azonban adar ügynökök szemmel tartják, valamint a másik két nagyobb kristálylelket is: az egyik Kratos cor Marakban összpontosul, a másik a messzi Xen'drik kontinensén található.

Gorin is új hírekkel szolgált: a Démonpusztákon egy Kroga'art nevű ork sámán jelent meg gnoll zsoldosokkal, aki azt állítja, hogy Gorinnal szemben ő az igazi kiválasztott és egy sárkány ajándékát hordozza a kebelében. Eddig négy törzs állt az ő hadizászlaja alá. Ámon sokáig habozott, ám végül ő is megosztotta a többiekkel a felfedezését: Delta egy changeling, és mivel az apja Aundair királynőjének udvari főmágusa, a nővére, Kappa, pedig minden valószínűség szerint az aundair titkosrendőrségnek dolgozik, az is elképzelhető, hogy akit eddig Deltának hittek, valójában Kappa, ez pedig megmagyarázná azt is, hogy egy ilyen előkelő családból származó hölgy hogyan keveredhetett a Hollók Kompániájába, valamint hogy Delta miért nem volt hajlandó alávetni magát az Igazmondás Körének.

Abu elmesélte, hogy ő a Morgrave Egyetemen kapcsolatokkal rendelkező törpe gyűjtővel, Arul Tugival való találkozást tudná megkönnyíteni, mivel egy Droaamban elesett fegyvertársa, Shorak Tugi, aki az illető öccse, halálakor rábízta az Aurum tagságot jelző réz karikagyűrűit.

A Gladiátorjátékok első napján az Ulgurshtasa Végzetével három másik csapat nézett szembe az aréna homokján: az Üzenet, az Arkán Auriga és a Sivatag Lehelete. A janni által vezetett valenár lovasokat a Játékfelügyelők már a játék elején megfosztották két hátasuktól, mert a szabályok szerint azok is csapattagnak minősülnek és ezzel túllépték a nyolc fős limitet. A csatagólemek a mellettük trappoló hatalmas hadigólemmel pillanatok alatt a homokba döngölték a zavarodott elfeket, vezetőjük pedig megadta magát, mialatt a csapat az Arkán Auriga tagjait kényszerítette a játékok feladására. Ezután mialatt Zodeár lefoglalta a két mágikus pálcával támadó csatagólem csodaművest, Gorin puszta kézzel fél térdre kényszerítette a hadigólemet (képen, jobbra), majd harcképtelenné tette, a többiek pedig Maloranna segítségével eliminálták a láthatatlan felderítőt és a két nehézpáncélos csatagólemet, továbbjutva ezzel a második fordulóba. Az összecsapás után Delta tájékoztatta őket a másik öt győztes csapat nevéről: a Csontmorzsoló, a Négyek, a Feketeköpenyesek, a Szürke Révészek és természetesen Auric Zászlósai.

Nincsenek megjegyzések: